Априлски мами 2022

• 27 680
  • 755
  •   1
Отговори
# 675
Бързо оздравяване на всички!
Аз искам да попитам кое е най-доброто гелче за зъби? Май от коликите директно на зъбите отиваме няма да има пролука. Реве, пищи и слага ръката в устата. Вижда се нещо бяло на допир не е точно игличка но се усеща. Не знам точно но искам да взема някакво гелче и като цяло нещо изпитано за зъби може ли да препоръчате, освен Софи Wink
Друг проблем ни възникна с кърменето: понеже не кърмя навън, а давам шише, но излизаме почти всеки ден и сега тя си търси шише дори и да не излизаме Cry Ужасно съм се притеснила да не се отбие толкова рано Cry
Брин, беше писала че не кърми навън и дава шише. Брин, имала ли си проблем с по-големите деца във връзка с отбиване? Не знам какво да мисля но като я взема и започва да се опъва и да пищи и се дере като я сложа на гърда, а от шишето си изяжда Cry Прави го предимно вечер, тогава и заспива трудно въобще вечер всичко е трудно. Спазвам интервалите на будуване, къпем я преди сън, всичко правя и пак проблеми.....

# 676
  • Sofia
Не, не съм имала проблеми с предпочитане на биберон и отказване на гърда едновременно. Но аз давам най-много едно шише, тоест прескачам само едно кърмене на ден. Повече не си позволявам.

Забелязала съм, че моята отказва да се храни, когато е преуморена, тоест изпуснала съм момента. Виж при вас дали няма някакви признаци на умора преди храненето. Щом проблемите са най-вече с вечерното хранене, може би е знак, че трябва да й изместиш вечерния ритуал една идея по-рано. При нас така се случи по едно време. Просто й беше късно. От заспиване в 2ч постепенно си мина на заспиване в 22ч. Пробвай.

Навремето синът ми беше направил една кърмаческа стачка към третия месец и отказваше гърдата, ама тогава упорито не му предлагах изобщо шише. От зор го кърмих права, на ръце и ходейки. Спомням си и че използвах слинга, за да не ми окапят съвсем ръцете.

Сега малката и тя направи някаква кърмаческа стачка - и пак така кърмим се в движение (хем ходя, хем я люлея) на ръце, иначе отказва да засуче. Нощно време си хапва без проблеми два-три пъти. Само че моята в момента отказва и шише, изпада в истерия като го усети (изпробвах вече три марки) - само от гърда успявам да я нахраня. Сега уикенда се видях в чудо навън, не ще шишето и това е.

Луднах в тая жега, притеснявам се да не се обезводни. Пишка (една идея по-малко от обикновено) и ака, но от около 10 дена я меря и не наддава. Ще видим утре какво ше каже педиатърката.

Winter, може и при вас да е някакъв вид стачка. Опитай се хубаво да я успокоиш преди да й предложиш гърда. При нас сработва. Като видя, че се дърпа, а й е време, й казвам, че тогава няма да я насилвам, а ще се поносим малко. Взимам я в любимата й поза - закачам я на рамо като папагалче и веднага млъква (вълшебната ни поза). Занимавам се с нещо друго докато я нося. И след известно време, като започне да се унася, пак пробвам. В повечето пъти е успешно, защото е забравила, че е плакала.
Но сега с тази стачка ли е що ли, е малко по-сложно.
Опитай се да не даваш шишето при всеки отказ. Залъжи я максимално (носене, люлее, любима поза, пеене). Понякога я слагам на възглавницата и я люлея настрани (мои ляво и дясно). Зърното е точно пред устата й и чакам да се поуспокои с люлеенето. Щом усетя, че плачът вече не е истеричен, й запушвам устата и тя си засуква, за да се доуспокои и кърменето потръгва.

Последна редакция: чт, 28 юли 2022, 04:18 от Brin de muguet

# 677
Бахар, при цялото ми уважение, но защо ходиш на лекар като не спазваш предписанията му/и?! Ако те притеснява, че не е правилна диагнозата потърси второ/трето мнение, но нали за това са учили 6г и специализирали още 5г? Аз не съм толкова смела да ми изпишат нещо и да не го давам, а ако стане по-зле, после какво ще кажеш?! Съжалявам, но не мисля, че е редно да си правиш експерименти…
Не казах, че няма да давам а просто ме е страх.Все пак това е антибиотик, не е бонбон. Естествено, че и дадох да пие😊. Дано да има ефект и да мине..

