ДНЕВНИК - да отслабнем заедно - тема 109

• 42 356
  • 750
  •   1
Отговори
# 105
И аз вчера с непредвидени гости си развалих серията Rolling Eyes То бира, то ядки...Днес ще пробвам с по-леки храни за компенсация Thinking

# 106
тая зона странно ми тръгва
ясно е, че ми липсва подготовка, но ми се бият комбинациите с разделното хранене и пристъпвам предпазливо
храната поне е малко за 10 блока

вчера риба с ягоди
днес - риба и банан за закуска
риба и салата за обяд

от утре пак командировка, ще фаствам, но от вторник мисля да е яйца, пиле, ягоди и краставици
ще сме в къща за гости и заведенията ще са максимално избегнати, везна не очаквам да са ми оставили Laughing

evenfall, твоето хранене е умирачка от глад, как може да не си доволна от себе си Crossing Arms

# 107
Със Зоната имах много добри резултати миналата година. После заради проблеми със стомаха я зарязах и това ме поспира да се върна към нея(правя лоша асоциация). Разните трици и подобни голям проблем ми се оказаха лично на мен.

# 108
След вчерашния джин от днес съм на яйчен фаст.5 домашни яйца с масло и пармезан хапнах.

# 109
Наистина ми е любопитно, как точно ядеш яйца с масло? Мацаш го отгоре ли? Въобще не мога да си представя?

Редактирам се, може би на омлет? 😂

Последна редакция: нд, 15 май 2022, 19:49 от Анонимен

# 110
След вчерашния джин от днес съм на яйчен фаст.5 домашни яйца с масло и пармезан хапнах.
Ти пък за един джин се бичуваш.
Аз всяка вечер пия по 120-130мл бяло вино. Днес ще удвоя, защото загубихме близък и съм извън кожата си от гняв.

# 111
Лъки, съболезнования! Hug
Днес "закусих" кафе с прясно мляко, кокосово масло и канела. Дали от него или защото чистих и бях заета, но не ми се дояде цял ден. Вечерта хапнах 1/2 шепа фъстъци, ред черен шоколад, ябълка и две хапки свинско. Доволна съм от себе си.

# 112
Много съжалявам, Лъки!

Херц, умирачка от глад си беше моето последните дни, ама виж ги останалите Grinning Не го казвам с лошо или като критика към себе си или другите, просто ми направи впечатление.

За яйцата с масло ще отговоря вместо Бобчита - аз ги ям бъркани. Ако са варени, маслото го ям отстрани с лъжица чисто,но далеч не всички марки масло са ми достатъчно вкусни за целта.

Зоната ме уморява психически още преди да съм я почнала. Нямам търпението да се концентрирам и дочета до край дори готовите рецепти и менюта, особено като почнат да пишат кое колко блока е. Може би това е единствения режим, за който бих се съгласила, че си струва да дам пари друг да ми го планира.

Вчера отчитам още един почивен ден с 8000 крачки. Сутринта кафе с мляко и кокосово барче. Обядът беше много късен - 150г наденички, домат, краставица. После изчистих апартамента и реших, че трябва да се наградя със 100г сладолед. Уж нямаше да вечерям пък накрая чопнах 2 крекера с масло и няколко вилици пиле жулиен по никое време. Макросите са ужас. Калориите - ок. Кантарът - като вчера. Сантиметрите поне се връщат по местата.

Сега започвам сериозен meal prep за следващите дни. Хубава и успешна седмица!

# 113
Лъки Hug
фаст и лунна диета днес

маслото го ям на резенчета, може и без яйца, само да е 'президент'
и едно английско със сол от лидл става

зоната и аз така я възприемах, но се усетих, че и тя се е извратила като кетото
нещо просто за 10 години се превърна в кремчета и торти
а за зоната си направих списък от храните, които ям, без манджи и сложни чия-чудеса
10 вида протеинови храни - заек, пиле, яйца, риба....
20 вида вх - салата, краставица, домат, ягоди, малини, банан...
мазнини - зехтин, масло, маслини и бадеми

и става много просто: 3 пъти от заека + 3 пъти от ягодите + три бадема Laughing

слънчева да ви е седмицата, девойки Flowers Hibiscus

# 114
Лъки, моите съболезнования. Flowers Rose Flowers Rose

Вчера завърших с картофената петдневка с вечеря от телешко кюфте на фурна и 2 ябълки.
Доволна съм, и продължавам с 2 дни на пиле.
Днес възобновявам и нормалните тренировки, с тичане сутринта и кръгов тренинг в зала довечера. За първи път ще ми е в тази зала и група, дано ми хареса. Обикновено е много лесно и не става и за загрявка. Затова тренирам в къщи сама, и си избирам какво да правя. Но с група може да е весело.

