На априлските душички вече им купуват шалчета и ръкавички!

• 9 327
  • 320
  •   1
Отговори
# 60
[quote ]Ванче[/b], аз така го схванах - че празнува мъжът, а не бащата на Смини...[/size] Wink
[/quote]
Аааааааа разбрах аз, ама на татито на Юли му викам нашия тати, та така и всички татита слагам под общ знаменател WinkИначе приемам забележка,щото съм много отплесната понякога.Сега например се сетих, че оня ден като искам да се обърна кам Татяна, писах Миленка Embarassed./те днес вече трябва да се включат вече/.
Мецанке, гнявим се и ние яко Whistling.
Големи кафета, големи закуски провокирах днес-благодаря ви Hug.
Пожелавам ви много настроение, в каквото виждам че сте всички Wink.

# 61
Ванче, ако щеш ми вярвай, но напоследък - тръгна да пиша за Татянка, а все Миленка изписвам...   Shocked Що ще е туй!? Sick Ще им почервенеят ушичките и на двечките сега! Wink

# 62
  • Русе
Привет мами,
Честит празник на малкото и голямо Кате!  bouquet
Честито "помъдряване" на Сминсчовата половинка!

Мецанке, гнявим се, гнявим се...много даже  Mr. Green, не мога да се стърпявам...

furor, аз записах малката на кухня след като навърши 6 месеца, но не вземам всеки ден...Не знам как е в Плевен, но тук промениха нещата - Преди можеше майката сама да избира менюто според месеците на детето и предпочитанията си, като може спокойно да пропуска десертите или супите - абе, пълна свобода...А сега за всяка възраст има строго определено меню (за 7 месечните - супа+пюре+кисел), но на мен киселите не ми харесват за малката  Confused(обикновено ги давам на баткото) и реално само пюрето яде, супа ще вземам сигурно след месец. За качеството на храната не мога да гарантирам 100%, но на вкус е много добра, и бурканите се стерилизират всеки ден. Имай предвид, че готвят с краве масло и прясно мляко!

envia, и с нашия батко картинката е същата - толкова му се радва малката, че чак се задавя от смях, от което той се навива още повече и съвсем подивява  Crazy...Много мила гледка са, особено като се галят и целуват един друг. Blush

# 63
  • 2 етажа над тавана
Поредни въпроси за проучване :
1. оставяте ли през деня малчовците си голички за кратко, разбира се, в топла стая?
2. Проблем ли е да се извеждат децата, когато навън има мъгла?

# 64
  • София

envia, и с нашия батко картинката е същата - толкова му се радва малката, че чак се задавя от смях, от което той се навива още повече и съвсем подивява  Crazy...Много мила гледка са, особено като се галят и целуват един друг. Blush
Това е една от 3те причини да имам някога още едно дете  Heart Eyes

За месцето - давам само от бялото месо на пилето. Взимам едно охладено пиле на известна марка, нарязвам на порцийки месцето и в камерата. На пюре слагам по едно парченце с големита около 3-4 см, достатъчно ли е, как мислите?

За млечната кухня - мисля като направи годинка да поръчвам от детската кухня "Ози", като им гледам менюто, такова разнообразие никога няма да мога да предложа, а и е хубаво, че може да се поръчва от ден за ден.

Бабълче, не го оставям, освен в случаите когато се е опикал целия, но е рядко. Интересно ми е какво ще кажат другите и дали е хубаво да се прави.

# 65
само да щажа каква идея имам за снимките:
букет ама от балони и всяко балонче - детенце Peace

# 66
  • София
Някой да ми каже тел. на Драганов (ортопеда), че предишния ни каза, за всеки случай, да го заведем пак, след 6-я месец и съм решила сега да го водя при Драганов, че доста хубави мнения съм чела за него.

А, я кажете, какво слагате върху пода, като оставяте децата там?

Пеги, аз някъде съм чела, че се започва с месо от бутчетата, защото са най-богати на желязо. Ама пък лекарката ти е казала да е бяло, де да знам  newsm78

Бабълче, не го оставям гол, той не харесва. И в мъгла гледам да не го извеждам, освен, ако наистина не се налага.

# 67
Бабъл, оставям я гола всяка вечер, докато я преобличам за сън или преди баня. Доставя й огромно удоволствие и тогава е пикът на гнявенето ни! Blush
В мъгла въобще не е препоръчително навън - мъглата максимално задържала близо до земята всички токсични изпарения от изгорели газове, комини и пр., а е и влажна и студена. Naughty

# 68
Букет от балони - супер идея!

В мъгла не бих я извела, в никакъв случай - мъглата нали е конденз, водата се кондензира окло някакво ядро, демек прашни частички, може би от изгорелите газове също  Sick ааа, не  Naughty Енви ме е преварила 

На Драганов телефона ще го отърся, ако не ме превари някой, нещо не го намирам  newsm78

На пода не слагам нищо - той е паркет с килим но не навсякъде. Слагах в началото одеало - безпредметно е, тя се вре навсякъде, няма удържане.