# 678
Winter, към прекрасните обяснения на Брин бих добавила и това, ако даваш залъгалка да пробваш да я успокоиш с нея, докато я гушкаш близо до гърдите. Когато се успокои вадиш бибата и веднага буташ зърното 😀 това ми е помагало на мен при кърмаческа стачка.

Според мен махни шишетата сега за известно време. Няколмо дни ще трябва почти само с кърмене да се занимаваш.

От любопитство да попитам какви шишета ползваш? Серията natural на Авент уж се водят за кърмени бебета и нямало да се научат на биберон 🤷🏼♀ Аз такива ползвам - давам вода/чай и като я оставям да отида някъде й дават от шише.

За зъбките сме ползвали няколко неща: хомеопатични прахчета Teetha(дават се дългосрочно и действат с натрупване) и Камилия помагат. Хомеопатичен гел Дентокинд. Две гелчета с лидокаин в най-трудните моменти: Калгел и Дентинокс.

# 679
Много ви благодаря, прекрасни сте Heart
Брин и аз само едно хранене пропускам като излизам навън. Иначе гърдите ще ми се пръснат. Използвам шишетата на Нук с каучуков биберон и на тях пише че са за кърмени бебета и едно от серията им natural което пак е за кърмени бебета и уж всичко е най-близки до зърното но тя вижда шише и го различава не е от самия биберон. Само веднъж на ден съм давала от шише и тя после веднъж си търси пак шише. Тия дни не съм излизала за да се кърмим и пак потърси шише Scream Направо ужас дано да е стачка а не отбиване, ще настоявам ако трябва ще стои гладна. Вече е 6420 гр. така че не е притеснително да огладнее малко Astonished
Взех Камилия и анафтин бебе нямаха друг гел,  ще ги търся другите гелчета тези че много пищи от зъби ☹️

# 680
Днес срещнах няколко поста у фейсбук с въпрос дали и другите бебета пишкат по-малко. Таааа, явно е масово явлениенот жегите. И моята днес сутринта не беше напълнила памперса и се бях притеснила, но явно е нормално. После през деня си беше добре.

# 681
Сетих се да ви попитам как процедирате след ваксини? Давате ли Панадол или Нурофен или само купач? Чудя се между Панадол и Нурофен кое е по-безобидно ако трябва да се дава профилактично или въобще не трябва да се дават без да има температура Thinking
Нашата педиатърка е от старата школа и ми казва да давам но чета че няма нужда и доста го мисля....

# 682
Нашата педиатърка изписа хомеопатично Thyia, дава се за 3 дни, но мисля Жоржи го даваше за повече време. И само cool patch.
От два дни…при нас положението е киселеене на макс. Снощи стана в 2 и за първи път от 2 а месеца я храних. С тия пръсти ще се побъркам, палецът и е нон стоп в устата, а като заспива биберона вече грам не го признава, голяма борба пада. За да ми “замаже” очите лапва биберона, но понеже е с дупки отстрани си слага и палеца заедно с него. Мисля че отвори кутията на Пандора с тези пръсти и отказването ще е голяма мъка🤪🥲
Вече се обръща, мести и спокойните дни за мен приключиха🤣
А с кърменето понякога е голяма мъка и според мен е в моментите, когато не е особено гладна. Захапва и пуска и така до безкрай или по-скоро докато не ми писне и я махна до следващото хранене.
Продължавам с гимнастиката и масажите. Днес бяхме за втори път в Токуда и лекарката добави още някои движения за лазене. Но трябва да си налагам да я слагам повече пъти на ден по корем. Главата си е крива все още, но си трябва постоянство, за да се оправи🙃

# 683
Winter, Панадол и Нурофен са доста натоварващи организма и не е редно да се дават без да има истинска нужда. Само при температура и то над 38 градуса.

DareAngel, и ние за пръв път от 2 месеца се кърмихме нощем 🤷🏼♀ Събуди се в 3, после в 5, после в 6:30 и я взех при мен на спалнята, че много ми се спеше.

