Евтините козметични продукти, от които сме доволни - 68

• 85 975
  • 746
  •   1
Отговори
# 615
Неслучайно уточних, че:
Скрит текст:
Много силно "против" Христина козметикс. Тук са описани причините,
но тя въобще не е първата, която забелязва номерцата им:

Тук, във форума, потребители са казвали същото. Отделно и аз реших да попитам позната фармацевт.
Разбира се всеки може да вземе техен продукт и да отиде до близката аптека, за да провери лично тези твърдения.

Но определено забелязах елементарният опит за реклама, който се опитваш да направиш.

да , елементарен опит си усетила , защото целта ми не беше да правя реклама на каквото и да е или ако е прозвучало така , то е ,защото ми допадна ефекта , и писах емоционално ........но явно не съм улучила правилното място , където да бъде разбран правилно поста ми  .

мненията тук няма да повлияят на моето мнение , базирано на ефекта върху кожата ми , през погледа на аюрведично ориентирано Съзнание /дано ме разбрахте /

описах ситуацията в съобщение до Производителя , очаквам тяхното мнение ...                                                
Истината ще излезе , няма къде да отиде ..стана ми доста любопитно дали по стар бг обичай се клевети качественото/ и се вярва масово на негативизма / , или действително има нарушение на етичните правила от страна на производителя

защото качеството /ефекта върху кожата ми допадна , а аз ползвам само масла от поне 5-6г ......... Simple Smile
може да се консултирам и в следваща инстанция ..

усещам как една лъжа ще се разплете  /но от коя страна е  не знам /

Последна редакция: ср, 16 ное 2022, 21:47 от румид

# 616
Аз също съм чела доста негативни мнения за тази козметика, не бих купуила нищо .
А поста е доста хиперболитично написан .

# 617
Аз също съм ползвала техен продукт и даже не го преполових, не ми допадна никак. Подмятах го дълго време и го изхвърлих накрая.

# 618
  • София
Имате ли идея за хубав лосион за тяло, който да е с коледен аромат. Мисля, че Балеа пускат лимитки, но не видях в сайта на ДМ да ги има. Търся бюджетен лосион, предложения за 20+ лева не ме устройват Simple Smile.

# 619
Румид, вие май си нямате друга работа, та ще нищите истината за продукти на фирма от която масово хората са недоволни 🤔
Пробвали сме ги и не ги харесваме. Тук в темата сме все хора от много време пишещи и се знаем, познаваме се и си вярваме. "Христина" е коментирана фирма многократно. Крият истинския състав на продуктите си и много от жените тук го разбраха по втория начин чрез кожна реакция. Вие като сте доволна си останете такава и не се опитвайте да убедите човек, който е купил, видял, изпатил, изхвърлил и зачеркнал продукти на фирма която явно е некоректна и шмекерува. Потърсете в търсачката стари мнения за фирмата и ще видите какъв океан от негативизъм ще ви залее от случайни потребители, които са пробвали различни техни продукти. Аз съм в темата от поне 3 години и вие сте едва вторият човек, който твърди че е доволен, еле па да върви да доказва клевети и да ни убеждав че тази фирма е окей, като лично сме пробвали и видяли че не е..
Няма как да убедите недоволен клиент който не е "купен", а лично е пробвал нещо, получил е алергична реакция, обрив, сърбеж, зачервяване, белене и тн, че чете състава, вижда че там има уж 4 неща безобидни, а кожата му е като изгоряла. Върнете се назад по темите и прочетете сами мненията на потребители пишещи във форума от години. Като някои не е доволен, то просто това не може да се скрие и никой от нас тук не седи да се чуди коя фирма да оплюе днес, защото си няма друга работа. Фактите са си факти. И от други фирми не сме доволни и не ги купуваме, не само тази. Така че не виждам защо се впепатлявате, та чак и ще търсите истината. Малко е някак налудничава подобна "закана". Не ни интересува вашата инициатива, ние сме купили, видяли и зачеркнали. Толкова по тази тема.

# 620
Относно Коледния балсам,потърсете Ив Роше,всяка година пускат коледни лимитки.Хубави са и като аромат и като продукт.

# 621
  • Сливен
За Христина да се изкажа и аз .Преди повече от 20 години работих в склад за козметика и лично собственика доставяше заявените продукти,тогава основно трици в хартиени опаковки.Всеки път този човек идваше със скъсани дрехи и с излъчване на нечистоплътност.Но продуктите им бяха доста търсени.
Преди около 7-8 години се престраших и им използвах седефените трици,бях доволна,но не повторих повече техен продукт.

