Априлски мами 2022

• 27 682
  • 755
  •   1
Отговори
# 105
Бмр, кърмя средно 6 - 7 пъти на денонощие, като цеденето ми е с един два пъти по-малко, защото вечер просто не издържам. Детето има и колики и става мн напрегнато, коликите добре че поне за сега са през деня иначе тотално щях да се побъркам.
Днес пробвах да не кърмя а само да изцедя два последователни пъти през 3 часа и резултата беше от 2те гърди първо 100 после 80 мл. Което е с около 20- 30 повече от преди два дни, когато си напраеих същия експеримент. Проблема е че няма как да мина само на кърма с това количество, защото той никога не изсмуква всичко и ако съм го кърмила изцеждам след това към 30-40. Което означава че около 40 поема от мен и си остава гладен. Дохранвам а ам и си хапва лакомо.

Мн ми е объркано, нито ми е да я спирам, но по този начин ми идва в повече... Confused

# 106
  • Пловдив
Алекса, аз повече от 30-40 мл трудно мога да изцедя, но бебка си хапва и пълни памперсите.
Варианта за мен е да спреш да дохранваш и да се въоръжиш с търпение за седмица да речем да е все на гърда, ако не му стига да си регулира сам кърмата. Ние няма как да разберем те колко изсукват от нас, това с цеденето е кошмарно и двойна работа. И какво значи не изсмуква всичко. Гърдите ти не са бутилка, те си имат кърма вътре.
Ти по колко време държиш на гърда? И двете гърди ли даваш?
Аз съм забелязала, че като суче 20 минути после, дори и след 10 минути пак да я сложа на гърда, пак усещам, че слиза кърма и тя си суче.
Така, че това колко изцеждаш с помпа е много относително.
Можеш да пробваш да сте си в къщи няколко дни и да се кърмите, когато бебето поиска.
Това при положение, че искаш да кърмиш. Но ако си много уморена и на ръба на силите си, знай, че си направила най доброто за бебето и си му дала каквото можеш, и дори да си спреш кърмата, пак ще си най добрата майка за твоето бебче. В никакъв случай не позволявай това да те разстройва по някакъв начин.

# 107
Aleksa, не се ориентирай по помпата и цеденето. Бебето е най-естественият стимулатор на кърмата. Това, че си цедила с помпата 80 и след ядене имаш още 40, въобще не значи, че бебето е изяло 40. Помпата никога не маже да дръпне колкото детето.

Сега, докато бяхме в болницата, ме караха да цедя и да давам от шише, за да виждат колко яде. Ами, 20 минути ми трябваха да изцедя 120, после започнах да я кърмя и да я меря на теглилката - ами, тя за 10 минути изяжда толкова.

Защо мислиш, че е недохранено? Ако се притесняваш, вземи от сайтовете за неща под наем кантарче за една седмица примерно и виж колко точна изяжда - мериш преди и след хранене и така ще можеш дя придобиеш реална представа.

Аз бях учудена, че веднъж яде 80, друг път 120, друг път 140. Те най-добре си знаят и регулират сами процеса.

Колкото по-често слагаш на гърда, толкова по-добре. Ако си пълни памперсите и наддава (и не се дере истерично, че иска още), хич не мисли, че остава гладно. Те най-добре си знаят. Прегръдки и кураж, ти си най-добрата мама и на интуитивно ниво си знаеш всичко. А на другото - нормално е всичко да те притеснява и да се съмняваш в себе си. Аз също постоянно съм във филма достатъчно ли яде, след 2 дена съм - ами, да не би пък да преяжда? Като не ака, защоо не ака, като постоянно ака, защо пък това 😁🙈 Ще се справите, знам! ❤

А пък аз иначе осъзнах, че съм я прехранвала - с държане па 40 мин на хранене и за всяко най-малко нещо дяване пак да суче. Детенцето си се наяжда за 15-20 мин и спи много по-спокойно сега. Плюс не връща толкова. Аз иначе каквото и да стане, и забивах гърдата 😂🙈

Много благодаря на всички за милите думи, вкъщи наистиня си е най-хубаво, мисля, че и тя го осъзнава. А в неделя имаме погача, така че върху товя ще се фокусираме сега. ❤

# 108
Момичета, сърдечно ви благодаря за изчерпателните съвети. Наистина ще взема кантарче и ще опитам да проследя нещата преди да взема решение за спиране. Ще опитам и да храня само от гърди пък каквото стане. Поне да знам, че съм дала всичко от себе си.
Стискайте палци Heart

# 109
И от мен съвет да вземеш кантар за седмица и да опиташ само да си суче,дори и по често.И аз си го мисля и се притеснявам,нищо че е второ.Но ето днес бяхме на преглед качил е кило и половина от изписването и е пораснал с 4 см.Вече е размер три на памперсите и 62-68 на дрехи.,на 38 дена е.Яде си и расте,аз само дето се притеснявам.Така че спокойно,заложи на естественото,тялото си знае какво му трябва на мъничето.Записах час за ортопед и баткото ще заведа,че сме плоскостъпи и двамата с баща му,да видим неговия свод как се е оформил и при нужда да коригираме.

