От Великобритания до България – превоз и закупуване на поръчките ни – 24

• 71 888
  • 752
  •   1
Отговори
# 465
  • София
Gabieli.
Уважаеми клиенти, уведомяваме Ви, че поради дългосрочен ремонт на ул. Чавдар Мутафов гр. София се налага да затворим офисът ни находящ се там за неопределено време. Считано от днес 05.06.2023г. офисът е недостъпен с автомобили. До него може да се достигне единствено пеша, за да получите пратките си, които вече са там. Няма да можем да закараме следващите пратки до него. Можете да пренасочите спешните си пратки до офиси на Еконт или Спиди, за което Ви молим да ни уведомите. Останалите ще могат да се получат от новият ни офис.

Предстои отваряне на нов офис с адрес: ж.к. Младост 4, блок 470А, партер,
който ще отвори в максимално кратък срок.

Извиняваме се за причиненото неудобство.

Благодарим Ви, че използвате Gabieli.

# 466
Здравейте! Направила съм поръчка от George като използвам за превозвач Габиели. Искам да регистрирам поръчката си,но ми дава да прикача документ. Какво трябва да прикача,за да е успешна регистрацията ?

# 467
Здравейте! Направила съм поръчка от George като използвам за превозвач Габиели. Искам да регистрирам поръчката си,но ми дава да прикача документ. Какво трябва да прикача,за да е успешна регистрацията ?

Ми как каво, фактурата. Нямате ли фактура/бележка за поръчката на мейл. Ако нямате все пак, направете скрийншот на поръчката да се виждат артикулите и крайната сума и прикачете нея.
Регистрацията ще е успешна и без документ, за последната си поръчка, която чакам с тях няма прикачен документ.

# 468
  • София
отдавна си пристигат пратките без да се прикача нищо.
дори не регистрирам нищо, те си ги въвеждат като пристигнат при тях.

# 469

Благодаря Ви за отговора!

# 470
На кой адрес пращате на Габиели?Питам защото надписа ,че не приемат онлайн пратки все още стои на сайта им.В адреса на северен Лондон пращах преди като пазарувах онлайн.

# 471
  • Там...
На същия адрес приемат.

# 472
Благодаря!

# 473
Здравейте, при проследяване на пратката чрез БГ пощи статуса е    Receive item at office of exchange (Inb). В този случай какво мога да очаквам?

# 474
Здравейте! Не знам дали мога да попитам тук, но все пак. Направих тази поръчка в английски сайт. Пише, че е изпратена чрез Royal Mail International Sort. Чрез български пощи ли трябва да я очаквам, ако я задържат на митница какво трябва да платя? Митницата ли ме известява, че имам пратка или пощата?

# 475
Здравейте! Не знам дали мога да попитам тук, но все пак. Направих тази поръчка в английски сайт. Пише, че е изпратена чрез Royal Mail International Sort. Чрез български пощи ли трябва да я очаквам, ако я задържат на митница какво трябва да платя? Митницата ли ме известява, че имам пратка или пощата?
От скромния ми опит - първо, отнема адски дълго време, защото да, стига до Български пощи, където засяда за неопределен срок и безследно Rage, а Вие нямате и тракинг номер, та нищо не можете да направите. От тях трябва да дойде съобщение за плащане на митнически такси и щом е за малка сума, се плащаше при тях - но бюрокрацията е съществена.
Аз имах пратка, декларирана за около 25 паунда, чието стигане до мен отне 2 месеца (!!!). Имах и тракинг номер, та в един момент, когато пратката все пак изплува, писах до митническите услуги в Български пощи (има такава услуга, поне на теория), пратих един куп документи за покупката и след 2-3 дни чудодейно получих и съобщение от пощата - ти да видиш!

Съветвам всички да избягват максимално Български пощи. Вчера си получих колет с книги от Франция. Пратен на 3 юни, получен в моята районна поща на 7 юни, едва на 26 юни Rage получавам „трето“ известие с тракинга на него. Нямаше и аз как да реагирам по-рано, тъй като нямах тракинг. Добре, че поне не го върнаха тихомълком обратно, защото и това са го правили.
Жалко, че Български пощи избират да работят така; в много държави пощата е достъпна, бърза и сигурна. Нашата сега е в пъти по-зле, отколкото преди -айсет години, и на практика за нищо не става, и няма признаци за подобрение, а само за влошаване.

# 476
От скромния ми опит - първо, отнема адски дълго време, защото да, стига до Български пощи, където засяда за неопределен срок и безследно Rage, а Вие нямате и тракинг номер, та нищо не можете да направите. От тях трябва да дойде съобщение за плащане на митнически такси и щом е за малка сума, се плащаше при тях - но бюрокрацията е съществена.
Аз имах пратка, декларирана за около 25 паунда, чието стигане до мен отне 2 месеца (!!!). Имах и тракинг номер, та в един момент, когато пратката все пак изплува, писах до митническите услуги в Български пощи (има такава услуга, поне на теория), пратих един куп документи за покупката и след 2-3 дни чудодейно получих и съобщение от пощата - ти да видиш!

Съветвам всички да избягват максимално Български пощи. Вчера си получих колет с книги от Франция. Пратен на 3 юни, получен в моята районна поща на 7 юни, едва на 26 юни Rage получавам „трето“ известие с тракинга на него. Нямаше и аз как да реагирам по-рано, тъй като нямах тракинг. Добре, че поне не го върнаха тихомълком обратно, защото и това са го правили.
Жалко, че Български пощи избират да работят така; в много държави пощата е достъпна, бърза и сигурна. Нашата сега е в пъти по-зле, отколкото преди -айсет години, и на практика за нищо не става, и няма признаци за подобрение, а само за влошаване.

В допълнение към написаното само мога да добавя, че и английските пощи са ужасно зле и гледам вече да избягвам и тях освен българските. Като ти зачезне с месеци пратка ходи търси и доказвай кои точно мързеливи хрантутници са я затрили или откраднали.

# 477
  • пустинята Гоби
С Пощите е лотария, което ме навежда на мисълта, че много зависи от конкретния клон.

# 478
  • Варна
Не е до клона Grinning дървото е изгнило тотално там. Чакам в момента нещо много важно от Англия и предпочетох като пич да си платя 62лв. на Габиели  за доставка пред това да се занимавам с тях. ПП 11кг. е пратката и предполагам,че и ДДС и начислиха.,но не е проблем. Знам,че със сигурност ще дойде поне.

# 479
  • пустинята Гоби
Аз още 12 години поръчвам и с БГ пощи и нямам нито една загубена пратка. Получавам постоянно картички от Англия, всички си пристигат. Имала съм веднъж проблем с един подарък пратен пак от там, точно покрай Брекзит, който пътува дълго, но беше с проследяващ номер и в крайна сметка се установи проблема и пратката пристигна. Така, че мога да кажа, че от Български пощи нищо лошо не съм видяла. Но, да, превозвачи ползвам постоянно и също съм доволна.

Общи условия

Активация на акаунт