И ето я Изварата - точно както я помня. Кисело мляко се сварява на бавен огън докато се пресече. Приготвяте си два-три пласта чист тензух, постилате го в гевгир (голяма цедка за миене н азеленчуци и др.) и изсипвате млякото вътре, за да изтече голямата вода - няколко минути. Връзвате тензуха на стегнат вързоп и го закачате с още един възел на чешмата, така че да виси надолу и да не се опира някъде (за да не се цапа) и да може да изтече всичката вода от пресичането. Отнема няколко часа, като спре да капе е готово. Можете да сложите съд отдолу и да събирате водата (на село и викат цвик  ), на някои хора им харесва на вкус, на други - не, но по принцип също е много полезна и лесно-усвоима напитка.

С две думи - варене, цедене - готово. Нищо не се добавя в млякото - никакви мая, лимонтозу и т.н. Ако е за ваши нужди, а не за бебето, и не е за десертна рецепта, можете да си добавите евентуално сол. Изварата от кисело мляко е много по-полезна и по-лесно усвоима от изварата от прясно, защото се получава двойна преработка на белтъка - веднъж при подквасването и втори път при варенето. Аз още няма да давам млечни, нокогато стане, ще е именно с домашна извара първо.

# 69
  • София
Sad Тук на аерогарата непрекъснато има мъгла  Sad Ще го извеждам когато не може другаде да ходиме, стига да не е гъста мъглата. Ега ти, колкото и плюсове да има живеенето тук, толкова и минуси.

МамаМеца, с колко кисело мляко да пробвам като за първи път, в смисъл от 2 к. млека ще излезне ли нещо?  Става с купешко нали?

Уф, тая мъгла...

# 70
  • Русе
Дея, забравих да те поздравя за новата тема! Хич не е лесно да си винаги на линия, че и със свежи идеи... На юлките, наистина е оригинално решението, но си е живо кощунство за форум (особено с вечно претоварен сървър)  Stop - на друго място авторът щеше като нищо да си изпроси баннване.
BTW, в момента нямам много работа в офиса, и мога също да помагам с photoshop-a...Нещо много съм бедна откъм идеи напоследък, но при готово задание мога много бързо да свърша работата...

Бабълче, оставям я гола за малко преди всяка баня.

Данче, за количеството месо и аз се чудя - винаги в домашното слагам на око. В купешките пюрета е от 8 до 12%, а в рецептите за домашни пюрета съм срещала 120г месо за порция.

Renka, постилам памучно одеало.

Мецанке, златна си! А млякото на водна баня или направо на котлона се вари?

# 71
Данче, доста се свива, дори повече от цедено кисело мляко, та от две кофички ще излезе като за бебе, но едва ли като за чийзкейк примерно  Mr. Green отдавна беше, не помня точните количества, но обещавам този уикенд да направя и да докладвам по-точно.

Иленка, направо в тенджера се вари. Май по-добре да е емайлирана ако има, по принцип нали за бебе се вари в емайлиран съд  Thinking а какво е това 120 грама месо на порция бе?! Аз и слагам на око от една четвърт до третинка месо грубо, т.е. около 20-30% се оказва че и давам - това през ден.

Данче, моля ти се, нали ти споменаваше обикновени бисквити - имаш ли подръка пакетче да ми прочетеш какво съдържат? т.е. да няма мляко и масло нещо?

Гледай го малкото, навря ми се вм краката и ми хапе петите, отивам да се "погнявиме" малко че май си иска мама  Joy

# 72
Добро утро!
Честито на празнуващите месечковци и именници днес!!!  bouquet
Смин пак честито ви ЧРД-то на таткото!  bouquet
*за бялото месо напротив то е по леко месо от червеното си мисля и в диети винаги присъства то Peace
http://gotvarstvo.georgievi.net/a/vegetaritan_plus има рецепта за супа от тиквички Mr. Green
*бабъл оставям го по голо дупе-много обича пък и откакто взе да се подрисква/нааква рано сутрин докато спи е задължително проветрението после hahaha
*в мъглата му слагам шал или завивам с найлона ако сме навън случайно Peace
*от 3-4дена му давам домашно сирене-мъничко сутрин в т.н. попара Mr. Green
*Детска ортопедия-Д-р Н. Драганов  http://n-draganov.911.bg/a2/firm.asp?id=3107

# 73
  • София
МамаМеца, не ми е под ръка, а ръката ми е в пакетчето  Mr. Green изяждам ги  Mr. Green ето какво пише на съдържание:
пшеничено брашно, захар, хидрогенирано растително масло, гликоза, набухватели (Е 500, Е 503), сол, аромат ванилия, агент за обработка на брашна (натриев метабисулфит). Може да съдържа следи от фъстъци, ядки, мляко, яйца.

# 74
ЧЕСТИТО НА ВСИКИ ИМЕНИЦИ, МЕСЕЧКОВЦИ И РОЖДЕНИЦИ   bouquet

леле колко сте изписали нашта обиколка беше 43 на главичката
ние уж сме по добре ама още не иска да яде много много

Общи условия

Активация на акаунт