# 110
Няма шанс, до следобяд си спазва хапва и заспива, обаче следобяда…. Няма спане…5-10 мин поспива и пак люшкане, гушкане и така до 12- 1. Според мен се дължи на коликите, защото заспива и изведнъж я свива и се събужда.
 Определено фокусира и рядко, но раздава усмивки. А вече 2 пъти се смее с глас на сън.❤
В АЙКО матракът на Pierre Cardin е намален. Имате ли отзиви и който го има дали е доволен?

# 111
Алекса, аз взех машината на томи типи за АМ и трабва да кажа, че е уникално добро попадение за майки, които не кърмят. Става адски бързо и много удобно. В началото 1 месец правех с ел кана, но сега е още по-лесно приготвянето. Най-вече през нощта, а и моята преди ядене много плаче и трябва да стане мега бързо храната.
Ние днес бяхме в Горна баня. Ще трябва да носи ортопедични обувки за краката. Отделно масажи поне 3-6 месеца, за да има ефект и да може да се коригира проблема.
Пак да кажа за коликите - понеже доста неща пробвах при бебка - чак когато дадох лефакс комбиниран с абоколикен видях ефект. За сега няма запичане от семитикона.
Майките на момиче - почиствате ли между срамните устни? В болницата на преглед бяхме вчера и ми се скараха, че не съм чистила и щели да се слепнат. Пък аз за пръв път чух подобно твърдение..Как се чистят?
Днес взех на своя глава Омнибиотик панда - давате ли такова и как? През ден или всеки ден? Колко дълго?
Много съм доволна от консултацията за слинг, вчера ни беше първа разходка с него. Много съм доволна.
Вие последно ротавирусната и другите две ваксини наедин път ли ще ги поставяте? Моят педиатър иска наведнъж и аз се притеснявам.
Болна тема при мен си остава рефлуксът - днес ми се струва, че още повече повръща. Страх ме е като сме с колата, да не се задави в движение нещо..
ДаА, и моята бебка се усмихва вече, уникално е ! 🥰

# 112
Гети, бях чела, че трябва да се почиства, за да не слепват, по-скоро всеки път ги разтварям и почиствам около тях, честно казано доста трудно се почиства и понякога внимателно с една мокра клечка за уши минавам.

Малката се усмихва от 2-3 седмици, понякога насън, понякога, когато й говорим и има тръпчинка като баща си. Simple Smile Ама според мен не е съзнателно още.

Снощи принтирах черно-бели картинки за визуална стимулация, загледа се днес, ама тя през деня е много сънлива и предпочита да спи пред това да зяпа. 😀

Принципно проблем с връщане на хране нямаме, връща рядко и по малко, но снощи ми се стори, че си хапна достатъчно и й дадох малко вода, тя се намръщи, задави се и така повърна, цялата станах в мляко, дивана всичко, след малко пак така, толкова много, че цялото й лице на горкото му стана в мляко. Направо се стреснах… Толкова малък човек, а толкова много повърна…

# 113
Ох,едвам ви прочетох момичета😀 Телефонът ми беше на сервиз. Таа и аз да се включа в темата за кърменето.
От 4-5 дена и моята кърма намаля. Слагах бебето да суче и почваше едно свиване, нервиране.. Помислих, че е от коликите защото и пръцкаше. Но като се Изцедих с помпата изкарах 30мл..
Безтуй нямах много кърма, излизаше 60мл преди, но поне половината доза от храненето имаше.
Аз искам да кърмя, но малката не иска много да стои на гърда,изнервя се и като минути не мога да продължа много.
Ще си купя някакви чайове, дано да помагат.
Иначе вкъщи няма кой да ми помага, ММ на работа. И малката като не спи през дена понякога ни мога да готвя, ни мога да ям.

# 114
  • Пловдив
Бахар, при мен ММ готви вечер като се прибере, свекървата също готви и в неделя носи 2 манджи. Абсурд аз да сготвя. Кое по напред. Ей я сега, яде, взех я да оригне, пръцна, наака се, сега ще я сменям и дундуркам. Още съм по пижама! Изобщо не виждам как мога да свърша нещо.

# 115
Момичета, само да се включа, че от това количество, което цедите с помпа, бебето смуче двойно повече, да не кажа и повече.

