Покупко продажба с право на ползване и още нещо

• 4 644
  • 77
  •   1
Отговори
# 30
споразумей се със  свекървата да не си запазва правото на ползване, ако ще ви продава. Има ли тя друго жилище за нея и дъщеря и?

# 31
  • СИ
Не се вкарвайте в такива филми.Живота е непредвидим.Свекървате си е ползвател на имота и вие нямате права да го ползвате,но ще имате задължение да ремонтирате.Ползвателя може да си ползва имота с дъщеря,приятел,съсед и с който си иска.
Съветвайте се с адвокат,но на мен ми се струва много лоша идея.

Извинете, как така няма да имам право да го ползвам, след като аз ще съм собственика?😨

Ти май вече си я свършила тази работа с покупката и сега проверяваш колко сте се набутали точно?          Smile

# 32
е, поне може да запази парите за ремонт и да ги ползва за нещо друго, пък след време ще го получи, или децата и...

# 33
  • Великобритания,Лондон
споразумей се със  свекървата да не си запазва правото на ползване, ако ще ви продава. Има ли тя друго жилище за нея и дъщеря и?

Не тя няма друго жилище за нея и дъщеря и. Това е единственото такова. Не сме подписали още нотариалния акт, исках първо да разпитам за евентуални бъдещи проблеми.

Благодаря ви момичета за отговорите и затова, че ми отворихте очите! Каква грешка щях са направя направо не ми се мисли.

Вече знам какво ще правя! Тъй като свекърва ми няма друг имот ще има право на ползване само на част от имота (една стая или две), а дъщеричката и няма да притежава това право. Ако пък свекито не е съгластна, тогава да си живее с дъщерята там на неремонтирана къща! Тя свекърва ми е възрастна и надали знае с какви права ще разполага при учреждено право на ползване.

Въпрос: Ако свекърва ми има право на ползване  само на определена част от имота, тогава аз имам ли право да живея в останалата част по закон?

П.с. Аз мисля, че свекърва ми ще поиска и дъщеря и да има право на ползване за да и достави сигурност, тъй като зълва ми е на 29, епилептичка, необразована (но от няколко години е доста добре здравето и тъй като пие лекарства) и с много претенции към мъжете ( свекито си мисли, че има вероятност и да не се омъжи).Страхува се, че може някой ден да изгоним дъщеря и на улицата ( което никога няма да направим, да не сме някакви животни). Ето, разказах ви голямата глупост на която сме свидетели!

Последна редакция: вт, 10 май 2022, 13:47 от xrisi43

# 34
  • Варна
Струва ми се, че при това положение и дъщерята ще бъде ползвател. Личното ми мнение е, че ще се прекарате здраво.

# 35
На ваше място не бих подписала. С толкова пари подръка бих купила и ремонтирала свое. И аз смятам, че идеята е да се подсигури дъщерята. Ще налеете парите и ще получите само нерви и роднински махленски скандали.

# 36
  • Великобритания,Лондон
Струва ми се, че при това положение и дъщерята ще бъде ползвател. Личното ми мнение е, че ще се прекарате здраво.

Тя ще бъде ползвател, ако ние се съгласим, нали така? Тя няма да бъде вписана в нотариалния акт като ползвател на имота.

# 37
  • Далечният изток
Скрит текст:
споразумей се със  свекървата да не си запазва правото на ползване, ако ще ви продава. Има ли тя друго жилище за нея и дъщеря и?

Не тя няма друго жилище за нея и дъщеря и. Това е единственото такова. Не сме подписали още нотариалния акт, исках първо да разпитам за евентуални бъдещи проблеми.

Благодаря ви момичета за отговорите и затова, че ми отворихте очите! Каква грешка щях са направя направо не ми се мисли.

Вече знам какво ще правя! Тъй като свекърва ми няма друг имот ще има право на ползване само на част от имота (една стая или две), а дъщеричката и няма да притежава това право. Ако пък свекито не е съгластна, тогава да си живее с дъщерята там на неремонтирана къща! Тя свекърва ми е възрастна и надали знае с какви права ще разполага при учреждено право на ползване.

Въпрос: Ако свекърва ми има право на ползване  само на определена част от имота, тогава аз имам ли право да живея в останалата част по закон?

Скрит текст:
П.с. Аз мисля, че свекърва ми ще поиска и дъщеря и да има право на ползване за да и достави сигурност, тъй като зълва ми е на 29, епилептичка, необразована (но от няколко години е доста добре здравето и тъй като пие лекарства) и с много претенции към мъжете ( свекито си мисли, че има вероятност и да не се омъжи).Страхува се, че може някой ден да изгоним дъщеря и на улицата ( което никога няма да направим, да не сме някакви животни). Ето, разказах ви голямата глупост на която сме свидетели!

