От Великобритания до България – превоз и закупуване на поръчките ни – 24

• 71 896
  • 752
  •   1
Отговори
# 450
Ще я намерят, когато пристигне в България, ако няма ID, а има само имена, а ако имената не се четат - ще трябва да ходиш на място да я разпознаваш и търсиш.

# 451
Не съм от София ,и курса е пристигнал вече.Трябва да има ID ,не ми е за първи път да пазарувам от Тк махх.Но дори и да няма ID аз  ,имам номер на товарителница от evri.Питам в случая ,ако ви се е случвало на някой от вас ,ако не намерят пратката ,а имате проследяване как сте процедирали в този случай?

# 452
Не съм от София ,и курса е пристигнал вече.Трябва да има ID ,не ми е за първи път да пазарувам от Тк махх.Но дори и да няма ID аз  ,имам номер на товарителница от evri.Питам в случая ,ако ви се е случвало на някой от вас ,ако не намерят пратката ,а имате проследяване как сте процедирали в този случай?
Пиша мейл, обяснявам, прилагам номера на товарителница от куриера, не получавам никаква реакция, ходя няколко пъти (или, както в моя случай, пращам близки да ходят), обяснявам се, 2-3 пъти ме отпращат, че сега не можели да търсят, че имали много работа и не виждам ли каква опашка има, минават няколко седмици (в единия случай) до два месеца (в другия случай), в крайна сметка намират пратката и си я получавам. RageRageRage

Трябва много търпение и много ходене и разправии. Това е едната от причините, поради които се отказах от тях, да не кажа основната. Комуникация никаква, нито на мейлове отговарят, нито на писано във формата за контакт на сайта, организация на управлението на трудно идентифицируеми пратки - никаква, остава да се молиш да ти е правилно и четливо адресирана пратката. Е, няма що.

# 453
GGBG отговарят сравнително бързо по месинджър - до няколко часа, или на следващия ден, после по мейл и най-бавно през контактната форма на сайта им, не знам защо я имат.

# 454
Ми за пръв път ми се случва такъв проблем.Вчера говорих с тях преди това писах през формата за контакт и пак говорих….вчера момчето каза да пиша мейл и да изчакам до петък. Пак да звънна в петък .Ще звънна но на място просто няма шанс да отида.

# 455
  • София
Чакам пратка от Англия.Товарителницата показва че артикулът се обработва на митница.Да чакам ли да ми се обадят или аз да звъня?Предния път ми се достави пратката до адреса с Еконт.Сега може би аз трябва да ходя,но знам ли до коя митница...

# 456
Не ми намериха пратката ,ggbg ,нямало я .Търговецът няма да ми върне парите , имал проследяване ,така че както се казва ще пия една студена вода.
Мисля с коя фирма са общо ggbg така да се каже на един адрес?Защото служителят им по телефона ми каза че имало и други превозвачи и можело да е пусната пратката на друг юнит .Чудя се другите фирми имат страница с неразпознати пратки ,а ggbg  нямат ?Нали?
Сега за питам за  Gabieli , не съм ги ползвала от както обявиха ,че  няма да возят онлайн пратки.Сега возят ли и те имаха няколко адреса ,на стария който пращахме ли да пускам?

Последна редакция: сб, 27 май 2023, 11:02 от ctefani

# 457
  • Sofia
Ако си платила с PayPal, повдигни диспут.
Иначе, Leron са на същия адрес, като GGBG. За други не знам.

# 458
Не ми намериха пратката ,ggbg ,нямало я .Търговецът няма да ми върне парите , имал проследяване ,така че както се казва ще пия една студена вода.
Мисля с коя фирма са общо ggbg така да се каже на един адрес?Защото служителят им по телефона ми каза че имало и други превозвачи и можело да е пусната пратката на друг юнит .Чудя се другите фирми имат страница с неразпознати пратки ,а ggbg  нямат ?Нали?
Сега за питам за  Gabieli , не съм ги ползвала от както обявиха ,че  няма да возят онлайн пратки.Сега возят ли и те имаха няколко адреса ,на стария който пращахме ли да пускам?

За Габиели - да, работят си по стандартния начин на стария адрес в Англия - северен Лондон.

# 459
Здравейте. Искам да попитам някой пазарувал ли е от Uniqlo и чрез коя транспортна фирма да се насоча ggbg или габриели. Благодаря предварително.

# 460
  • Sofia
Не е проблем и моя ID е в полето за адрес. Пристигат си пратките.
Направих поръчка от един UK магазин, като поставих номера на всички възможни места - имена, адрес 1, адрес 2.
На имейла получих адреса за доставка, така както го бях въвел.

Днес получих имейл от GGBG, че са получили пратка на мое име и снимка на пратката.
На самия етикет, върху пратката, бяха премахнати от изпращача (или fedEx) от всички полета номера.
Добре, че имам доста уникална комбинация от име и фамилия, че щеше да стане грозно.

Някой запознат ли е в крайна сметка с механизма по който се вкарват пратките (формално с митническа декларация, но никога да не начисляват мито и ддс, без значение от самата пратка)?

# 461
  • София
Здравейте. Искам да попитам някой пазарувал ли е от Uniqlo и чрез коя транспортна фирма да се насоча ggbg или габриели. Благодаря предварително.
Uniqlo имат доставка до България, защо ви е нужна транспортна фирма?

# 462
Не знам дали минават през митница и не знам дали с куриерска фирма или през пощата минават и не живея в София за митницата затова питам.

# 463
  • София
Не знам дали минават през митница и не знам дали с куриерска фирма или през пощата минават и не живея в София за митницата затова питам.
Пратките идват от Германия, пристигат със Speedy до врата. Няма митница и пазарувате от Uniqlo.eu, а не от Uniqlo.co.uk.

# 464
Благодаря много. 🙏

Общи условия

Активация на акаунт