Априлски мами 2022

• 27 684
  • 755
  •   1
Отговори
# 120
Ахаха Уинтър и нашето меню е г/д това в момента. Търсим все нещо лесно и обемно, че да има за повече от едно хранене и като се замисля общо взето ядем месо с картофи или месо с ориз😀 баткото ни е на 2г и половина. В момента е в една такава възраст чудесна 😀 бебешки пубертет и е способен да те изкара от равновесие, а и ревнува от бебето понякога, но иначе са много сладки двамата. Тя само му се хили, а той постоянно я гушка, целува, къса й цветя. Играе с лего и постоянно й носи да покаже какво е построил 😀 яде нещо вкусно и отива да й дава и на нея. Днес се опита с пилешко крилце да я захрани, вчера с кекс. Много са забавни.

# 121
Добро утро, мами! Вчера ви четях, но ми беше трудно да отговоря. През деня като съм сама и тя киселее, просто не става да върша нещо друго... Та да - чистенето е на много заден план, пускаме прахосмукачка по-често, но това да мина с парцал и препарат е направо илюзия. ММ след работа гледа нещо да сготви или поема грижите, за да мога да се изкъпя или просто да си почина за малко. Ако малката е по-спокойна и спи, тогава гледам да сготвя нещо аз. Крем супи правя, защото режа набързо както ми падне. Понякога готвя супата на няколко пъти - по време на няколко дневни спанета (тези дни много за кратко спи) Joy Преди да родя си бях замразила пакетчета с нарязани зеленчуци - заготовки за супи. Лятото така ще подготвя и сезонни плодове/зеленчуци за пюрета за нея.

Мами, благодаря от сърце за инфото за кърмата! ММ ми донесе снощи от чая на Хип и го започнах. Другите неща днес ще купи. И при мен е така, че тя хапва, но като доизцеждам с помпата, има значително по-малко от преди. Иначе вчера имах късмет - викам си в един тежък момент да погледна дали случайно няма някой освободил се час за консултация за кърмене... И хоп - имаше един за 24.05. Така се зарадвах, че няма да чакаме до юни!

За срамните устни - леко ги разтварям и също с влажна клечка за уши обирам леко. В банята с течаща вода от слушалката на душа изплаквам, но с клечка по-добре успявам да почиствам.

За матрака на Пиер Карден - ние взехме такъв по препоръки тук от групата, а и от повечето ни приятели. Доволни сме, доколкото мога да "измеря" удовлетвореността ни. Хем е твърд, хен не прекалено. Ако не ви притеснява, може да видите и в ОЛХ. Стандартно всеки слага протектор, а ако имате вие лично или ваш близък прахосмукачка тип Рейнбоу, може доста щателно да го почистите.

За погачата - не съм чувала да си в бяло. Ние на 40-ия ден ще ходим на църква само. Исках и погачата да е тогава, но мама първо нямаше да може, после и две близки приятелки, та ще я правя някоя неделя на юни, която е удобна за майка ми. Доколкото четох може която и да е неделя след 40-ия ден. Вие украса откъде си поръчахте? Аз мислех малко балони, но като имам повече време сега, може и нещо още да купя да украсим...

За усмивките - и при нас започнаха и е разтапящо, макар да не знам доколко съзнателно го прави. Такива черно-бели картинки исках и аз да започна да ѝ слагам. Гледах някакви карти продаваха, но защо просто да не си изпринтя - хич не се бях замислила покрай всичко останало Joy

# 122
Усмивките и при нас започнаха и мисля, че вече е съзнателно. Защото то още и в родилното се усмихваше в съня си например. Но сега аз като почна да и говоря започва да се усмихва 😊 и вече казваме първата си думичка "агуу"😀😀 и баткото като чуе, че издава такива звуци много се радва..

# 123
Момичета взех везна под наем. Колкото пъти сложа бебето на нея, толкова пъти теглото е различно. Пише че не трябва да мърда, ама и да не мърда пак е различно. Изобщо няма как да даде ориентир колко е изяло. Даже като се наяде ми показа по малко отколкото преди това....

# 124
Нивелирана и нулирана ли е?С едни и същи дрехи ли я теглиш?Аз с баткото си бях купила beurer и бях много доволна.Отделно постелвах пелена отдолу да не се пързаля.Ясно е че няма как да не мърда,моя го забаламосвах с играчки и го слагах спокоен и наял се,ако реве абсурд да седи.