# 684
Winter, моят педиатър ми каза Панадол малка доза вечерта след ваксината. За да спи детето спокойно и да не вдига Т. Нурофенът е силен и не се дава профилактично. Той е за много силна Т.
При нас ненапиканите памперси продължават и днес. Някой забелязал ли е същото? Не пишка толкова много..
Аз я чакам тази регрресия в съня. На една приятелка изведнъж бебето й спря да спи нощем и е ад. Направо ме е страх...
И моята заедно с буберона смуче ръцете, но всичките пръсти. Вечно са вътре. Тука в една книга пише, че трябвало за ги оставим да си ги лапат.
Моята не се обръща и няма намерение скоро. Какво да правя, за да я стимулирам? Държа я по корем през деня и няма проблем, харесва й. Посяга към играчки, хваща ги, лапа ги. Но не се обръща. 🥴

# 685
Гети, търкаляй я. Взимаш левия крак на дясно и може да вдигнеш дясната ръка до главата, за да ѝ е по-лесно. Мисля че някой беше сложил и картинки в някоя от предните страници. Имай предвид, че обръщането може и на 5 месеца да стане.
Снощи беше кошмар, тя стана в 3 и засмука ръцете, казах си че ще я оставя да си заспи сама. Дадох биберон ама не…рев, вдигнах я на ръце, люшках, вода дадох, няма спирка, целия квартал събуди. Накрая се предадох, дадох и да я даде и след 10 мин беше в леглото заспала🤪🤷🏻♀🤦🏻♀ Най-вероятно е тази прослувута регресия, също тя е на 15 седмици и по схемата пише, че има скок в растежа. Силно се надявам да е фаза, а не те първа на 4 месеца да се научи дс търси храна през нощта, при положение, че и като новородено не го правеше.

# 686
И аз забелязвам тези непишкани памперси и се чудех защо.. Не са тежки както преди. Хайде сега сме болни и не иска много да се храни, но и преди да се разболее беше така
Колко качват вашите бебета на месец? Малката само 2ия месец качи 1кг,после 700гр и сега на 4 месец 600гр.Основно е на АМ, суче само през нощта и рано сутрин когато е полузаспало. Но не пие колкото показва в таблицата, а по-малко
150мл пие

# 687
По същия начин качи и моят син. На кърма
При нас с храненето през нощта е същото. Преди правеше 4-5 часови паузи, сега се буди на 2-3 часа. Отделно няколко вечери се ококорва към 4 часа и не иска да спи. Не знам защото изместих часа на заспиване с по-ранен ли, ама не спи.
И през деня започна по-често да се храни, или е скок в растежа, или заради жегите. Забелязах го, че и вода започна да пие по-често, преди не искаше. Ние си имаме доволно напишкани памперси, въпреки че доста се поти.
Гети консултирай се с ЛЛ или педиатър. Ако хапва достатъчно, би трябвало да има напишкано.

# 688
Гети, и при нас също са по-малко напишкани памперсите. Някъде бях чела, че минимум 6 пъти поне трябва да е пишкало детето за деня, като то в един мокър памперс често са по няколко на брой пишкания. Не знам доколко е достоверна информацията, но мен ме успокои. Бебка си е в кондиция, има апетит, играе ѝ се и затова си казвам, че всичко е наред. Лапа смело двете ръце, ако може едновременно да лапне двете юмручета - най-добре ще е Joy

Ние пък тази нощ спахме 8 часа и половина Flushed Даже не съм си чула алармите за цедене в средата на нощта, та сутринта щях да се пръсна, добре, че малката ме облекчи. Беше по-хладна вечер и явно, че детето се отпусна и аз покрай него. Други нощи си се буди за хапване, понякога сядам и я кърмя, друг път в легнало положение.

# 689
Ох, Рони искам и ние 8 часа да спим Hands Pray Тази нощ беше ужас заспа чак в 1 после в 4 искаше да яде после пак направо едвам гледам 🤯 Сега спи но аз не мога. Да ви кажа откакто съм майка съня ми се разби жестоко - понякога не мога да спя цяла нощ дори и тя да спи, будя се по 100 пъти и през деня не мога, като казват спи с бебето - то си спи през деня, аз не мога Confounded Това да са ни проблемите но все пак се събират месеци без сън....
За напишканите памперси не знам, аз забелязвам че пие повече вода вече и даже иска да изпие много наведнъж, аз й дърпам шишето....

Общи условия

Активация на акаунт