ДНЕВНИК - да отслабнем заедно - тема 109

• 42 408
  • 750
  •   1
Отговори
# 540
Ами аз дълги години си поддържах с фаст едни кг и сега откакто ми се появи проблема с тежестта в корема и подуването се трупнаха 3кг,та не знам дали има връзка.
Др седмица имам час за гастроентеролог и гинеколог пък ще видим.
Но не се отказвам,даже вече втора седмица не правя и мръсен ден както преди,а дали пък и от този мръсен ден всяка седмица не се трупнаха тези кг не знам,но каквото такова:)

# 541
може и да съм те питала, но млечни колко ядеш?
при проблем стомах/черва, първо тях бих спряла

# 542
Млечни-аз пия доста кафе и слагам мляко,без захар,но това е било винаги така.
Кисело плодово-изяждам евентуално едно 125-150грна обяд за десерт и евентуално вечер,това е.
Но това са неща,които винаги съм яла,затова се чудя от къде ми дойде този проблем с корема и подуването.
Ако спра и тези млечни,то вече наистина нищо не остана да му се невиди:(

# 543
Алкохол какъвто и да е също води до подуване, не само газираното.

# 544
Рядко пия чаша бяло вино
Има някакъв проблем,дано го открия

Последна редакция: чт, 21 юли 2022, 21:24 от strawberry0302

# 545
Аз имах сериозен проблем с подуването на корема. От абсолютно всичко се подувах, чувството беше ужасно, особено ако съм облякла нещо по-тясно. При мен се получи от проблемите с хормоните и спирането на цикъла, които получих в следствие на дълъг период на калориен дефицит и малко мазнини. Ядох по 20-30грама мазнини на ден и това ми беше грешката. С пробиотик нещата с подуването на корема леко се подобриха, но докато не качих килограми и не си върнах здравето в начално положение, не можах да се оправя. По принцип хормоните водят до синдрома на раздразнени черва, но това беше моят случай, който просто споделям.

# 546
Аз от храна рядко се подувам, но от разни кафета които купувах навън беше ужас. От хигиената на машините ли, не знам какво, ама страхотна реакция на стомаха, особено от кафето на работа. Докато разбера от какво е беше голям зор.
Независимо че нямам проблеми със стомаха си пия винаги пробиотик.

# 547
Аз бях преди около седмица - десет дена подута както рядко ми се е случвало. Не ви лъжа, изглеждах като бременна във втори триместър, а съм по принцип слаба с плосък корем (на мен ми се лепи на дупето и баджаците). Гледам кантара и не вярвам, два килограма над каквото си мислех, че тежа. В крайна сметка няколко дена откарах на леки храни, основно пресни зеленчуци - домати, краставици, чушки, маруля, моркови. И това просто се стопи. За справка, дните преди Великото подуване бях хапвала доста бекон, кренвирши, сирена. Просто ми се беше дояло, кренвирши сигурно и веднъж в годината средно не съм яла последните години. Казвам много не, защото съм преяждала, нанасям си калориите и грамажите и не съм минавала лимита си, но явно задържах твърде много вода от това.

# 548
От кренвирши и аз бих се подула сериозно, а по принцип съм "добро прасе" и почти няма нещо дето да не го храносмилам добре и да ми подува корема. Ама то там е... Мама Миа, то само мен няма вътре. Е, сигурно и месо няма де. И освен от кренвиршите, ако и беконът е бил по-соленичък да задържиш вода, стават такива неща.

# 549
Благодаря ви много за споделените мнения,но аз винаги внимавам какво ям,пих и пробиотик 1 седмица и нищо не помага,така не съм се подувала никога за толкова дълго време,надявам се гастроентеролога да открие причината.
Аз цял живот съм на режим плюс спорт,от близо 4 г съм на фаст,с мръсен ден събота ,свалих 3-4кг и така до преди няколко месеца,когато се издух и съответно и качих 3кг
Продължавам с фаста,дори и 40ч правя и никакъв резултат,спрях тотално и сладкото,няма мръсна събота и никакъв резултат.
Има нещо,но не мога да открия ключа на проблема.
Ето след толкова ограничения и все повече и повече неща спрях да ям и днес съм +600 и корема ми ще експлоадира.
Благодаря ви много за споделените мнения още веднъж

Последна редакция: пт, 22 юли 2022, 07:22 от strawberry0302

# 550
  • На острова
strawberry0302, виж първо да не е здравословен проблем и после ще го мислиш. Щом след фаст не спада според мен има нещо друго от консумация на храни.

Доста неприятно е, да. Аз последния месец също имам проблем с подуването на корема - къде ми дойде два пъти в един месец, къде нещо хранително с къркорене и издуване.

Та спрях от няколко дена глутена. Не че кой знае колко съм яла глутен, де, ама съвсем. Млечни не консумирам по принцип - прясно мляко изобщо, таратор ядох из жегите няколко пъти, кашкавал също не, единствено фета. От два дена се будя с по-плосък корем. Сега се сещам, че и изпих бая газирани напитки Сан Пелегрино предните 2-3 седмици - уж като сода, уж без захар, ама те също са ме издули сигурно.

Пиши като има резултат.

# 551
  • USA
подуване на корема млечни и глутен...може да си пуснете тестове за глутенна и казейнна непоносимост...без глутен свалям, вкарам ли глутена при мен не е ОК, започва едно задържане на вода и подуване на корема....тестовете показват при мен непоносимост.....може и да е нещо от захранването ми като бебе...на 40 дена са ми давали кисело мляко, на 3-4 месеца "да ръба корички за зъбите"..резултат непоносимост....на дърти години да разбера.

# 552
Ех, момичета вие сте много напред вече! Аз като дете бях алергична към много храни, но го израснах и сега ям всичко. Не мисля да се ограничавам откъм видове храна, и без това много малко ям. Прясно мляко не понасям, но сирене, кашкавал, кисело мляко - хапвам.

Газирано обаче наистина не трябва - пия кола зеро само в "официални случаи" Simple Smile

Вчера цял ден само пловдове, 80 гр пастърма и около 80 гр. краве сирене. Но в жегите е лесно, нямаш апетит, а зимата ще видим Simple Smile

# 553
Благодаря ви,и аз мисля че след две седмици на стриктно ограничаване плюс интереално хранене,а кг не мърдат даже се покачват за корема да не говорим,има мисля някакъв проблем.
Дано гастрото открие ,за се отърва от тоя корем и тежест.
Хубаво е,че вие всяка за себеси е успяла да открие от къде й идва подуването.
Аз мляко пия с кафето,а кефе бия доста през деня,кисело плодово от малкити 125-130гр хапвам 1-2 ден,но не всеки ден кашкавал ужасно рядко,сирене в салата,но пак не всеки ден,глутен май не ям.
С две думи,няма нещо ново,което преди не съм консумирала,затова неразбирам от къде дойде това подуване.
Ще споделя след доктора,надявам се силно да открие проблема:)
Хубав ден момичета

# 554
Идвам само да кажа, че съм на ваканция в България и нямам ограничения в нищо.
Щетите ще отчитам като свърши отпуската.
Няма по вкусно нещо от нашия розов гигант със овче сирене, и да не продължавам на татък...

Иначе си дойдох с два килограма в повече, борба си беше да сваля в САЩ, всеки грам не искаше да ме напуска...

Общи условия

Активация на акаунт