# 125
Кажи коя марка ти е везната. Ние имаме бебешка и отзад имаше едно копче за различни опции - едната опция е бебе, а едната е “офис” 😀 на опция “офис” точно така играят цифрите постоянно. На опция “бебе” си мери правилно. Огледай я хубаво дали и при вас няма нещо такова. Също и каквото е написала лещичка

# 126
Лещичка същата марка е, и правя всичко както си го написала. Везната е под наем и освен да е прецакана.... нямам друго обяснение, но колкото пъти опитах толкова различно показва. Явно нямам късмет и тотално ми писна и реших окончателно че ще спра кърмата. Нямам нито сили нито нерви повече...

# 127
Алекса, аз съм в сходна ситуация на твоята. На 24-ти съм на консултация. Мога да ти пиша какво са ме посъветвали и да пробваш дали ще работи при теб.

# 128
Лещичка същата марка е, и правя всичко както си го написала. Везната е под наем и освен да е прецакана.... нямам друго обяснение, но колкото пъти опитах толкова различно показва. Явно нямам късмет и тотално ми писна и реших окончателно че ще спра кърмата. Нямам нито сили нито нерви повече...

Само знай, че няма нищо лошо в това да си я спреш и не трябва да се обвиняваш, направила си най- доброто и за теб и за детето!
Аз също взех много трудно това решение, но само тормозех и двамата ни, бях постоянно изнервена, накрая ревях от изтощение. Докарах се до ужасно състояние, почнах наново паник атаките. Накрая мъж ми ме попита дали не искам да я спра, а аз го обмислях, но не му бях споделила, защото се чувствах виновна. Сега ни е доста по- добре, аз съм спокойна, детето е нахранено и имам време да си го гушкам, гледам и тн.

# 129
Момичета до колко е нормално в стаята да показва 21 градуса, детето да е с тънко и по дебело боди и с пелена и одеалце отгоре, а когато се събуди,че е гладен пипам му носа,а той лед?!?!?

# 130
Рони, ще ми бъде интересно да споделиш какво са те посъветвали, въпреки че аз за себе си взех решението.

Буболини, абсолютно по същия начин се чувствам.

Да не говорим че с това дохранване и незнаейки колко поема яко съм объркала работата. Последните хранения, като пробвам да не дохранвам е гладен. Дохранвам - повръща. Давам само ам 90мл, за бебе на 2 седмици - не му стига... сега на следващото хранене не знам какво да правя.
Отделно от вчера спрях да ползвам помпата и ми излезе бучка. Преди това като се консултирах с доброволния конслтант тя ми каза спирайки кърмата да намалям плавно броя  на слагане на бебето на гърди и да цедя само при нужда. Така обаче аз хептен няма да знам колко яде.... Извинявайте ако ви натоварих напоследък с моите проблеми но съм в голям филм...

# 131
Алекса, в такъв случай, ако не ти идва в повече намаляй постепенно с цедене, а не с кърмене. А и така ще правиш само едно от двете, а не и двете неща и ще има повече време. Ще виждаш поне колко мл кърма даваш и ще добавяш АМ. Аз моята първия месец гледах да я храня с до 100 мл на хранене.

Иначе ти разбирам угризенията. Преминах през същото, постоянно ми се плачаше, бях изморена много и бях решила да се откажа и от цеденето, в крайна сметка реших да цедя колкото мога и така. Влязох в някакъв режим и се успокоих, та и ти ще се успокоиш с времето. В началото след раждането има много емоции. Хич не ни е лесно.

# 132
  • Пловдив
Tinavasv, нос и ръце са студени на бебетата, това не значи, че на тях им е студено. Мисля, че отзад на вратлето ако е студено, тогава и на тях им е студено. Навсякъде чета, че е по вероятно да ги претоплим отколкото простудим. Така че спокойно.

# 133
На мен 4 пласта дрешки ми се струват доста за 21 градуса темп. Бих облякла с дълъг ръкав и пелена, ако спи. Бебетата нямат добро оросяване и често са им студени крайниците.

На моята госпожица й е вечно топло, ама ние живеем и в топъл апртамент 23-26 градуса е постоянно (дори зимата без отопление). Пускам я по късо боди + чорапи без панталон, иначе става цялата червена и се изпотява. Навън с късо боди + клин. Посл 2 дни е по-хладно, та спагам дълъг ръкав навън

# 134
  • Sofia
Tinavasv, и аз това щях да пиша. Проверявай вратлето, а не носа. Ако вратлето е топло, значи всичко е наред. Дланите и нослето може да са студени, но това не означава, че на бебето му е студено. Просто още оросяването не се е регулирало.

Общи условия

Активация на акаунт