Априлски мами 2022

• 27 673
  • 755
  •   1
Отговори
# 75
Момичета, ние минахме през кошмарни неща тия дни. Слава Богу, всичко вече е окей, но беше ужасът на ужасите. 🙈😥

На прегледа за един месец преди 4 дена отиваме и всичко е точно - кила, ръст, общ тонус. Мъжът ми обаче беше забелязал в слабинната област от едната страна на нашата госпожица подутина - и прочел че товя е ингвинална херния. Аз вкъщи му казах да не се филмира, но личната потвърди, че има образувание и ни прати при хирург, за потвърждение. 🤯
И айде веднага - в Пирогов, оттам всички лекари казаха да я приемат по спешност, защото при момичетата ингвиналната/слабинна херния е опасна, а нейната е заклещена и вероятно вътре има яйчник, който или е вече мъртъв, или може да се спаси на косъм - само ако се действа веднага.

С мъжа ми бяхме в тотален шок, аз бях избрала тоален и минидекор да и правя след прегледа фотосесия вкъщи, бяхме си супер весели и изведнъж всичко се преобръща на 180.

Ревах като идиот, ама нямахме избор и я приеха. Оттам всичко ок с операцията, мина бързо и успешно, яйчникът беше жив, слава Богу. И вече оттука идва истинският ад - малката прави някакъв спазъм и след операцията не можеше да диша сама, сложиха я на апарат в реанимация и ни казаха, че не се знае кога ще може да диша сама, чакане...

Това беше сигурно най-гадният момент в живота ми и най-трудните ден и нощ като цяло. Молих се цяла нощ да се пребори и да си задиша, пих един валериан и заспах.

На сутринта звъннахме да питаме как е - вече дишаше самостоятелно 🙏 Ходихме да си я видим с мъжа ми, толкова сладичка, пипах я през кувьоза и си оставих един ластик при сестрите - все едно съм там при нея. Смяха ми се лекарите на енергийната защита 😁

Още ден и половина беше под наблюдение в реанимация за всеки случай и реално след един ден - от вчера, съм при нея, нещата вече са ок и утре ни изписват.

Ноооо това, през което минахме, беше тотален шок. Операцията наистина е била супер спешна и просто благодаря на мъжа ми, че го видя товя нещо. На лекарите - че реагираха толкова бърза и адекватно. А на малкато геройче - че се справи после и с тежката ситуация. 🙏❤

Нямам търпение утре да се приберем. И да се гушкаме всички заедно. ❤

# 76
  • Sofia
Леле treloni, какъв стрес!
Наистина невероятен късмет, че мъжа ти го е забелязал и сте реагирали навреме.
Стискам палци да се възстанови бързо малката шушулка! А ти сега си отдъхни, вече всичко е наред 🤗.

# 77
Ох, treloni, настръхвам като те чета. Добре че сте го видяли навреме. Милата душичка. Бързо възстановяване и желая, и да бъде здрава.

В такива моменти си казвам “а аз от едни колики се тормозя”. Дето реално от тях нищо опасно не може да стане.
Да ни растат здрави бебчета, всичко друго отминава.

# 78
Миличките вие. Много голям стрес сте изживяли. Сигурно ще те държи дълго време още, но важното е, че сега всичко е наред. Мисли позитивно. Много си я гушкай малката. Тя сега ще има нужда от това, за да се възстанови възможно най-бързо. Наистина колко добре, че го е видял мъжът ти навреме и сте успяли да реагирате адекватно.

Моята херния, която се появи по време на бременността е ингвинална. Напомних си сега, че трябва да отида на преглед да се види…

И аз като waterviolet си помислих, че от едните колики и недоспиване се оплаквам…

# 79
Ох treloni, бързо са се възстанови малката душка❤
Днес бяхме на трансфонтанелна ехография и на ехография на коремните органи. Още от последната морфология левият вентрикул беше на границата, все още е и освен това има и двустранни субепендимни кисти. И двете са малки и лекарката каза че няма  място за притеснение, били често срещани, каза че най-вероятно съм изкарала някаква инфекция или стрес, който е причината. Би трябвало да изчезнат от само себе си та след 2 месеца ще ходим контролно.
Тази лекарка каза през деня да се буди на всеки 3 часа, а през нощта на 6. Така че ще трябва да я будя, сега режимът е да яде към 12 вечерта, будува до 2 и става към 8-9. Каза че така и връщането щяло да намалее като има режим.
Ще пробвам…ама ееин казва не я буди, сега пък буди я. Иначе наддава в нормите за сега.

