Хитринки за всякакъв случай - 31

• 44 555
  • 751
  •   1
Отговори
# 510
  • Велико Търново
Ние сме с Черна гранитна на пирамис и я почиствам само с гъба и Веро.

# 511
ToniShu, как с мазнина?

# 512
Фаянс на Перилис за пореден път, не само за черни гранитни, но и за алпака мивки.

# 513
  • София
На тампонче за грим капнах олио и търках (доста) в основата на смесителите, където се събират отлагания от сапун. После изплакнах с веро и вода, и това беше. С друго не падат - пробвала съм абсолютно всичко без препарат за мухъл. Накрая тук petiaivanov ме светна, че при нея станало с мазнина, та и аз опитах - работи. ММ като видя почистеното, ме пита как съм успяла, казах му и направи физиономия тип "защо не се сетих аз"; обясни, че е много логично мазнина да се свърже с мазнини и да ги отстрани при изплакване. Дори не ми пука защо се получава и дали резултатът е съвсем съвършен - на мен ми стига това, което успях да постигна и сега ми е спокойно, че има как регулярно да почиствам, за да не се натрупва толкова. С останалата част от мивката никога не съм имала проблем, дори да остане бял филм от някой обезмаслител, след него изплаквам с веро и вода, и всичко е окей.

# 514
ToniShu, благодаря! И аз не бих се сетила!

# 515
Аз имам гранитна мивка, светла (крем, екрю или какво там). Мия я само с гъбата и веро и като цяло си е ОК. Докато някой ден не ми светне, че е захабена леко. И тогава капвам малко Доместос и (това е най-важното) внимателно го разнасям и разпределям навсякъде по мивката, да не остане ненамазано петънце. Чакам десетина минути и плакна, става ослепително чиста, като нова. Но ако съм пропуснала някое местенце си остава мръсно петно - все едно сте изгорели на слънце като сте били с часовник и после го махате, а там бяло петно. Само дето тук е обратно - бяла мивка и мръсно петно.  Освен това някои гранитни мивки (тъмни цветове) се развалят от силни алкални препарати (сода каустик оставя петна ако не се изплакне моментално). Затова Доместосът не се оставя много и се нанася навсякъде - така и да се получи някаква промяна в цвета, тя няма да личи. Но и Доместосът изобщо не е толкова силен като сода каустик.

# 516
Аз не с доместос а с пулирапид, все едно какъв вид. Става нова Simple Smile

# 517
Препоръчайте ми препарат с който почиствате инокс? Благодаря.

# 518
Препоръчайте ми препарат с който почиствате инокс? Благодаря.

Вчера покрай другото влязохме в магазина на WMF да позяпаме какво ново и хванах продавача да го питам защо техните скъпи тенджери от най-качествената стомана 18/10 след миене в миялна остават с оксидирани петна по дъното. Той се разпростря надълго и нашироко (логично всъщност, общо взето както аз го мислех) и ни предложи някакъв препарат специално за инокс. Скъпичък беше, ама го взехме за проба. Но още не съм пробвала, макар той пред мен да демонстрира на една демонстрационна тенджера как посивя салфетката от разни налепи от стоманата.

# 519
Номера на капачката е 2057. Не само чисти, ами и оставя защитен филм, благодарение, на които се цапа по-трудно от пръсти и т.н.

# 520
  • Пловдив
Как да върна белия цвят на бански,  който от слънцезащитни кремове жълтее? Някакви идеи?

# 521
Как да върна белия цвят на бански,  който от слънцезащитни кремове жълтее? Някакви идеи?
Като си купиш нов. Аз не съм намерила решение, но също ще следя за идеи.

# 522
  • Велико Търново
Или като го иьпереш с нещо пускащо цвят... Жълтото от слънцезащитни/ бронзиращи кремове, мисля си остава в тъканите завинаги Sad

# 523
Как да върна белия цвят на бански,  който от слънцезащитни кремове жълтее? Някакви идеи?
Защо не пробваш да го напръскаш с обезмаслител?😃 Аз така направих с банските след морето, някои имаха такива петна (на седмица- десет дни) и всичко изчезна. Използвах...препаратът на А1 за почистване на стъклокерамични котлони (ама и той си е обезмаслител всъщност)😁, беше свършил почти напълно обезмаслителят ни Медикс...После, без да плакна, добавих в пералнята дрехите и препарат за пране и всичко "светеше" от чистота накрая!🙂

# 524
  • София
Ето снимки преди и след, извинете, че не съм изчистила смесителя - уж беше само за проба тогава, не за демонстрация Simple Smile Ще гледам да снимам още една След днес, без да има отблясък от олиото (мисля, че тази снимка не показва най-обективно ефекта).

Добавка, ето една от днес:

Последна редакция: вт, 05 юли 2022, 15:46 от ToniShu

Общи условия

Активация на акаунт