Кутия за обяд-какво приготвяте за училище и офиса-тема 13

• 40 413
  • 767
  •   1
Отговори
# 510
Явно не съм толкова бърза сутрин, колкото теб, Морена.😄 Е, правила съм сандвичи, рязала съм плодове и зеленчуци, също правя тортелони примерно или подобни. Но предпочитам да ми е готово от предишния ден.🙂

е, ясно е, че манджи и т.н. няма как да се направят сутрин, та само бързите неща и сглобяването. още повече, че човек трябва и да се оправи и да тръгне за работа /аз например съм от 8 часа на работа. дотогава всичко трябва да е готово, да съм завела дребния, даже пазарувам понякога и в 8 съм на линия. та смятай колко време имам сутрин/.
ето например тази нощ готвих телешко кебап в слоукукъра. вечерта задуших броколи, а на сутринта направих от арабския кускус. та се оформи прилично ядене. отделно сутринта пълних кроасани с масло с луканка и краставица, а за мен си бях приготвила за закуска в едно бурканче овесени ядки с масло и сирене и сега на работа само ги залях с топла вода /адски вкусно!/. та малко сутрин, малко вечер....както дойде. за себе си разбрах, че е по-добре повечето неща да са ми готови от вечерта, преди беше голяма мъка всичко сутрин. и без това не се спи особено /вчера до 12.30 готвих и оправях/. а считай, че съм много бърза, въобще не се моткам.

# 511

За днес картофи фантазия, и по молба на дребния правих отново шницели. Не мога да повярвам, че ги е харесал 🙂.

# 512
Тuon, имам сварена тиква и за момент си помислих да сложа и от нея, но пък съм я отделила за меки тиквени сладки и се отказах.🙂

Аз не варя тиквата.
Настъргвам я на едро ренде или я режа на тънки лентички.

# 513
Tuon, това за кюфтетата или за тиквените сладки?🙂
Zenata,
Скрит текст:
аз вечер съм по-активна психически😁 и по-склонна да готвя- сутрин не ми се занимава много с това...Предпочитам да остава повече време за други неща.😃

# 514
dolce miele,за кюфтетата.
Обаче ако споделиш рецепта за сладки ще ги пробвам.Голям фен съм на тиквата.

# 515
долче,
Скрит текст:
Tuon, това за кюфтетата или за тиквените сладки?🙂
Zenata,
Скрит текст:
аз вечер съм по-активна психически😁 и по-склонна да готвя- сутрин не ми се занимава много с това...Предпочитам да остава повече време за други неща.😃

и аз съм така - нощна птица. сутрин гледам да поспивам, ама...иначе ставам и не ми трябва разсънване. веднага хуквам Wink

меките тиквени сладки са....ммммм!

# 516
Аз нещо изпуснах, кой прави кюфтета с тиква и може ли рецептата, моля?! 🙏

# 517
Честит петък!😃 Днес май всички сме сложили в кутиите кюфтета!😅 Май само по начин на приготвяне се различават (нашите са печени във фурната).

Става весело и ако са в един клас. 😀
Дъщеря ми разказва в понеделник: "Сядаме на пейката с Ралица и Ивани. Ралица отваря кутията и казва "Мусака". Ивани отваря и пак - "Мусака". Отварям аз и "Мусакааа"
Голям смях беше. Цяла седмица тази история ни се разказва всеки ден.

За днес филийки с шоколад и спагети.

# 518
Използвам тази рецепта за кюфтета от тиква.
400-500 гр. едро настъргана тиква
1 голяма глава лук,но аз предпочитам зелен лук и слагам от него.
2 яйца
1 пакетче бакпулвер
1ч.л. сол.
1 чаша брашно(или колкото поеме)
щипка черен пипер и шепа нарязан кориандър
(с подправките може да се експериментира.Аз слагам и кимион,защото много обичаме пържена тиква с кимион)
Тиквата и лука се изцеждат добре (ако се ползва бял/червен лук).Добавят се останалите съставки и се разбърква.
После се пържат като малко се намачкват от едната страна.
Рецептата е от тук.

# 519
Благодаря, ще пробвам!!! Звучи много вкусно Simple Smile

# 520
Обаче ако споделиш рецепта за сладки ще ги пробвам.Голям фен съм на тиквата.
Аз използвам рецептата на Супичка. Иначе има и много други варианти. Наистина стават супер, даже и без да са слепени с крем или мармалад.🥰 Правила съм ги и с банани, когато нямам сварена/печена тиква или пък за по-лесно.
https://www.supichka.com/%D1%80%D0%B5%D1%86%D0%B5%D0%BF%D1%82%D0 … D1%80%D0%B5%D0%BC
Кюфтетата от тиква изглеждат супер! Аз също обичам да слагам кимион- особено много ми допада за ястия с червена леща, моркови и тиква. Подправка къри е другото, което много отива на тези неща, а и го обичам.
Кaili, 😅
Припомнете ми, ако искам да си направя заготовка от тесто, по-добре да го замразя на порции или направо да опека разни неща и да ги слагам във фризера?😃

Последна редакция: пт, 18 ное 2022, 20:03 от dolce miele

# 521
  • Sofia
Припомнете ми, ако искам да си направя заготовка от тесто, по-добре да го замразя на порции или направо да опека разни неща и да ги слагам във фризера?😃
За предпочитане е тесто във фризера, макар другият вариант да е по улесняващ после.  Ако предпочетеш опечени да прибираш, ползвай ги по-скоро.

# 522
Ясно, Морена. А колко време по-рано вадиш порцията тесто?

# 523
  • Sofia
Ясно, Морена. А колко време по-рано вадиш порцията тесто?
Аз - вечер и сутрин го ползвам.

# 524
  • shumen
За утре-за закуска-домашна юфка,за обяд-мусака,банан,за СЗ-филия с пастет и бисквита Калинка.Сложих му и един кроасан,че утре вечер сме на ревматолог и може да позакъснеем.

Общи условия

Активация на акаунт