Хитринки за всякакъв случай - 31

• 44 553
  • 751
  •   1
Отговори
# 525
Как да върна белия цвят на бански,  който от слънцезащитни кремове жълтее? Някакви идеи?

Накисване в леген с вода и Аче със сигурност помага. А дали ще развали банския е божа работа. Но ако ще го хвърляш не пречи да пробваш като последно средство.

# 526
Дали някой е ползвал случайно,,Аерхитон,,-за обезмирисване на мебели?И дали е имало дълго траен ефект?

# 527
Има ли начин да се спасят бели текстилни гуменки, сушени след пране на слънце? Избиха розово-кафяви петна. Изпрах ги втори път, но пак същото.

# 528
Изпери с вениш за бяло.Сушене на сянка, като първо натъпкваш в гуменките хавлия или чаршаф, нещо памучно, което сменяш след известно време със сухи такива.Когато останат леко влажни може да сложиш намачкан вестник ,който също попива влагата.И пак сменяш, като се навлажни.

# 529
Има ли трик за лесно вадене на лед от формичка? Формичката ми е за големи кубчета (всъщност, са цилиндърчета), на дъното на всяко кръгче си има гумирана част. Ще е идеално, ако не се налага да поливам формичката с вода или да я мокря, защото вадя леда от нея, слагам го в плик и после пълня пак...🙂 Много си я харесвам, точно защото е за 10 големи кубчета.

# 530
Ако правилно съм разбрала че дъното е гумено, не излиза ли ако го натиснеш отдолу? Или гуменото е вътре във формичката а тя е твърда цялата?
За твърда форма просто я изваждам, може и да изчакам някакви секунди а може и да не, обръщам и леко "усуквам" както съм хванала двата края. То естествено не може да се усуче наистина ама се размърдват достатъчно че да изпадат, после и моите отиват в кутия която държа пълна във фризера. Може просто мъничко да изчакаш като извадиш формата от фризера, по-лесно излизат като ги обърнеш отколкото веднага. Твоята задачка пак е по-лесна отколкото някои дето искат да извадят само 1-2 ледчета, това вече става само в меки формички.

# 531
Точно, леко усукваш и удряш по плота и готово.

# 532
Подобна на описанието, евтинджос от Джъмбо, счупих с усукване. А не съм мистър мускул Grinning Та внимавай Simple Smile

# 533
Ама то не става дума да го усукваш като пране Grinning

# 534
Имам няколко, само тези с гуменото дъно от Джъмбо се счупиха, другите са си живи и здрави. Колко пък да имам лично отношение към тях Grinning

# 535
Ами тогава остава вариантът да се изчака малко и излизат по-лесно. Но ако правилно си представям това въпросното гумено дъно на формичките, то е точно за да се натисне и да излезе по-лесно ледчето, не е ли?

# 536
Натка, само дъното е гумено (т.е. много малка част от всяко гнездо). Би трябвало да става по-лесно, но някои се вадят лесно, други не.😃 Усуквам леко и аз...Ако "потупам" леко дъното (гумираната част) в равна повърхност...дали пък няма да стане по-лесно- някой да е пробвал?😅 Иначе единственият ми друг вариант ще остане да изчаквам известно време (това ми е досадно, че искам веднага да става, но пък е по-добре, отколкото да  окръг формата и да я подсушавам после преди следващите ледчета)...🙂
Всъщност, някой дали е пробвал да сложи формичката с ледчетата за няколко момента над тенджера с вряща вода?😁 Но е приложимо при готвене или пък при използване на ел. кана...

# 537
Слагаш формичката с ледчета в плик, после потапяш във вода или поливаш дъното на формата под чешмата за кратко.Така хем ще излязат лесно, хем формата ще е суха отдолу...

# 538
Това е доста добра идея, благодаря!😁

# 539
Струва ми се прекалено сложно... Вадиш от фризера, отиваш да пишкаш и после ги обръщаш.

Общи условия

Активация на акаунт