Априлски мами 2022

• 27 689
  • 755
  •   1
Отговори
# 135
Момичета, имате ли дни, в които бебоците спят по 20-30 минути, неспокойни са и непрекъснато искат гърда? Нашето момиче днес е така, най-дългият ѝ сън беше 1 час и дори в съня си примрънкваше и се свиваше (явно колики), не е акала от вчера, пишка си стандартно, пръцка доста. Онзи ден пък акаше често, а пишкаше по-малко Confused

# 136
Момичета, имате ли дни, в които бебоците спят по 20-30 минути, неспокойни са и непрекъснато искат гърда? Нашето момиче днес е така, най-дългият ѝ сън беше 1 час и дори в съня си примрънкваше и се свиваше (явно колики), не е акала от вчера, пишка си стандартно, пръцка доста. Онзи ден пък акаше често, а пишкаше по-малко Confused

Абсолютно същото е И при нас вчера и днес...
Омнибиотик панда по кое време на деня давате?

# 137
  • Sofia
Моята шушулка днес е така.
Ако заспи то ще е за 10 минути. Цял ден е или на гърда или на ръце и АМ пробвах да й дам.
Постоянно е кисела, реве, пъне се, ръмжи, коремчето й къркори. И сега заспа по коремче върху гърдите ми. Знам, че като я преместя пак ще писне. Днес дори нямах време да се нахраня. Добре че поне успях да им дам на малките да ядат.

# 138
И ние сме така от няколко дена, не може да спи спокойно.Едно свиване, напъване изобщо не е спокойна.. И не се изходи днеска още.
Иначе всеки ден оставям я голичка, правим масажче на корема и така акаше. Днеска и това не помогна.
Защо се затруднява така незнам, дали е от Аптамила? И вода не иска хич да пие.
Вашите пият ли водичка или чай?

# 139
И при мен е така, не смея да я пипна щом заспи, сучейки. Пробвах да я оставя в кошарата или на леглото - до 5 минути е будна.
Вариантът да поспи "по-дълго" е да съм легнала до нея и тя да си цока. Сега отново това правя... ММ също ми предложи да ѝ дадем АМ и да видим дали ще я успокои - обмисляме да не би да не ѝ стига кърмата, макар че не ми се вярва от днес за утре да е настъпила промяна, звучи ми поне странно...
Ям орехи и бадеми в несвяст, пия чай Хип и какво ли още не...

Омнибиотик Панда не съм пробвала още. Сега давам пробиотик Нарине - 5 до 15 минути преди хранене. Днес съм дала 2 пъти, защото после просто бяхме през супер кратки интервали на гърда...

Чай от лайка ѝ предлагах тези дни заради смененото гласче - един път пийва малко, друг път не иска.

Правих масаж, упражнения с крачетата - резултатът е само пръцкане... Майка ми ми каза да ѝ измеря температурата - на нас като бебета, като ни я измервала в дупенцето, предизвиквало акане...само това не съм пробвала днес. Confused

Забравих да кажа, че в слинга заспа, но ми се стори, че почервенява от жега. Извадих я и естествено се събуди.

Последна редакция: пт, 20 май 2022, 19:58 от Roni_

# 140
Roni кърмените бебета е съвсем нормално да не акат по няколко дни. Мисля че до 5 дни е нормално.

Омнибиотика го давах по обяд. Сега Био Гайа давам пак по обяд.

И моят син има такива моменти, сега няколко дни е спокоен, спи си и през нощта спи, буди се да цокне за бързо и пак заспива. Спя по 5-6 часа, направо нов човек се чувствам. А преди няколко дни не спря да мрънка цял ден и спеше по 10 минути. Така ще е явно, на моменти.
Иначе чай от копър давам, не всеки ден пие, но преди няколко дни беше доста топло, изпи 100 мл наведнъж.

Бахар и моето бебе така се напъва, ръмжи, почервенява. Беше ме побъркал по едно време, всяка нощ от 3 до 7 часа, мислих че са колики. Оказа се, че бебетата не знаят как да акат 😃 и затова така се напъват. Като се изака ако не е твърдо, значи не е запек.

# 141
Не е твърдо като каша е😁 Но преди нали акаше след всяко хранене и аз затова си мисля, че се е запичала..И при самия процес на акане 😀много се зори. Незнам дали е нормално..
Днеска и това с мерене на температурата пробвах е пак не стана нищо. Може ни само газове има
Да ви попитам и друго. При сучане горната устна на бебоците навън ли е сгънато? При нас е навътре, но прочетох, че трябвало устната да е навън

# 142
Явно днес на повечетобебоци е гаден ден. Моя е същия, няма спане и някакво ядене на два часа, а е на АМ и не е от дозата, опитах и с по-висока. Пак същото.

# 143
За да са толкова неспокойни бебоците да не карате първия скок в растежа, който е 5-та седмица?
Омнибиотик панда давам сутрин и съм много доволна. С него ака всеки ден. Преди през ден с много зор.

# 144
  • Sofia
За да са толкова неспокойни бебоците да не карате първия скок в растежа, който е 5-та седмица?
Изобщо не ги знам кога са тия скоци. Вие къде ги гледате?
Иначе моята вчера навърши 5 седмици.
И преди няколко дни пак беше същата лудница - все кисела, все на гърда или на ръце. Направо се чудих дали не се разболява от нещо. Но не я усещам топла, яде си и то доста...

# 145
А този скок спрямо дата на раждане или термин го определяте, защото в този сайт пише точно това, ако е преждевременно родено детето да се смята спрямо дата на термина:

https://naninanibebe.com/calendar/

# 146
При нас първият скок в растежа съвпадна, сега би трябвало да сме във вторият, но е спокоен. Засега 😃 И аз гледам в страницата на Нани Нани Бебе. Но ми попадна и тази статия, тук скоковете са всеки месец [url http://m.moetodete.bg/spodeleno-ot-mama/8-te-fazi-na-rastej-prez … na-na-deteto.html][/url] Даже ми изглежда по-достоверно.

При кърмене устата на бебето май трябва да е навън, при нас ако е навътре ме боли и стават рани.

Да, много е странно това с акането, в началото просто си се случва, без зор и т.н. и е доста често. С времето се разрежда и започват да се напъват, да почервеняват, все едно имат запек и т.н. Доколкото разбрах бебетата се учат да напрягат коремни мускули и в същото време да отпускат дупето, противоположни действия (стягане/отпускане), които те един вид трябва да се научат да синхронизират, но те не го могат/не знаят все още как да го направят и затова само напъват. Може би в началото като се родят, се случва като някакъв рефлекс, затова е често и без напъни.  Моят като започне и направо се унася, може с часове да го прави и ръмжи като малко мече. Трябва да го разсея/приспя, за да спре. Дори не мисля, че всеки път му се ака, а по-скоро просто се упражнява 😁 и се ядосва че не става.

# 147
А този скок спрямо дата на раждане или термин го определяте, защото в този сайт пише точно това, ако е преждевременно родено детето да се смята спрямо дата на термина:
https://naninanibebe.com/calendar/
Обсъдих го с педиатърката и тя каза да гледам от датата на раждане. По термин се определяло за недоносени бебета. Щом е родено в 9 месец, дори в началото на 9ия, бебето си било доносено.

# 148
При вас има ли крусти по веждите? Бебка няма по главата, но веждите й целите са налюспени и я сърби много.

# 149
Баткото имаше по веждите. Педиатърката ни беше изписала едно кремче на Ducray. Има и на Биодерма, а май и на всяка марка почти. Питай педиатър да препоръча нещо.

Общи условия

Активация на акаунт