Хитринки за всякакъв случай - 31

• 44 549
  • 751
  •   1
Отговори
# 555
  • Пловдив
На майка ми хладилника (с фризер) е точно с такава форма, с изсипващи се в купа формички (плюс контейнер за студена вода) - супер удобно нещо! Всъщност и двете Rolling Eyes
Търсих си хладилник с 4 врати (стандартните side by side не са моето нещо) и с, ако не <<въртяща се стойка де лед>>, то поне с контейнер за студена, питейна вода - е не намерих подобно нещо Rolling Eyes

Крада идеята за кутия, в която да изсипвам вече готовия лед - изобщо не ми беше хрумвало Heart

# 556
На мен ми дойде точно защото съм имала като това във видеото и знам колко е удобно да си имам количество готов лед в неговото си чекмедже/кутия. А заема по-малко място отколкото да напълня повече формички и да си стои в тях.

Друга идея да дам за питиетата също - замразявам си лимон на филии или на полукръгли резени и също ми е много хубаво нещо за в чашата с вода или каквото там. На един ред замразявам за да си стоят отделно. Случайно замразих вече нарязани лимони веднъж преди много време, колкото да не ги изхвърля че бях нарязала повечко, от тогава винаги имам такива през лятото.

# 557
Аз засега слагам готовите ледчета в плик с цип, защото за малко щях да си купя готов плик с лед (оттам ми дойде идеята)...😁 Но и в момента за кутия по-трудно ще се намери място във фризера ни.

# 558
Долче, на тези им казвам със силиконова основа, а има и изцяло силиконови. Може и да не е силикон, но с такова описание ги срещам из магазините.
Това с лимоните е много хитро, ще се възползвам.

# 559
Имам малко глупав въпрос.Как да почистя екрана на доста замърсен LED телевизор?Обикновено бърша телевизорите от прах с обикновена кърпа за прах,но този телевизор е ползван няколко години в кухня и ми се струва доста мръсен.
Много мразя монитор с пръсти по него, както и омазан телевизор. А някой, ако ми забие пръст да маже по монитора, за да покаже нещо, направо откачам. Ползвам това. Вече цяла година и още спреят е пълен поне до половина.
Скрит текст:

# 560
Да, и аз озверявам, ако някой колега тръгне да ми пипа екрана!

# 561
Уф, пък такива колеги с лопата да ги ринеш!
Аз винаги държа в бюрото си от универсалните мокри кърпи на Лидл, които не са много напоени, и ги ползвам за монитора, клавиатурата и мишката.

# 562
  • Велико Търново
Sweet maniche, кое не ти допада на сайд бай сайд хладилниците?
При избора си мислех, че това нещо няма да събира каквото трябва да стои на студено в нас (ние сме 4, а знам че вие сте 5), но от много години запасявам вкъщи продукти и винаги камерата е 1/2 заета със сладоледи.
Определено, при оптимлнна подредба
с  добра вентилация вътре, има достатъчно място за всичко, особено в частта на камерата. Има рафтове и на вратите, т. Е. Ледогенератора и контейнера не изяждат много от обема.
Що се отнася до хладилника, също нямам  особени забележки, предвид и контейнера за студена вода, който също отнема място.
Със сигурност, има и по-големи и по-хубави от нашия, които съвсем ще са оптимизирани по отношение на вътрешен обем.

# 563
И нашия хладилник е Самсунг с показаната джаджа за лед...
Много е удобно, аз държа в кутията и пластмасови кубчета лед от Рерсо, и метални от Лидл...
Така че мястото е оптимизирано максимално 😉

# 564
Ние пък сме с два хладилника.😅 Единият е Самсунг, с долен фризер, с чекмеджета е. По-удобно в момента вадя плик с цип с готови ледчета, отколкото кутия.
За мониторите използвам микрофибърни кърпи от Лидъл. Самостоятелно чистят доста добре, но могат да се използват и със специален спрей или просто да се навлажнят съвсем леко с вода. Само много упоритите петна се налага да почиствам с леко влажни кърпи (например, "готини" петна от засъхнало мляко или сок и разни незнайни засъхнали неща- малката често си сипва мляко или друго точно пред телевизора в кухнята)...😃

# 565
  • Пловдив
Side by side не ме кефят, заради разположението - купувам сладолед в едни огромни кутии, а те в "половин" фризер няма как да се съберат Joy
С три хладилника сме вкъщи - един стандартен, който стои в трапезарията, един с 4 врати, който стои в хола и един мини, на терасата за бирите ми и червеите на ММ Joy

Самата кухня и на мен ми е малка, но разкарах кафемашината и машината за пукани на терасата - и без това там си пием кафето, а децата като си пукат пуканки, редовно има зърна царевица по пода Rolling Eyes
На плота в кухнята ми стоят само хлебопекарната и микровълновата, която пък ми "боде" очите вече пета година... Тъкмо бях навила ММ, да я разкараме и прибрахме баща му вкъщи, а той без нея не може Rolling Eyes

# 566
Как да "съживя" нова, неизползвана, но позасъхнала спирала за очи?

# 567
Купи си нова. Може да си направиш голяма беля с тази.

# 568
  • Велико Търново
Като я хвърлиш Simple Smile

# 569
Приятелката ми си слага капки зехтин в спиралата. Дори в чисто новата.

Общи условия

Активация на акаунт