Хитринки за всякакъв случай - 31

• 44 563
  • 751
  •   1
Отговори
# 465
MM има една бяла ризка с къси ръкави, много приятна материя (памук някакъв, ама релефен такъв, малко като капитонирана, ама не баш), маркова е и беше скъпа, но вече може и да е на 20 години. Като нова е, защото май я носи само на море. Обаче понеже се маже с кремове за изгаряне яката и става жълта такава една, клеясала. Е, малко Аче я прави като нова.

# 466
  • София
Без Спот не оставам, но никога не съм го ползвала със спрей. Заливам петното обилно с течността. С него не могат да се почистват петна от сапунени балони, и такива от органичен произход, разбирайте кръв. За последните само и единствено Вениш използвам. А петната от сапунени балони, от онези евтините от левчето, не можах да открия начин да премахна. Добре, че децата излязоха от тази възраст вече.

Аз започвам да се замислям дал и петната от роклята на Малката Панда не са органични някакви. Появиха се след едно посещение в Природонаучния музей. Там беше с група приятели и родителите на едно от децата. Мен ме нямаше и идея нямам къде би могла да се е обърсала така, но петната са по целия гръб + полата откъм гърба и малко отпред. Едни жълтеникаво-кафяви, приличат на такива от дълъг престой в гардероб. Изобщо не се промениха след прането със спот. Та ми минава през акъла ако някъде е имало остатъци от нещо, с което обработват експонатите в музея и тя да се е подпряла. Абе направо като да се е овъргаляла изглежда. Laughing Тя въобще не си спомня от какво може да са петната, а роклята й е любима.

# 467
  • София
Дано не се повтарям, че не помня в коя тема казвах... ето това е моето любимо за петна. Досега от Heitmann не съм била разочарована. И са лесно достъпни, аз си го бях взела от Фантастико.

# 468
Здравейте,имате ли идея  как  да премахна миризма на застояло върху чаршафи???

# 469
Само с изпиране не става ли?Да добавиш оцет при пране?

# 470
Дано не се повтарям, че не помня в коя тема казвах... ето това е моето любимо за петна. Досега от Heitmann не съм била разочарована. И са лесно достъпни, аз си го бях взела от Фантастико.

Да де, ама около мен не намирам. Намирам Спот и онова на ДМ. От тях двете кое е по-добро? Спот съм пробвала, върши работа, без да е блестящо.

# 471
  • Велико Търново
Купих тест, и реших да стрелям направо върху дивана. Смъкнах единия калъф натърках го с тест, после го пуснах да се пере и сега го суша на сянка, в хоризонтално положение... Не съм гледала петната дали стоят, страх ме е:)
Като опаковам възглавници те, ще снимам да покажа... Ако е за показване Simple Smile

# 472
Дано дамаската е с устойчив цвят. Това, че сваля цветовете и при това на участъци, ме отказа много отдавна от Тест.

# 473
За дамаската на дивана ползвам черната пяна за автомобилни тапицерии от Лидл. За моя ъгъл (2+3) трябват 2 опаковки (по 400 мл са и около 9 лв общо).

# 474
  • оттам, откъдето започва България
С Тест гел си изпрах дамаската на кухненския диван, която преди това бях пробвала да пера с прехваления препарат за тъкани на Фаберлик.
И преди съм писала, че ако имам мазно петно по дрехите, задължително го обработвам с Тест гел и след това се пере в пералнята. Досега нямам забележки.

# 475
  • Велико Търново
Дивана е окаяно мръсен, но съм оставила децата да правят каквото искат, не го покривам вече с нищо. Бях го отписала! До тази вечер... Там-та-да-дамммм

# 476
  • В страната на мечтите
Леле, това се казва УАУ-ефект! Много съм впечатлена.
Освен Clo,има ли някой друг с оплаквания от Тест, че поврежда цветовете? Да знам дали да се мъча да търся, че ще го ползвам предимно за цветни дрехи

Последна редакция: чт, 30 юни 2022, 23:13 от life_is_love

# 477
Някои памучни цветни дрехи, които явно са били с неустойчиви цветове.

# 478
  • София
  Ако е свежо петно (все още неизпрано), студена вода и какъвто и да е сапун. Хубаво кратко търкане в мивката и после директно в пералнята.

# 479
Ако е свежо и ще переш днес - да. Моите все се случват в дни за не-пране или ММ се сеща да ми каже чак след няколко часа, че се е ръчнал някъде Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт