Хитринки за всякакъв случай - 31

• 44 558
  • 751
  •   1
Отговори
# 495
Здравейте. Купих си  чанта - кремав цвят. Носена е няколко пъти и от вътрешната страна, където се търка в дрехите се е замърсила доста. Някакви идеи как да е почистя. Не е естествена кожа. Благодаря.
Всичко съм пробвала и единственото, което има ефект е едни мокри кърпички в CCC. За почистване на кожа са, ценета им беше 2,99.

# 496
Пробвай с обезмаслител или с мокри кърпички
" Кавалер" ( за обувки са по принцип).

# 497
Има значение и от какъв материал е чантата - плат/изкуствена кожа/естествена кожа...
Иначе понеже доста често нося дънки, точно това оцветяване на ръбовете от вътрешната страна ме отказва да нося чанти в бледи цветове. Самите дънки може и да не пускат при пране, но триенето в тях изкарва там по малко цвят, колкото за беля.

# 498
  • При елфите ...
Бели (цветът не е искрящо бяло) памучни пердета с петна от мухъл... Въпросът ми е как за почистя петната, много ги харесвам и искам да си ги ползвам?!?

# 499
Дами, с какво мога да почистят мивката и смесителя от котлен камък в банята, понеже съм бременна и се опитвам да ограничавам ползването на химия в почистването на дома.

# 500
Дами, с какво мога да почистят мивката и смесителя от котлен камък в банята, понеже съм бременна и се опитвам да ограничавам ползването на химия в почистването на дома.
Направи кашичка с няколко пакетчета лимонтузу и малко вода и намажи. След кратко изчакване, изтъркай с не абразивната част на гъбичката и изплакни.
Бели (цветът не е искрящо бяло) памучни пердета с петна от мухъл... Въпросът ми е как за почистя петната, много ги харесвам и искам да си ги ползвам?!?
Откажи се. Принципно с белина, от която ще пожълтеят, но веднъж мухлясала тъкан е безвъзвратно повредена.

# 501
  • в сърцата на децата <3
Принципно ако е или ги чистиш или ги хвърляш, аз бих напръскала със Саво. За пожълтяването - белина Аче със син оттенък, но пак зависи какво е бялото, да не го скапеш с нея. И първо переш от Саво-то, после с белина, не ги смесваш!!!

# 502
При едно пътуване,  големия ми син беше повърнал в столчето, в колата.
Аз бях току що родила и съответно чух историята, но въобще не си го представях " толкова цветно" 😆и заета с бебето дълго време не бях видяла къде е оставено на произвола столчето ..
Виждам го цялото мухлясало,  помислих си ч2 няма смисъл да го пера, край...
Сложих от този гел с цел дезинфекция ...
Оставих го да построи може би час, час и половина и нормално в пералнята...
Всичко блесна....като ново 😊
Опитай..
Иначе последно чистих гранитогрес на двора с този Препарат и мисля,  че е по добър от Саво- то

# 503
  • София
Този ми се струва удачен, у нас добре почиства смесителите

# 504
Този препарат против мухъл (от Метро е) може да свърши работа за петната от мухъл. Без белина е!
Скрит текст:

Леко със сребърни йони против мухъл също е без белина.

# 505
  • При елфите ...
Благодаря на всички отговорили на въпроса ми... ще търся препаратите, че на селУ нямаме кой знае какъв избор... Wink

# 506
  • София
Здравейте
Как да махна петна от павръщано от велур на маратонки?
Пробвах със тези два продукта и с обезмаслител, но си стоят
Не смея да сложа сода или кислородна вода ,да не се избелят

# 507
Привет!
Ще помоля за съвет с какво мога да чистя черна гранитна кухненска мивка?
В магазина ме уверяваха колко лесно се чисти само с веро и гъба, да ама не!
Вече месец я ползваме и на места е побеляла от варовик. Не мога да използвам абразивни препарати защото ще я надера.
Изобщо не знам какъв препарат би бил подходящ.
Ще съм безкрайно благодарна за съвети.

# 508
Ние сме с черна гранитна две години и си я мием с препарата за съдове и една четка от ИКЕА, която вече нямат, уви - май се води за бутилки. Якото е че може да се слага в миялната, ако намеря още пак ще купя.
При нас водата е мнооого мека, де, бях писала назад, че даже имаме проблем с прането. Но мивката си светва.

# 509
  • София
С оцет пробвайте - напоявате кухненска хартия с оцет, покривате петната и оставяте за една нощ. Би трябвало да се махнат. То си зависи и от материала, може да трябва да повторите. Моята е фатгранит на ФАТ и доскоро имах проблем единствено с наслоявания от сапун покрай смесителите, но вече и това преборих с помощ от форума (с мазнина се махат). Водата ни е мека, при мен с препарат за съдове се чисти добре мивката. 

Общи условия

Активация на акаунт