Априлски мами 2022

• 27 684
  • 755
  •   1
Отговори
# 660
Много благодаря, BMR, добра идея да започна оттам Heart

Аз да се похваля, че днес като я накърмих към 7 часа, поспа чак до 10 ч . Естествено и аз покрай нея Grinning Не ни се беше случвало такова нещо скоро Hug

Имаме обаче сополки Cry Няма други симптоми, явно вчера смяната в температурата ѝ е повлияла. През деня ми се наложи непланирано да ходя на зъболекар. Навън жега, в метрото и при зъболекаря - хладно. Аз, разбира се, я бях завила стабилно, ама... Много кофти работа. ММ нямаше как да излезе от работа, нямаше и на кого да я оставя, та хайде с мен. Поне при зъболекаря я накърмих и като седнах на стола, тя си кротуваше... Ще я наблюдавам днес и евентуално ще ходим при педиатърката. Засега издърпвам с "уреда за мъчения" както го нарича ММ. Поне малката основно се смее като насоча аспиратора към нослето ѝ и като издърпам, но на моменти вече започва и да се дърпа.

Фифи, и аз за пръв път чувам да издържат 2 седмици Thinking Нали са консервирани, трябва по-дълго да издържат, хм.

Рони, за ЗВБ има една фейсбук група, на която админ е Мария Нориега. Има доста информация там. Мария Нориега често отговаря на въпросите. Самата тя също така има и блог “за близнаците”, където споделя информация: https://zabliznacite.wordpress.com/baby-led-weaning/  Та, докато стигнеш до книжарница може да видиш за нещо полезно там.

# 661
Рони, за сополки препоръчвам Низита спрей. Аз сега ползвам него.

# 662
И на мен много ми се ще да приуча синковеца да заспива самостоятелно, през деня понякога успява и сам, ама вечер е бая зор. Напоследък го забелязвам, че сам си вика “ъ-ъ-ъ” и си мисля, че точно това прави, приспива се.
Иначе ние започнахме да ставаме в седем и вече две вечери заспива в 20 часа. Ами друго си е. Едва отлепвам сутрин, защото лягам късно, но така е по-добре. Свършиш работа вкъщи, изкъпеш се, той самият по-лесно заспива.

# 663
Как пътувате от София до морето? Колко пъти почивате? Бебета с рефлукс добре ли се представят?

# 664
Гети, Магда е с рефлук и беше сравнително спокойно положението. Тръгнахме в 5.00 сутринта и направихме две спирки за по 30 мин. А сме доста далеч - в Крапец. След Каварна вече я вдигнах на ръце.

# 665
Гети, ние София-Бургас с едно спиране за 20-30минути направихме. Тя спа през почти цялото време. Тази девойка няма рефлукс, но синът ми имаше като бебе и непосредствено преди път го държах в слинг (или просто изправен) около 20-30минути. Не сме имали проблеми и с него. На 2часа гледам да спираме да почива гръбчето

# 666
Ох, ние пътувахме 6 часа, сто дена път с камили беше.. 😀 И сме родители за бой сигурно, малко бебе и толкова километри.

Ние го направихте така, - сутритна стана, докато се оправя с нея и багажи дойде време за сън и се натворихме в колата, тя веднага заспа. Пътувахме 3 часа и спряхме за почивка, за да яде и да я събудя. След това пак тръгнахме, тя будува час и половина, малко помрънка докато заспи сама и си спа до края на пътуването.

Моята бебка не знам дали има рефлукс, връща храна, когато е много активна и си свива коремчето от въртене, ритане, понякога и като я слагам в кочшето и докато й намушкам краката през коланите (явно пак има свиване в корема) връща. Иначе по пътя не е.

# 667
Благодаря, Гети! Днес ще го взема. Педиатърката я чух и ми каза, ако има и други симптоми на настинка да давам витамин Ц + осцилококцинум. Засега няма, дай Боже така да е и бързичко да махнем сополките.
Ние точно днес ще пътуваме пък. Ще види
как ще сме със спиранията. Гледах препоръки на час и половина да се прави почивка за гръбчето от 30 минути. 
Рони, за сополки препоръчвам Низита спрей. Аз сега ползвам него.

# 668
Охх, момичете ние сме болни 😩 Аз, малката и баткото.. Имаме температура, болки в гърлото много гаден вирус.
Бяхме на лекар, изписа антибиотик на малката.. Хич не ми се иска да давам, но ме е страх да не стане по-лошо
Дано да мине бързо, че много е трудно с две деца болни + и аз съм болна. Нямам сили изобщо 😢😐

# 669
Бахар, на нас също бяха изписали антибиотик, но изчках два дни и Т спадна и не го дадох. Дано бързо се оправите, много е гадно малко бебе да има висока Т, просто е ужасно....:/

# 670
Много плаче, май коремчето го боли или гърлото незнам😐 И нищо не мога да правя много ми е гадно.. Поне баткото е по-добре. Моята Т ту се качва, ту се сваля
При вас колко дена продължи това чудо и какви лекарства пиеше бебето?

# 671
Бахар, при цялото ми уважение, но защо ходиш на лекар като не спазваш предписанията му/и?! Ако те притеснява, че не е правилна диагнозата потърси второ/трето мнение, но нали за това са учили 6г и специализирали още 5г? Аз не съм толкова смела да ми изпишат нещо и да не го давам, а ако стане по-зле, после какво ще кажеш?! Съжалявам, но не мисля, че е редно да си правиш експерименти…

# 672
Бързо да се възстановявате всички!

Имах едни горски боровинки и днес ги направих на пюре, доста бързо стана.

Сложих ги във вряща вода, варих на умерен огън 3 минути, пасирах (но трябва да си взема пасатор, с блендер не е добра идея), затворих в буркан докато е топло. Капачката стегна, но за всеки случай варих 15 минути. И така, ще направя и други.

Може да са удобни онези уреди от 300 лв, но ще ги пропусна, просто накрая се оказвам със сто вещи, които се използват за определено време, а ми е мнгоо хубаво в момента, половината ми кухня е празна. 😀

# 673
На болните - много бързо да оздравявате! ❤🙏

Аз се включвам със следното питане - кога ви дойде цикълът и откакто дойде, спирал ли е?

Аз кърмя изключително и мислех, че след като свършиха лохиите, ми е дошло (така се усещаше - болезнено, 5-6 дена) и си го счетох за цикъл, някъде около 40-ия-50-ия ден май да беше.

Да де, ама оттогава - нищо. 🙈
Пропуснах си и прегледа при моя АГ заради операцията на малката и така и не съм била на прегледа за след раждане, нямам идея какво е положението вътре и състоянието ми.

Има ли вариант да ми е дошло еднократно, или щом сега не идва (вече трети месец), не е било цикъл, как мислите?

Малко съм в чуденка, тези дни чак се филмирах дали не съм забременяла отново 😂 Не че има как - уж се пазим... Ама... Знае ли човек 🙈

Споделете при вас как е. На преглед съм иначе чак края на август, дано не е нещо фатално и да ми се е разбъзикало тялото 😥

# 674
Трелони, на мен ми дойде 5-6 дни след като спряха лохиите, въпреки че кърмя. Звъннах на АГ, каза, че не би трябвало да е цикъл и да отида да ме види. Погледна ме на ехограф и установи менструация 😀 обясни, че покрай кърменето може да е нередовен или направо да изчезне. Може да се появява и да спира. Аз от тогава не съм имала нищо, но не съм се притеснила. Не мисля, че имаш място за притеснение, но определено е редно да отидеш на преглед

Общи условия

Активация на акаунт