# 622
Точно покрай тези им ексфолиращи трици чух за тази марка за пръв път, доста отдавна, хвалеха ги доста във форума.
Може и да имат някои добри неща, съмнявам се да се задържат на пазара толкова време иначе. Но тази практика с неописаните състави си е лоша. Едното не пречи на другото...

# 623
Проблема е точно в липсата на пълно описание. Самата козметика може да е добра, но липсата на пълно описание на състава навежда на съмнения относно неговата чистота. А щом някой крие нещо, значи има защо. Аз преди време се бях засилила да пробвам някой и друг продукт, но като прочетох, че си спестяват част от състава, се отказах. Освен това, мисля, че е и нарушение на дадени разпоредби, които повеляват потребителя да е информиран относно състава на даден продукт, защото може да съдържа алергени и бидейки в неведение, да си докара страхотни проблеми. В тази връзка намирам, че са некоректен производител и не мисля да ги "спонсорирам". И нищо достойно(ама, че определение за козметика Stuck Out Tongue Winking Eye) не виждам в един производител и козметиката му, която застрашава здравето на потребителите.

# 624
  • София
А откъде тръгна това с неописан състав? Има ли информация, различна от ЕЖП? Лабораторни тестове? Доказателства?
Да се доверя на една госпожа, която изписва "я" като "q" и блокира по IP несъгласните? И същата тази коментари правописни грешки на латински наименования ...
Освен откровена ненавист, нещо полезно в тези статии не видях. На лично отношение и накърнени бизнес интереси бие отвсякъде.

# 625
Аз ползвам трици с кокосови стърготини на Христина и съм доволна, има си и състав. Не защитавам никого, изказвам мнение.

# 626
Момичета, какво се случва с червилото на Есенс - Long lasting? Сякаш вече го няма нито в ДМ, нито в Лили. Thinking
Лично за мен много приятно червило, сравнително дълготрайно, наситени цветове, стои сякаш сочно, не изсушава. Като за цена около 4-5 лв. си е супер. Да не би да го няма вече и последно да съм хванала някакви последни бройки? Ако може препоръка за друг техен модел, ще съм благодарна.

# 627

Този душ гел не е лош като действие,но аромата му изобщо не ми харесва.

# 628
То си личи, че съставът на Христина е неописан. В шампоаните няма никакви почистващи средства, само вода и масла. В кремове няма емулгатори. В сайта си може да не напишат пълната информация, но на етикета са длъжни да го направят. Аз не бих им се доверила.

# 629
На "Христина" бях ползвала шампоан преди година-две. Доволна бях, но не повторих покупката.
Скрит текст:

Разбирате ли, става въпрос за законово задължение - произвеждаш козметика = длъжен си да посочиш INCI и този състав да е пълен, а не избирателен.
Според мен не се изписва целия състав заради маркетинг - за да излезе колко чисти съставки съдържа, че няма Е-та, няма консерванти, само природни, естествени вещества като хума, масла и пр.  Реално това увеличава продажбите.

Според мен е много безотговорно от страна на производител да действа така. Ако закон него не го плаши и го нарушава, от мен и моята кожа ли ще се трогне? От кожната ми реакция? На мен,, анонимната потребителка?

Доводите от типа "пробвай, вместо да говориш" и "довери се на собствената си преценка" за мен значат едно: "Дай пари за продукт Х и си го купи, вместо да разсъждаваш за закон и морал". Да дам пари за нещо, което не е ясно какво съдържа? А ако искам продукт, който не съдържа веществото еди-кое си поради алергия, повярвам, купя и се озова с пламнало лице, защото се оказва, че го няма на етикета, ама го има в крема? Ако няма пълен състав на етикета, то тогава етикет на мен за какво ми е като потребител? С какво такъв етикет се различава от липсата на етикет? Бурканче с етикет според мен мога да си купя от кой да е китайски сайт или магазин за левче, щом ми е все тая какво съдържа и това е хубаво да го разбере производителят. Защото ако иска да не е на ниво "китайско кремче" ще си приведе продукцията в ред относно етикетите. Етикети са, бе, мама му стара!

Не виждам никаква злост в постовете в сайта на фармацевтката. Според мен трябва да й благодарят, че ги е светнала, че имат пропуск и да го коригират навреме. Това е единствената достойна реакция, а не постове под публикацията й с обиди ("пробвай им нещата, че виж колко ти е лоша кожата и очевидно не ползваш крем" и "от години ползвам продукт, нищо му няма, как смееш да пишеш" са груби и могат да бъдат написани само от груб и прост човек.) Ако аз съм на собственика на фирмата, щях на момента да сменя етикетите и даже да благодаря. Ама не съм, прост юрист съм.

Общи условия

Активация на акаунт