Хитринки за всякакъв случай - 31

• 44 531
  • 751
  •   1
Отговори
# 570
  • София
Приятелката ми си слага капки зехтин в спиралата. Дори в чисто новата.
Много противоречиви мнения срещам
Преди около 2г бях готова да сложа рициново масло и точно в темата за спиралите, жена, която е супер запозната с тях каза че така автоматично се разваля качеството и!

# 571
Аз с тоалетно мляко за почистване на грим съм разреждала спирала , която редовно ползвам (не стара и дълго неизползвана) , но то е като с лаковете - подобрява състоянието само след първото " разреждане". По - скоро е нещо като освежаване добавяйки няколко капки - колкото да доизползвам остатъка максимално.

# 572
За лаковете си има разредител...дали няма и за спиралите?😃

# 573
Няколко капки физиологичен разтвор.

# 574
  • в сърцата на децата <3
Как да &quot;съживя&quot; нова, неизползвана, но позасъхнала спирала за очи?
Щом е засъхнала, значи е влизал въздух. Съответно срокът на годност след отваряне е започнал да тече. Разбирам желанието да се ползва нов, неупотребен продукт, но това, което можеш да си причиниш не струва една нова спирала. Вярвай на човека, който втора година може да ползва само един вид хипоалергенен крем за лице и над година беше ежемесечно на кортикостероиди с удължено действие. Купи си нова.

# 575
Позасъхнала спирала с малко кокосово масло. Изпробвано и то на алергични очи.

# 576
Как да "съживя" нова, неизползвана, но позасъхнала спирала за очи?
Може да й добавиш 2-3 капки разтвор капки за очи или разтвор за контактни лещи, ако имаш познат дето ползва или ти имаш, иначе да купуваш няма смисъл, по-добре нова спирала. Може и да пробваш да топнеш затворената опаковка спирала в чаша топла вода за известно време, това може да стопли съдържанието и да го омекоти.

# 577
  • волно калдъръмче
Корейският гел с алое на Холика Холика е идеален за разреждане на спирали. Спиралата се разнася значително по-добре, позволява напластяване и не се рони заради лекия кир ефект.

# 578
  • Велико Търново
Включвам се, само да кажа за миенето с маска за коса. Факт е, косата става много хубава, не се омазнява, но не я усещам чиста. 2 месеца пробвах, определено е нещо добро като процедура, но ми липсва пяната и усещането за чистота на главата Simple Smile
Сноу, благодаря за съветите и пробата, но не е за мен Sad
Поне опитах и се радвам че издържах толкова време, без да се откажа.
П. С. Мекотата на косъма и блясъка са подобрени!

# 579
Аа за каква точно маска става въпрос 🙂🤔

# 580
  • оттам, откъдето започва България
Включвам се, само да кажа за миенето с маска за коса. Факт е, косата става много хубава, не се омазнява, но не я усещам чиста. 2 месеца пробвах, определено е нещо добро като процедура, но ми липсва пяната и усещането за чистота на главата Simple Smile
Сноу, благодаря за съветите и пробата, но не е за мен Sad
Поне опитах и се радвам че издържах толкова време, без да се откажа.
П. С. Мекотата на косъма и блясъка са подобрени!
Аз само седмица издържах, защото ходя на работа и държа косата ми да изглежда добре. С маската е добре първия ден, на втория отново трябва да я мия (макар и с маска или балсам).

# 581
Aз пък минах на reverse wash. Миенето само с балсам/маска не е за моя скалп (получавам леки сърбежи по скалпа- но и винаги при попадане на балсам в корените на косата и при недобро изплакване). Обаче с reverse wash нямам никакви проблеми.😃 Първо намокрям косата, после нанасям балсам само на дължините, но и да попадне на скалпа, не е фатално. Втривам в косата. После изплаквам балсама и нанасям 2 пъти от шампоана. Шампоан против пърхот за сух скалп използвам сега, от Кауфланд (тяхната марка Bevola- 200-300 мл за 1,99 лв). Косата и скалпът са чисти, няма пърхот и сърбеж, косата е мека и с приятни леки букли (на снимките не се забелязват много), предимно в по-долната част. Подсушавам с памучен тюрбан за глава и после на въздух, "разресвам" само с пръсти (с четката преди миенето).
Скрит текст:
Боря се тук с един вятър, за да си снимам опашката😆 и не се вижда много добре, но поне идеята се вижда:

Последна редакция: вт, 12 юли 2022, 12:37 от dolce miele

# 582
  • в сърцата на децата <3
Момичета, радвам се, че сте пробвали! Методът надали е за всеки, продуктите пък - още повече. Ако решите - експериментирайте с различни продукти, има си и специални за метода (на марката As I Am май са най-популярни). На косата ѝ трябва време да свикне, но категорично дразнене, сърбеж или пърхот НЕ трябва да има.

Долче, много красиви къдрици 😍

# 583
Долче, редактирай си двете последователни мнения, да не измодерират едното. Някой е писал и след това изтрил.

# 584
Clo, където виждаш две мои последователни мнения?🤔🙂
...но категорично дразнене, сърбеж или пърхот НЕ трябва да има.

Долче, много красиви къдрици 😍
Съгласна съм за сърбежа, но моят сух скалп по принцип си е такъв и му стига малко недобре изплакнат балсам, шампоан или пък стилизиращ продукт и започва да сърби или да има пърхот...😄 Вероятно има значение и използваният продукт.
За къдриците...вятърът малко срещу тях работеше...😅 Харесва ми, че се стилизират най-твърдите косми, които обикновено са най-склонни да стърчат и да придават ефект "метла" и ми е по-мързелив вариант за случаите, когато не ми се занимава с изправяне или приглаждане.🙂

Общи условия

Активация на акаунт