ДНЕВНИК - да отслабнем заедно - тема 109

• 42 722
  • 750
  •   1
Отговори
# 135
Какво ще рече кръгова тренировка?

https://pulsefit.bg/blog/krugova-trenirovka-kakvo-predstavliava- … vo-e-polezna.html

Edit: Тренирах. 12км тичане + кратка силова тренировка за рамо и бицепс.
Закуска - черно кафе
Обяд- пиле, кълка и половина
17:30 преди тичане 3 бъркани яйца
силова тренировка, протеин пудра.

Имам пилешки гърди на тиган, любимите ми, с босилек, не мога да ги гледам.
Нищо, синовете ми ще им видят сметката. Joy

Утре съм на фаза ориз- басмати, кафяв, натурален.

Последна редакция: вт, 17 май 2022, 22:29 от Dez

# 136
Днес:
З - кафе с мляко (без захар го пия) и ябълка
О - мюсли с кисело мляко
В - яйце на оЧо, кюфте, 3- 4 маслини, 5 чери доматчета, резен краставица и ред черен шоколад за десерт
Преди два дни се премерих, колкото да се стресирам, стига ми толкова. Края на май - пак.

# 137
Нов ден, нова мускулна треска, нов плюс Satisfied (продължавам да се меря, но ще отчитам по веднъж седмично)
Вчера бях на:
З - кафе с мляко;
О - пилешки гърди, зелена салата, домат, 2 царевични оризовки;
СЗ - кафе с мляко, био вафла Хармоника 30г;
В - пилешки гърди, зелена салата и малко черита с бейби моцарела, кисело мляко с плодове, редче шоколад 85%;
Преди лягане - шепа орехи.
Движение: влачене на торби от магазина, иначе - тц.

Рени, добре дошла обратно! Мислила ли си да смениш бирата с друга напитка?

# 138

Рени, добре дошла обратно! Мислила ли си да смениш бирата с друга напитка?
Решила съм да не пия въобще или ако пия, да е бяло вино. Но сега за да имам по- бърз резултат трябва да изключа алкохола изцяло.
Днес ще се мотаем в града по задачи ( времето е дъждовно и не става за нивата). За довечера съм намислила риба да вечерям, на скара или печена и лимон. Кафето с млякото обаче ще бъде преди обед ( демек никакъв ОМАД няма да е). Близки приятелки ме критикуват за този режим, не било ок да се яде веднъж на ден. Но на мен ми пасва много добре. Иначе няма да мога да се контролирам с две или три хранения. А и организмът свиква, единствено се притеснявам, че е вечер храненето, но снощи в 18 и 30 бях приключила.

# 139
  • София
Здравейте,
снощи кантара мръдна надоло и щях да се разплача - 54,8кг.
Меню за днес:
З: кафе с бадемово мл.
10.00ч. - половин грейпфрут /за естествения ритъм го консумирам редовно/
О: скумрия на фурна
Сл.з:половин грейпфрут
В: скумрия на фурна и зелена салата, десерт чай и две сушени кайсии

Знам, че скумрията е доста блажна, но така се случи.
Хубав ден и много минуси!

# 140
  • София
След 10 дни броене на калории и нито ден с повече от 1350 ккал, съм в изходна позиция. Знам си аз, че отслабвам на 1200 ккал, но ме е страх сега да ги сваля толкова калориите.

Днес съм с мускулна треска, вчера се разходихме из Витоша няколко часа. Много е красиво пролет, зелено и прохладно.

# 141
Огладнявам като ви чета, кафето от кога е закуска? Grinning
Аз малко се изложих тези дни от надоспиване за да уча, но поне имахме повече работа, та нямаше щети по кантара.

# 142
Огладнявам като ви чета, кафето от кога е закуска? Grinning
Откакто разваля фаста и съдържа добавки с калории в тях Joy
Като съм те чела какво представлява работния ти ден, напълно нормално да огладняваш като ни четеш. На теб ти трябва менюто на Фелпс. Аз съм офис планктон. Виж, Дез със спортния й ритъм как вирее с нейното меню - това е интересен въпрос. Не, че баш на нея бих тръгнала да й оспорвам преценките, де.

# 143
Относно глада или чувството на глад - с много тренинг и с години наред разумно и контролирано хранене се постига нирваната - да не си повече зверски гладен. Но е много дълъг процес, трябва много дисциплина.
Но като чета някои менюта тук, си е чист глад. Закуска кафе с мляко - глад. Дори за работа в офис. Дайте на телцето малко енергия.
На дъждец (ако не греша) менюто й е минималистично. Храна требе, за да се отслабне Grinning
За Глоси съм съгласна - работата й е силно физическа. Може да си позволи и лудости.
Аз 2 години работих физическа и тежка работа. Нямах и апетит и достигнах 48. Не се харесвах, но и тъжно си мислех, че това вече няма да се повтори - да съм много слаба, без да ме е грижа какво ям.

# 144
Помня когато правех фастове, глада определено не е за мен, дори и да не се движа толкова пак си ям. Мразя го това чувство да мисля само за храна, да планирам и да си мечтая за следващото хранене. Когато си гладен мислиш само за храна, и само се чудиш как да се разсеяш за да не мислиш за това.
Ще го кажа така- не искам да съм нещастна.
Но това съм аз, има хора, които могат да се разсейват доста добре и не е такава мъка за тях.

# 145
Присъединявам се към горното мнение.
Кафе с мляко за закуска е глад, ако си гладен и стискаш зъби до обед, защото така пише в режима. Ако се чувстваш ок и не ти се яде, не виждам защо да ядеш самоцелно. Пробвала съм - на мен поне не усещам да ми носи някакви ползи.
Ако съм гладна, никой и нищо не може да ме разсея. Абсурд! Нито сутрин, нито вечер.

# 146
Сега, като е светло и топло, изобщо не съм гладна, и фастът ми се получава естествено. Не се и сещам за храна, камо ли да страдам. И аз мразя да се тормозя.

Заковано ми е от години в главата от книгите на Б.К.С. Айенгар, че "Който се храни когато не е гладен, си копае гроба с лъжица". Ако огладнея сутрин, закусвам в 10, и обядвам между 14:00-15:00. Ако не се сетя, значи не е нужно. Понякога имам по-голяма вечеря.

Сега това което правя е екстрем, но е само 3 седмици, ще променя след 5.06.
Тогава започвам сериозни тренировки за следващия маратон.

# 147
И аз не правя фастове, освен от гореописаното нещастие, ме боли глава и ми е отпаднало. Ако успея да свала нещо то се връща на следващия ден, когато храната стане отново нормална.

Аз държа и не пускам нито грам от теглото си в последно време, но и открито нищо не правя за да променя това.

Бях една седмица в София ( живея в чужбина) и нямаше как да не мина през един режим на лютеница, кашкавалка, козунак, картофи със сирене и бири с приятели.
Като цяло резултата не е на плюс,което все пак си е добре.

Още чакам малко вдъхновение за да се хвана в ръце

# 148
Ами аз съм постоянно гладна...да ям постоянно ли?
Понякога още в 8ч стомаха ми стърже от глад. В такива случаи хапвам плод в 10ч. Иначе се старая да ям в 12ч.

# 149
Ами ако си гладна и чакаш 2 часа за да изядеш един плод, ще си постоянно гладна. Ако ястието е достатъчно засищащо- няма да си гладна. Вече ако въпреки храненето си постоянно гладен е добре да се обърнеш към медицинско лице, в България поне човек може да си позволи да отиде. Възползвайте се от лекарите, не от статиите в нета.
Имаше един лаф- Казаха ми да изям една ябълка да залъже глада, ама глада ми не е толкова глупав.

Общи условия

Активация на акаунт