# 116
Гети, в Токуда ни показваха да чистим гениталите след баня и аз чистя след всяка баня тоест всеки ден Grinning Не е трудно, минаваш с марличка от горе надолу и готово Grinning
Относно кърмата, точно тази нощ имахме такъв екшън - бебка искаше на всеки 2 часа, а обикновено е на 3 и повече часа и аз направо откачих. Отделно гърдите ми меки и като се филмирах че няма кърма, тя реве и аз се тръшкам какво става с кърмата. Понеже от началото си имам достатъчно и е изцяло на кърма и тази нощ направо не знаех какво да правя и какво става. Не се наяде това дете и не сме спали цяла нощ - слагам я уж се наяжда даже връща и после будува и е неспокойна и после търси пак и направо ужас, откачих наистина 🤯 Свикнала съм да я накърмя и да си легне или да бодърства, но да не стои на гърда цялото време и затова. Сега като ви чета май трябваше да я оставя цяла нощ да си стои на гърда и щяхме да си спестим поне малко рев 🤯 Аз също щях да питам как да си увелича кърмата, но вече прочетох Жоржи 😉 Иначе аз пия много вода и чая на Хип за кърмачки. Ям и сурови бадеми защото прочетох че увеличавали кърмата и сок от ябълки и моркови. Ще взема и лактила и хомеопатията. Уж имам но все го мисля достатъчно ли е и все се филмирам че не е достатъчно. Подкрепям Жоржи, докторката ни каза че суче повече отколкото мога да изцедя, това ме крепи като се филмирам че не е достатъчно кърмата....
За погачата исках да ви питам : на деня ли ще я правите или в неделя ако се пада през седмицата? И понеже гледам в нета че майката и бебето са облечени в бяло - така ли трябва да е? Аз знам че на кръщенето трябва да са в бяло за погачата си мислех че може и в розаво например за момиченцата. Вие какво ще правите ?

# 117
Погачата при нас ще е седмица след 40тия ден. Не  успях да се организирам по-рано, иначе на деня ходихме на църква със свекито. Ние по мое желание ще сме в бяло, не знаех че така се прави, просто други цветове мои и негови дрехи не успях да съчетая. Украсата пък е в кафяво и зелено, та съвсем трудно.

За помпата и аз съм на това мнение, аз с моята едва изцеждам  20-40мл. а е хубава помпа, явно аз нещо не правя както трябва. Но добре че изобщо не се впечатлявам, всички казват че бебето е много по-добра помпа 😁 Също така знам, че помпата не стимулира гърдите така добре като бебето. Сега погледнах в приложението, през първият месец сме стигали до 17 хранения на ден 🥴 може да е било за 3-4 минути само, но все пак. И като стана точно на месец и започна да прави по-големи интервали, преди това го мъчех и не ставаше. Явно бебетата си знаят какво правят 😁

Аз давах Омнибиотик панда за 2-3 седмици, всеки ден по едно саше, и аз го пих по време на бременността. Но смених с Био Гайа, по-лесно ми е, с пандата трябва да се изцеждам, за да разтворя в млякото.

И у нас ММ готви, когато бебо е в настроение, успявам и аз да сготвя, да изчистя и изпера. Но по-често го прави ММ. И моята майка много помага.

# 118
Чистя между срамните устни - в родилното ни показаха как.

Давам омнибиотик панда - по едно саше на ден, цедя 10-20мл и разтварям, после давам от шише да го изпие и я кърмя.

40тия ден се пада в понеделник. Тогава ще отидем на църква за молитва, а партито ще бъде в неделята след това като този път няма да сме само жени. Ще бъдем около 15човека само най-близките, но ни се иска да сме си семейно всички и няма да се делим. Аз съм в търсене на подходящо място за празнуване. Няма да е у нас, защото нямам капацитет да се справя с обгрижването на гости, а и подготовки, чистене.. не. Вие къде ще отбележите събитието? За тоалети изобщо не съм мислила. Не бях чувала, че трябва в бяло.

За готвенето и всички домакински задължения все още сме доста хаотични.. ама то с две малки деца няма как. Започна аз да готвя, нещо стане и зарежа манджата на котлона, ММ довършва и обратното. Чистенето е под всякаква критика. Обмислям да викам чистачка, но ме е гнус външен човек да ни пипа нещата. С баткото всичко се чистеше всеки ден - парцали, прахосмукачки, прах и тн, а сега денят минава в звероукротяване. Днес такава симфония спретнаха двамата, че няма накъде. Баткото се тръшна нещо, малката като го чуе се разстройва, но баткото като види, че бебето реве и той започва още повече, защото се бори за внимание и така около час, в който просто няма успокояване нито един 😀 луднах направо.

Моята кокона изглежда никак не търпи топло. Не знам какво да я правя. Сутринта се събуди претоплена, а е спала по боди с дълъг ръкав и тънко памучно одеяло. Не знам вече как да я обличам. Не се отопляваме с нищо у нас, но си е топло 24-25 градуса. През деня си е по къс ръкав вече изцяло.

# 119
BMR, колко е голям баткото при вас, все се каня да те попитам ?
Ние ще сме вкъщи на погачата и аз не знам как ще се справим с чистене и обслужване на гости, надявам се майка ми да помогне, но като цяло се оправяме сами с ММ и е доста тегаво....И двамата готвим като той по-скоро пече пържоли и картофи Joy

Общи условия

Активация на акаунт