# 80
  • Пловдив
treloni, радвам се, че сте добре, поплаках и аз с теб като те четох. Толкова е голям този стрес, милото бебче. Радвам се, че вече сте добре. Как така яйчника ще отиде чак там се чудя. Добре, че сте попаднали на лекари и на хора и сте спасили яйчника. Че аз лош спомен имам от преди години с лекари, които гледат на нас като клиенти

# 81
Трелони радвам се че всичко е наред,бързо възстановяване и скоро вкъщи.Баткото също се роди с ингвинална херния,на два месеца беше като му правиха операцията в Пирогов,така че момичета наблюдавайте ги при рев и при нужда на лекар.Също майките на момченца гледайте тестисите дали са слезли,на приятелка при момченцето се наложи операция преди да се затвори входа към тях защото единия си седеше в коремната кухина и не слизаше в торбичката.

# 82
Трелони, Sad бързо да минава.. Звучи много лошо, но има и по-лоши неща, това си повтаряй. Бързо възстановяване и само положителни емоции от тук нататък! В такива моменти направо не знам какво да кажа..
Моята беба се задави тази вечер зверската.. Тя по принцип се дави често, но това беше ужасно ...  Тя е с рефлукс и съвсем за малко я оставих по гръб и се обърнах да направя млякото и чух някакъв звук, обърнах се и тя се давеше. Явно точно в тоя момент й се е върнало нагоре и понеже не беше настрани легнала, а по гръб и ... Дори ми се губи момента след това, грабнах в, тупах я, леко я обърнах надолу и другото не помня... Сърцето ми спря. Сега получавам паник атаки направо да не се повтори...
Някоя мама може ли да ми каже какво точно се прави, когато бебето с рефлукс така се задави?

# 83
Леле Трелони направо нямам думи какво сте преживели Scream Изправиха ми се косите Scream Радвам се че сте добре и вече всичко е зад гърба ви и направо ми стана гадно, че се оплаквах от коликите преди няколко поста. Наистина момичета дори и с месеци да не спим важното е малките бебчета да са живи и здрави и ние покрай тях Hands Pray
Трелони, бързо възстановяване на малката и много да я гушкаш да й минава по-бързо Flowers Four Leaf Clover

# 84
Трелони, пожелавам най-бързото възстановяване на малката шушулка!Не искам и да се поставям на мястото ти ,какво сте преживели вкъщи. Господ е бил с вас, на време да видите проблема и да го отстраните.
Ох, а аз да си повдигна темата за коликите. Сменихме на капки Колиеф от Англия от 3,4 дена, но виждам, че нещо не му действат ок, дали е съвпадение не знам ноооо...
1во трябваше да сменим с малкия обстановката и да ида при нашите,защото таткото е болен, а малкия до преди 4 дена беше на антибиотик и да не го зарази пак. 2ро аз тъпачката не съм прочела,че тея капки се държат в хладилник. 3то реших вчера да сменя в 18:00 да го храня с биба номер 2,за да не яде по 20 минути. Ииии така вчера цял ден над 70-80 пъти пръцка,пръцка и вечерта беше едно дране, едно пищене, след  като се прибрахме от разходка и изкара акъла и на мен и на нашите. След яденето в 21:00 се изходи, една идея по рядко, но не чак разстройство. Купих други капки Абоколикен на прибиране и от тях почнах да давам,демек в 18:00 и в 21:00, а след това в 3:00 не ми се събуди да яде, както обикновено. Сега в 6:00 аз го събудих, премерих му температурата,
няма и си изяде 110 мл. Както си му правя.
Притеснението ми идва от там, че толкова време не е промрънкал за ядене и не се буди,а спа като къпан. Дали не го претоплих или пък на това топло време от слънце на сянка да го простудух въпреки, че беше с боди с къс и дълъг ръкав ританки и чорапки  и тук таме му мятах и махах муселинова пелена, че къде има сянка, къде не. Вкъщи всички термометри са в стаите, където е бебето. Майка ми вика ти си луда , прегре детето. На мен ми се струва една идея хладно за него, въпреки че показва единия 23,а другия 24 градуса, нослето онази вечер му беше студено и се принудих пак да го пусна през нощта климатика.
Дали капките има шанс да са подействали магически или просто на детето не му се яде след тези болки в корема или да го следя и ,ако трябва да мина през педиатъра?

