Помощ в училище - тема за въпроси по всички предмети, които Ви затрудняват

• 45 131
  • 466
  •   1
Отговори
# 120
Здравейте,
Можете ли да ми помогнете с решаването на тези задачи.

13. Довършете изречението:

Ровините се образуват при действието на ............................ течащата вода, а речните долини – при действието на ............................... вода.

18. Кои от посочените форми на релефа се срещат само в Рила и Пирин:

Пещери трогови долини карлинги меандри

Циркуси морени каньони ждрела

19. За коя морфоструктурна зона в България не са характерни глациални форми и наслаги.

А) Южномизийска б) Старопланинска

В)Рило-Родопска г) Средногорска

22. Кои от посочените езера не са резултат от дейността на морската вода?

А) Бъбрека б) Смрадливото д) Алепу

В) Поповото г) Мандренското е) Атанасовско

4. Какво представлявя конформния релеф? Посочете примери за такъв тип релеф в България?

5. Кои екзогенни релефообразуващи процеси оформят морфоскулптурните форми на релефа?

а) изветряне, денудация, екзарационни, абразионни и дефлационни процеси

б) карстови процеси, колебателни движения, денудационно-гравитационни процеси

в) ерозионно-акумулативни процеси, нагъвателни процеси, антропогенни процеси

г) земетресения, абразионни процеси, вулкански процеси, карстови процеси, дефлация

Карите, въртопите и увалите са форми образувани от . ............ процеси в ..............................., а пещерите, скалните ниши са форми образувани от ...............процеси в .................................

19. Кои форми на релефа се срещат само в източната част на Южномизийската хълмисто-платовидна равнина:

а) каньоновидни речни долини в) суходолия д) циркуси

б) пещери г) сипейни покривки

а) каньоновидни речни долини в) суходолия д) циркуси

б) пещери г) сипейни покривки

# 121
Някои въпроси са фасулски като 18 например. Пещери има във Стара планина и Родопите, така, че остава отговор Б.
22 - Атанасовското езеро е край Бургас, така, че верният отговор тук е А. За останалите въпроси трябва да се прочете географията

# 122
  • София
Някои въпроси са фасулски като 18 например. Пещери има във Стара планина и Родопите, така, че остава отговор Б.
22 - Атанасовското езеро е край Бургас, така, че верният отговор тук е А. За останалите въпроси трябва да се прочете географията
В Пирин също има пещери. В 18 явно трябва да се подчертават отделни форми, а не да се избере един от двата реда. Карлинги, трогови долини, циркуси и морени смятам че са отговорите. Карлингите са остри, стръмни, скалисти върхове, а другите три се  образуват под действието на ледниците.

# 123
Може ли помощ с това резюме? Не искам да ми го напишете просто да ми дадете малко насоки , тъй като този вид текст изглежда по- особен.  

Аз работих половин век на книжовното поле, движим от вътрешен тласък, подчинявайки се на неутолимата душевна жажда да служа на истината. Аз пях за България, защото я обичах; аз насаждах в младите души вяра и обич към своето, защото бях син на България; аз прославих нейната божествено хубава природа, защото бях очарован от нея; аз се вглъбявах в историята ѝ, защото бях пленен от величието на нейния минал живот, в едни епохи отдалечени, когато тя даде на славянския мир светлината на словото и малка сравнително, трябваше да води вековна и гигантска борба за своята независимост и за постигане на своите идеали; възпях нейните идеали, защото бяха свещени. Свидетел-очевидец на страшните ѝ борби, на големите ѝ страдания, на безкрайната ѝ слава, увенчала челото ѝ чрез нечуваните и геройски усилия на нейните здрави духом и физически синове, аз се радвах, аз плаках, аз трептях с душата на целия народ. И всичко това изразих в моята песен. Аз не изпълнявах дълг, за да мога да очаквам одобрение. Не извърших някакъв подвиг, за да ламтя за венци. Работих не за награда. И мой дълг е в края на моя жизнен път, поради голямата вяра, която имам в бъдещето, да извикам на моя народ: „Не се отчайвай! Вярвай! Работи в братски сговор, със съединени сили!“. И уверен в несъмнения успех, аз извиквам с всичката мощ на вярата си и любовта си: „Да живее българският народ, да живее България!“.

# 124

Добре. А останалите

# 125
За 18- и въпрос, с пет клика в Гугъл, и по метода на изключване, да, верният отговор е Б / аз не го знам отговора/.
И за останалите въпроси ползвай Гугъл!

# 126
Теста не е никак лесен. Доста се ровя в google, но на някои въпроси сякаш нищо не мога да открия. Типичен пример за това е въпрос номер 4.- . Какво представлявя конформния релеф? Посочете примери за такъв тип релеф в България?

Част от теста
[/img]

# 127
  • София
Еми, да. То за тая работа се рови в учебника, а не в гугъл. Аз пак за 18 въпрос. Ждрела не се срещат само в Пирин и Рила. Даже там въобще не се сещам да има такива. В Родопите, Стара планина и по Трънския край, обаче, ги има в изобилие.

# 128
# 129
Останаха само тези два въпроса.

Ровините се образуват при действието на ............................. течащата вода, а речните долини – при действието на .....…....................... вода.

Карите, въртопите и увалите са форми образувани от ....…..... процеси в ..............................., а пещерите, скалните ниши са форми образувани от .............процеси в .................................

# 130
Здравейте, дъщеря ми има следните въпроси за домашно по ЧП (6 клас).

Може ли да ни помогнете с отговорите?

Благодаря!

# 131
Може ли някой да провери как съм се справила с тези задачи?
Скрит текст:

Скрит текст:

Последна редакция: ср, 21 апр 2021, 15:34 от Не се сърди, човече

# 132
  • Велико Търново
Може ли някой да провери как съм се справила с тези задачи?
Скрит текст:

Скрит текст:

21. would have bought - ситуацията предполага Third conditional
23. Според мен не е зададена коректно, би трябвало да е: Andy was woken up by the earthquake ( за да се провери конструкцията на страдателен залог)
36. ....if Pete had travelled abroad (backshifting with reported speech)
38. Who was this photo taken by? (отново страдална конструкция), въпреки че и Вашето предложение е вярно, при трансформациите винаги трябва да си давате сметка кое граматично явление проверява тя, т.е. какво цели да провери Simple Smile

# 133
Здравейте, дъщеря ми има следните въпроси за домашно по ЧП (6 клас).

Може ли да ни помогнете с отговорите?

Благодаря!

Като се има предвид закона за запазване на масата, щом при взаимодействието на 32 т от едно вещество с кислород се получават 64т продукт, значи масата на кислорода също е 32т.
Зад. 2:
Условие: нагряване; признак - промяна на цвета (почерняване)

# 134
Blue@, благодаря за отговора.
 И ние така го написахме, но като видях условието и помислих, че ще е нещо по- сложно, с изравняване на формули и тн. Не ми се вярваше да е така лесно, затова попитах и тук.

Общи условия

Активация на акаунт