Колко често се виждате с нов партньор?

• 7 004
  • 157
  •   1
Отговори
# 75
В случая на авторката повече изглежда като не тя да е толкова прилепчива, а сякаш той е поизгубил интерес. А защо, нямам идея.
Абсурд някой, който ме вълнува да ме потърси примено днес в 2, а аз да му отговоря чак в неделя вечерта. Освен ако не съм адски много заета. Някой, който ти е тръпка, колкото и да си работен, все ще намериш 5 минутки време да му засвидетелстваш някакво внимание. А с това писане пък съвсем отичат нещата. Да го чакаш да надраска два реда, вместо да се чуете като хората ( особено ако не е някъде на другия край на света)...чиста загуба на време.
Има хора, които хич не са по писането и чатенето, но те - ако имат някакви сериозни намерения няма да те карат да хвърляш боб дни на ред на работа ли са, на среща ли, на що ли. И в даден момент ще разбереш, че предпочитат прекия контакт и че тракането по клавиатурата не е техния начин на комуникация.

# 76
  • Агент под прикритие
Щях да пиша за "обратната връзка", но са ме изпреварили...
Една от основните причини (ако не и основната), водещи до прилепчивост, както и до (по-голямо) разочарование, е неотчитането на тази обратна връзка.

Елунария, няма нищо лошо в това да правиш изводи за мъжката емоционалност, вземайки за база женската, само къде такова сравнение е най-малкото да сравняваш домати с краставици. Същото важи и за сравнения за това кой колко бързо развива чувства към друг.
За какво лицемерие иде реч?

Освен това, нямам спомен да съм отричал неговото бездействие, затова се чудя защо толкова хора скочиха...

И никога с никой не "преговаряй" за отношения под каквато и да е форма.

Какво значи това?
Значи, че действията на един човек говорят по-добре от всичко и никога с никой да не се впуска в разговори тип "Трябва да поговорим...".

# 77
Е, айде сега, понякога се случват недоразумения, нещо неразбрано, има нужда да се изяснят нещата, би било доста глупаво всички да си мълчим и да трупаме недоволство, вместо да седнем и да се разберем по съответния въпрос.

# 78
  • Агент под прикритие
Когато се обадиш да се видите с някой и той ти каже, че е зает но не предложи да се чуете/видите после vs. да предложи да се чуете/видите после, и когато това (първото) се е случвало повече от веднъж, не може и да става дума за недоразумения.

Това и още други ей такива дребни неща са моменти, които ясно показват нивото на интерес в човека отсреща и които много хора пропускат.

# 79
  • Варна
Да не потърсиш нов партньор два дена не е нито "момент", нито "дребно нещо" а гигантска червена лампа. Сори, ама в днешно време телефоните са ни като шести пръст на ръката. Ядем с тях, спим с тях, с*рем с тях. Никой не може да ме убеди, че нямал време. Желанието е това, което няма. От там нататък всеки си прави сметка това устройва ли го. Щом я има тази тема, значи авторката не е ок с такова поведение. Да си търси друг.

# 80
Освен това, нямам спомен да съм отричал неговото бездействие, затова се чудя защо толкова хора скочиха...

Вероятно, защото не говориш за неговото бездействие, а отиде някъде другаде - да спекулираш за някакво нейно бездействие. което поражда неговото.
Демек, тя си е виновна...

# 81
Кой да ти каже! Grinning Ще седя аз и ще чакам гаджето дали ще пише нещо два денЯ Rolling Eyes вместо да се обадя и да питам: "Как си, какво става с теб?" И ако не получа нормален отговор, ще разбера, че само аз си въобразявам тоя да ми е гадже.

# 82
  • Агент под прикритие
...да спекулираш за някакво нейно бездействие. което поражда неговото.
Демек, тя си е виновна...
Възможността едно бездействие да произлиза от друго не е спекулация, а напълно реална възможност. А кой е виновен и кой не, не си спомням да съм твърдял.
Просто задавах насочващи въпроси, защото исках да знам повече за случая, в рамките на това, което авторката е готова да сподели, естествено. Нищо повече, нищо по-малко.

# 83
Един мъж , който се интересува от теб ще те търси всеки ден . Да си говорите през няколко дни - това не е връзка . Нищо няма да излезне

# 84
Когато не искам отношения с даден мъж, но става за излизане от време на време, също като обсъждания господин, избягвам постоянен ежедневен контакт с Добро утро и т.н. Умишлено бавя и отговор на някакви съобщения, не че не съм ги видяла, но не искам да насърчавам това общуване всеки ден и емоционални и по-романтични/загрижени жестове.

В крайна сметка човек има право да избере кое в момента го устройва. Другият също има правото да реши за себе си. Двама възрастни хора могат да носят отговорност за действията и решенията си.

# 85
Без да съм чела всички мнения, ще ти отговоря. Колко често е “нормално” или не е субективно понятие. Ако ти се съмняваш и мислиш, че не ти е достатъчно, значи се виждате и комуникирате малко. Аз, с моя мъж, не мога и ден без да се чуем. Не ми е добре. Ако след време се разделим и имам нов, не бих изпитвала потребност за всекидневна комуникация. С никой не съм изпитвала такава нужда в началото. Но това съм аз. За теб това може да не важи.

# 86
Преди време в едно предаване жените обсъждаха кое е най-милото нещо което мъжът им е направил за тях. Говореха за компромиси, за изключителни постъпки от тяхна страна към жените си. Тогава си казах 'Виж какви мъже има' и в същия момент ми стана леко тъжно. Ако един мъж си прави сметка постоянно как ще се мине ако все я търси, как и тя трябвало да поема инициатива, как ще отдели 5 минути от времето си да я чуе или не отиде на риболов за да прекара време с нея.. смятай какво отношение трябва да има към нея.

# 87
Всичко трябва да е взаимно. Когато и двамата правят разни неща един за друг, се получават отношенията. А ако някой (без значение пола) само стои и се чуди защо не му е паднал от небето човек, който да прави чудеса за него, ще продължава да се чуди дълго време.

# 88
  • Агент под прикритие
Хубаво е когато се гледат действия на някой, да се прави някаква съпоставка и със собствените такива в същата насока, най-малкото за да не изглеждат нечии приказки като да се гледат клечките в очите на другите, а гредите в собствените да се неглежират. Макар, че обичам да слушам за такива...

Взаимност, Лори, в която всеки от двамата дава по минимум 100%. Вариантите 50/50, 60/40, 70/30 80/20 и всички останали възможни вариации могат да съществуват само в неангажиращите отношения. Или в нечии болни мозъци примерно...

Последна редакция: сб, 14 май 2022, 14:07 от Phoenix Wright

# 89
  • Тра-ла-ла
Минимум 100% отдаване? Ех, колко мило и романтично. Съществуват ли такива идеални връзки и партньори? Има ли хора, които ги чакат цял живот?

Как се отчитат тези 100%? Всеки отбелязва на листче с позиции и периодично се сравняват? Може пък някой да дава 100% от себе си и да му се струва, че всъщност дава 150%. А пък на отсрещната страна да й изглеждат като 70% Joy Любов и математика?

Общи условия

Активация на акаунт