Хитринки за всякакъв случай - 31

• 44 553
  • 751
  •   1
Отговори
# 540
Тези са силиконовите формички, нали? Ужасно неудобни ми бяха и се отървах от тях. Нямаше вадене леда, а той си е жизнено важен.

# 541
  • оттам, откъдето започва България
У дома решихме да не разреждаме питието (без значение какво е) и затова ползваме тези пластмасови кубчета за лед. 
Оказаха се много практични.

# 542
Вършат ли работа? Имам стъклени и са тотално безполезни (нямат течност вътре, де).

# 543
През лятото, когато потреблението вкъщи е по-голямо ползвам пликчета за формички. Лесно и удобно ни е. Късаш толкова колкото искаш и готово. Няма усукване, чуване и т.н.

Последна редакция: сб, 09 юли 2022, 19:55 от Пролетно цвете

# 544
  • София, Дружба 2
И аз имам/имах сто формички, но преди няколко години открих тези пликове, който Пролетно цвете показа и само такива ползваме.

# 545
  • оттам, откъдето започва България
Да, и аз преди ползвах пликовете, които се пълнят с вода, имам и силиконова форма за лед, но засега си стоят само в наличност.

# 546
Безсмислена пластмаса Simple Smile И винаги има опасност да скъсаш малко парченце и да го изпиеш после.
Нашия фризер дойде с формичка за лед, която работи безотказно. Вярно - заема ми цяло рафтче, но покрай нея може да се понареди нещичко и не бих я заменила за нищо на света.
https://www.youtube.com/watch?v=YknPosOXVVY 30та секунда. Нещо такова, малко по-различен модел, моето е с две отделни врътки за всяко трейче, което е по-мъдро, защото можеш да изсипеш само едното, ако тъкмо си напълнил другото. Макар че винаги изсипваме и пълним на куп, де Simple Smile Но на теория... Изсипват се всеки път, без никакви проблеми Simple Smile

# 547
Имат си предимства и пликчетата, но и аз не ги предпочитам. Слагала съм ако искам да имам повече лед за гости например, а пък нямам много празно място във фризера, те нали всякак могат да се метнат върху другите продукти. Сега лятото съм наместила кутия с капак в единия ъгъл, върху нея че е равно слагам форма за лед и като замръзне ги изсипвам в кутията и пълня отново.
Това от видеото е голяма глезотия, обаче заема много място и преди години имахме такова но ни се пречкаше повече отколкото ни помагаше. Не помня можеше ли да се извади при нужда и да освободи мястото. За който ползва много лед обаче наистина е много удобно.

# 548
  • Велико Търново
Аз пък, най високомерно, да си кажа Simple Smile по голямо удобство от хладилник с ледогенератор не съм имала в това отношение. Особено лятото е много удобно - не мисля има ли, няма ли лед, как да го вадя и дали ще стигне.
Преди бяхме с обикновен хладилник, без такива изгъзици, и постоянно разнасях формички до камерата и ваден насъбралия се в кутии... 1 задължение по-малко имам вече Simple Smile

# 549
Имам малко глупав въпрос.Как да почистя екрана на доста замърсен LED телевизор?Обикновено бърша телевизорите от прах с обикновена кърпа за прах,но този телевизор е ползван няколко години в кухня и ми се струва доста мръсен.

# 550
  • Велико Търново
С кърпи за монитори на W5 от лидл. 2лв струват, а чистят невероятно! Вкъщи децата пипат ТВ с ръце по 10 пъти на ден, а аз имам време да го мина 1 път седмично и всякакви мазни, лепкави останали неща се махат с едно забърсване! ТВ е наистина голям, а 1 къпа ми стига да почистя и микровълновата после, само външната стъклена част.

# 551
Да се включа по темата за леда. Ние си купихме метални топки и кубчета от Лидъл, които охлаждат идеално и не разреждат напитките с вода. Много сме доволни и си ги използваме активно. Виждала съм ги и в сайтовете от тип алиекспрес.

# 552
Аз пък леко поливам с вода формичката за лед и след това той излиза без проблем само с леко "разкършване" на пластмасата. Нямам счупена досега.

# 553
Имам малко глупав въпрос.Как да почистя екрана на доста замърсен LED телевизор?Обикновено бърша телевизорите от прах с обикновена кърпа за прах,но този телевизор е ползван няколко години в кухня и ми се струва доста мръсен.
Кърпички като споменатите или виж спрей който е за почистване на екрани, има различни марки и вършат идеална работа, то с каквото и да е друго само ще го замажеш. Освен че има и препарати дето могат да не му се отразят хич добре, ползвай си предназначен за монитори и прочие екрани, ще се почисти дори и да не стане от веднъж щом има наслоявания от кухня.

# 554
Благодаря на включилите се с мнения за леда!🙂 Пликчета за лед имам някъде вкъщи, обаче не мога да ги открия, а нови не мисля да купувам. Пластмасови формички имаме, но не ги харесвам (пластмасата ми мирише странно, всъщност, и ледът от пликчетата ми мирише странно).
Метални кубчета съм виждала и в Кауфланд, но все не мога да се наканя да дам пари за такова нещо (спрямо бройката вътре).😃 А и при мен разводняването на напитката е всъщност търсен ефект, защото слагам предимно в чай, фрапе, вода, вода с лимон...
Моята форма е такава, имам и още една като нея, която още не съм използвала. От морето си ги взех, защото са големи ледчетата (всяко е ок. 4,5 х 3,5 см).😀

И...няма да повярвате!😅😅😅 Докато държах странично, за да снимам, установих, че ледчетата започват да се отделят много лесно, като се обърне формата настрани и за момент надолу...😄
Grimozo, не разбрах за коя силиконова форма говориш...🙂
Формичките за ледчета от видеото са много яки! Но наистина изглеждат като отнемащи място (нашият фризер е винаги доста пълен).

Общи условия

Активация на акаунт