Да.

# 38
  • Варна

Тя ще бъде ползвател, ако ние се съгласим, нали така? Тя няма да бъде вписана в нотариалния акт като ползвател на имота.

А наистина ли се надявате, че при липса на друго жилище свекървата няма да изиска да я впише иначе сделка няма? Много сте наивни.

Както и да е. Изказвам лично мнение, без капка юридически познания. Дано ви се получат нещата, но отстрани не изглеждат добре.

# 39
  • Великобритания,Лондон

А наистина ли се надявате, че при липса на друго жилище свекървата няма да изиска да я впише иначе сделка няма? Много сте наивни.

Както и да е. Изказвам лично мнение, без капка юридически познания. Дано ви се получат нещата, но отстрани не изглеждат добре.

Вече казах, че ако свекърва ми изиска да впишем и зълва ми сделка няма да има и ще се откажем от нейния имот, ще си купим наш такъв.

Честно да ви кажа и аз съм на 70% сигурна, че тя ще изиска това вписване на дъщеря и. Точно заради това направих това запитване, за да разбера какви права имат ползвателите изобщо.  Наивния в нашето семейство е мъжа ми, но няма да го бъде това със сигурност!😡

# 40
  • София

Това е решение на свекървата, а не ваше. Тя може да я впише и тогава вашето съгласие опира до това дали изобщо ще приемете сделката и ще платите.

# 41
Ох, впишат ли дъщерята... лошо за вас.

Честно казано на такова хоро не бих се хванала. Явно идеята на свеки е да ремонтирате къщата, тя да си доживее спокойно старините и да остави вас собственици, но да не можете да изгоните дъщерята. Човешките взаимоотношения са много сложни и някога, когато свекърва ви не е на този свят, не знаете тази дъщеря как може да ви вгорчи живота. Да, вие ще сте собственици с ремонтирана къща, набити 60-70 хиляди и една зълва, която може да си прави каквото иска (ако тя е с право на ползване). И какво от това като не е собственик, но реално има право да ползва имота, да живее с когото си иска. То стига да имате проблеми с нея... какво като не е собственик...

# 42
  • Великобритания,Лондон
Ох, впишат ли дъщерята... лошо за вас.

Честно казано на такова хоро не бих се хванала. Явно идеята на свеки е да ремонтирате къщата, тя да си доживее спокойно старините и да остави вас собственици, но да не можете да изгоните дъщерята. Човешките взаимоотношения са много сложни и някога, когато свекърва ви не е на този свят, не знаете тази дъщеря как може да ви вгорчи живота. Да, вие ще сте собственици с ремонтирана къща, набити 60-70 хиляди и една зълва, която може да си прави каквото иска (ако тя е с право на ползване). И какво от това като не е собственик, но реално има право да ползва имота, да живее с когото си иска. То стига да имате проблеми с нея... какво като не е собственик...

Така е права сте, свекърва ми иска на нея да и е спокойно и удобно просто! Какво да ви кажа, лицемерието ходи по хората! Иска сина и заедно с дъщеря и да са си до нея, но не се е паднала на толкова глупава снаха. Стига ми това, че може да имаме проблеми с нея, че и с младата и дъщеря да си имам цял живот, че и децата ми да я търпят. Ъпсурт! Това няма да го позволя! Да живее тя в лукс за който не си е мръднала и малкия пръст.

Като го прочетох това вчера направо лошо ми стана!

# 43
Разбирам Ви, защото аз за малко да попадна в сходна ситуация. Родителите ми имат вила, която аз много обичам и понеже все по-малко се ходи там, исках да оправя покрива и да ползваме спокойно. Брат ми няма никакво желание за тая вила и всичко щеше да е наред, ако родителите ми не се бяха развели. Баща ми ме намрази и ми взе и ключовете от родния ми дом даже. Щях да направя ремонт на къща, която мога да гледам само на стари снимки, понеже всичко се води на родителите ми. И това от родния ми баща. Какво да ви кажа, човек трябва да се пази, надявам се никога да не ви спохожда подобно нещо!

# 44
Имат мои близки имотни проблеми с наследствени вили. Проблемът е дългогодишен емигрант, който нито пари дава, нито е навит на делба. Наследниците са 5 или 6 и заради един човек тези имоти са в момента руини, защото никой не иска да набива пари и накрая да дойде байо от чужбина за две седмици и да си поиска 'неговото'. С извинение за грубия език, но буквално го чакат да се спомине, за да се разберат с децата му.
Не знам защо изобщо се занимавате с този имот.

Общи условия

Активация на акаунт