Хитринки за всякакъв случай - 31

• 44 507
  • 751
  •   1
Отговори
# 645
От перо до перо има разлика Simple Smile докато намерим хубава за паравана в банята що стъргалки изхвърлихме... С тази за прозорците нацелихме от първия път, но не помня от къде. Вкъщи баща ми чисти с обикновена чистачка за автомобил.

Какъв е бюджетът? Има машинки, които обаче не стават за троен стъклопакет.

# 646
  • в сърцата на децата <3
От ето такава съм много доволна
https://moemax.bg/product-43510110034

# 647
С каквато и да е телескопична чистачка+ кърпа за стъкла от Лидъл/Кауфланд (светлосини са, в Лидъл са 2 броя за 3,49 лв, в Кауфланд се продават по 1 брой за 1,75 лв). Последно чистих стъклата с моп (от онези с подложките от микрофибър)+ препарат за стъкла, като бях закрепила кърпата за стъкло на мопа. Никакво перо не ми трябва, когато имам такива кърпи за стъкло!😃 След тях не остават следи и гланцират чудесно стъкло и подобни гладки повърхности. При много мръсни прозорци може да се използва първо някаква друга кърпа, за да се обере основната мръсотия...

Последна редакция: нд, 17 юли 2022, 01:14 от dolce miele

# 648
  • Пловдив
Какъв е бюджета за джаджата за прозорци?
От две години съм с робот, точно заради едно неотваряемо крило, което в горния десен ъгъл не можех да достигна по никакъв начин. Преди робота си миех стъклата с професионално перо, но и с него не можех да постигна добър резултат в онзи ъгъл, защото като сложих дръжката, не можех да упражня нужния натиск

# 649
Честно казано, никога не съм се вторачвала в ПЕРФЕКТНОТО почистване на прозорците ОТВЪН.
Така или иначе до няколко дни,седмица ще са все едно непочиствани( аз отвън прозорци чистя на 3-4 седмици), вратите към терасите са ни цяло стъкло и почиствам редовно(на 3-4  дни), понякога и по два пъти на ден, зависи малкия колко и какво е сътворил 😄
Когато бях студентка в едната квартирата бяхме с такъв прозорец, даже по - зле, 3- крилен,  но направен с едно, странично отварящо се крило, а другата част цяла 😵
Чистех със телескопична чистачка за прозорци.
Със шише от минерална или каквото имам , лисвам вода,  минавам със Препарат и четката и после пак с шишето,  изплаквам е оставям на самоизсушаване..
Но ако сте в блок, кооперация, е малко кофти от съседите 😬😉

# 650
Здравейте. Имам петно на килима от свещ, ама не стои твърдо от восък, а мазно. Някакви идеи как да го премахна? Решила съм сама да изпера килима, ама първо трябва да третирам петното.
Благодаря.

# 651
Щом е от свещ, се слага лист хартия върху петното и с нагорещена ютия се минава отгоре.

# 652
  • в сърцата на децата <3
Дали с терпентин не се третираха тези петна 🤔

# 653
При мен не се махна с лист хартия, петното от свещ. Хартията залепна за покривалото за легло, където беше капнала свещта. Съответно замина на боклука.

# 654
  • Велико Търново
Пробвайте с хартия за печене.

# 655
Пробвайте с хартия за печене.

Тя не знам дали попива добре. Оптималното е вестник - по-здрав е от салфетка, но и попива.

# 656
Не знам по какъв начин е капнало и дали е попило в материята (и каква точно е материята)...Но, ако не е, не може ли да се втвърди с кубче лед и да се махне/изстърже после?🤔

# 657
Не знам по какъв начин е капнало и дали е попило в материята (и каква точно е материята)...Но, ако не е, не може ли да се втвърди с кубче лед и да се махне/изстърже после?🤔
Килимът е от този вид
Скрит текст:
Лошото е, че е попило и стои като леке, мазно, восък няма.

# 658
С обезмаслител дали няма да стане? Не съм пробвала, но щом стои като мазно...Да каже и някой друг...🤔

# 659
Ако е само мазно без остатъци от восък може би трябва да се третира първо като наръсиш доволно количество талк да абсорбира мазното ,  после с обезмаслител и изпиране.

Общи условия

Активация на акаунт