# 115
Лъки,съболезнования!
Карма,варя яйца и ги мачкам,слагам масло при тях и сиренето.После топля всичко това ма микровълновата и става хем топено сирене,хем топено масло

# 116
10 -ти ден без сладко! Резултата -3,4 кг. Взех един тефтер и записвам всеки ден какво ям. Сега чета какво съм яла и осъзнавам , че се тъпча доста без ограничения в количество. Като се замисля може да огранича и количеството, но ако го направя прекалено бързо ще сваля а това не е добре. Продължавам така докато стигна до 90 кг. после ще видим, като вкарам плуването.

# 117
Привет, приемате ли нови попълнения Simple Smile
Имам за сваляне 7-8 кг - в момента тежа 63,900, а през есента бях 56-57 кг, но качих в резултат на стрес, хоум офис и лекарства. Висока съм 175, но структурата ми е много специфична и настоящите кг не ми стоят добре - имам супер тънки, фини кости, много слаба горна и долна част, но съм натрупала въпросните 7-8 кг само в областта на корема и седалището, което изобщо не ми харесва. В момента не пия лекарства, стрес факторът е овладян, но не успявам да сваля каченото, уви. Имам някакви съмнения за ИР, тези дни ще пускам хормони на щитовидната профилактично, че съм генетично обременена. Познавам тялото си и режимите не са ми чужди, знам че свалям, когато орежа въглехидратите в чист вид, захарта и намаля млечните, така че това ми е стратегията за сваляне. Разбира се, приемам критики Simple Smile

Прилагам менюто от вчера:
Закуска: 3 яйца с 3 тънки резена бекон
Обяд: зеленчукова крем супа (тиквичка, морков, чушка, зехтин и подправки) със 150 г пуешко филе
Следобедна закуска: 10-на шам фъстъка
Вечеря: свинско филе на фурна и салата домати и краставици.

За днес съм планирала следното меню:
Закуска: кафе с 1 чаена лъжица бадемов тахан, разбито с миксер за фрапе, по-късно 3 яйца с 3 тънки резена бекон
Обяд: 200 г телешко със салата домати и краставици
Вечеря: като обяда

Калориите следя с My Fitness Pal, на ден са около 1500-1600.

Ходя на пилатес и се движа доста пеша, имам за цел да увелича спорта - знам, че не е достатъчно.

# 118
Преди се мерих всеки божи ден от понеделник до петък. Simple Smile Докато не дойде един момент, в който се озовах с два кантара, защото цифрите на единия не съответстваха на това, което очаквах да видя, съответно реших, че се е развалил и купих нов. Grinning Е, "старият" не само, че се оказа, че не е развален, а даже показваше по- ниско тегло от това, което ми показа новия. Шаш!!! Тогава и осъзнах, че този ми ти сутрешен ритуал за мен се превръща в бреме и клоня към обсесия.
Сега се меря рядко. Не са ми важни цифрите на дисплея. Достатъчно опитно и набито око имам, за да разбера в коя посока се движа. Иначе се меря 3- 4 пъти годишно и то най- вече за сверка на вътрешния ми часовник.

зоната и аз така я възприемах, но се усетих, че и тя се е извратила като кетото
нещо просто за 10 години се превърна в кремчета и торти

Защото сумай ти хора се подлъгаха по измислената Зона на Катина. А тя с това ги и примами де- "манджички", "кремчета", "десертчета". И всичко там е около и на око, че най- удобно.
А реално Зоната си е балансирано хранене с орязани калории, изведени в уравнението като блокове. Grinning

а за зоната си направих списък от храните, които ям, без манджи и сложни чия-чудеса
10 вида протеинови храни - заек, пиле, яйца, риба....
20 вида вх - салата, краставица, домат, ягоди, малини, банан...
мазнини - зехтин, масло, маслини и бадеми

и става много просто: 3 пъти от заека + 3 пъти от ягодите + три бадема Laughing

Този подход много ми хареса! Може и да си заимствам! Hug

# 119
Няколко пъти я четох аз тази зона, но...това е за дисциплинирани хора, които имат времето и желанието да си теглят всеки грам храна и да смятат какво могат да ядат и как да комбинират.
Това за мен си е стресиращо и не мога да го правя.

Събота и неделя ядох сравнително орязано...мръднала съм някакви грамове надолу. В ПМС съм, така че очаквам подскок в кантара. Simple Smile
Може би днес ще си купя кисело мляко и от утре почвам, но ще видим.

Общи условия

Активация на акаунт