Последна редакция: вт, 17 май 2022, 06:49 от Tinavasv

# 85
Трелони настръхнах докато четох, това си е за побеляване направо Grin нека всичко тревожно вече е зад вас, бързичко да се възстановявате, ти и семейството от стреса, малката от операцията Hug

Като ви чета с тези колики ми се схващат вратните жили, кога ще настигнат и Маги Head Band, за сега сме само на коликинд и биогайа (обмислям да я заменя с Вая Д3, но днес ще питам ЛЛ дали е ок). Днес сме на първи преглед при личната. Аз меря с везната в нас като побъркана, цедя с помпата, слагам на гърда, абе вкараха ме във филм тия от Токуда и това си е Stuck Out Tongue Winking Eye даже съм си взела чай за кърмачки, Лактил и едно хомеопатично за кърма Blush

# 86
Тина, и моята започна от два дни да прави дълги интервали през нощта. Ние с теб по един и същи начин ги храним с АМ на 3 часа и мисля, че просто започват лека полека да си изместват нощното хранене. Не мисля, че е от претоплане.
Аз също освен лефакс давам и абокпликен - той същи се държи винаги в хладилник. Повече от 3 седмици не се ползва. Ние днес сме на преглед в неонатологията където раждах, надявам се да ми кажат нещо за този рефлукс още.
Нашата кола няма климатик. Някакъв ад е като тръгнем из София на прегледи с бебето. Отварям прозорците и така. Как е по-добре, защото спорим с ММ - бебе в кола с климатик или без? Според него е по-добре с отворени прозорци и без климатик. Аз не стм сигурна. Много топло ми се струва..ох, днес го дават до 32 градуса да стигне. Със сигурност ще трябва бебо да е по къс ръкав според мен. Имам и час за слинг консултация и нямам търпение да видя дали на бебка ще й хареса. Simple Smile

# 87
Моят син беше с рефлукс. Сега и бебето има, но или аз съм претръпнала и не обръщам толкова внимание, или не е толкова силно изразен. Не знам. Мина му като заместихме повечко хранения. Също се давят- и бебето, и сина ми докато ги кърмя. Вече след захранването и един път минала през това сега не се шашкам, но с баткото ме беше страх да кърмя. Паникьосвах се много… сега като се задави я изправям и с кръговодно движение галя гръбчето. Гледам й лицето и следя дали ще посинее. Ако тръгне да посинява трябва да се сложи по корем на едната ръка леко наведена надолу и да се тупне рязко между плешките. Има клипчета в youtube. Има и един курс за бърза помощ при задавяне - полезен е при захранването според мен.

Гети, ти даваш ли антирефлуксно мляко? Една приятелка дава Фризовом, но се запича от него и сега го смесва с Фризолак 1:1 и така е добре бебето.

Тина, радвай се, че бебето спи 😁
Така сме ние майките… като спи “защо спи” като не спи “защо не спи”

# 88
Treloni, много се радвам, че всичко се е развило положително и че с малката се прибирате у дома Heart Направо изтръпнах, докато четях, прегръщам те силно! Бързо възстановяване на нашата почти астрална близначка, а на вас ви пожелавам бързо да забравите преживяното и да мислите само за хубавите неща, които предстоят.

Ние също спим дълго през нощта тези дни, но според мен е от изтощение. Не знам дали се дължи на скок в растежа, но бебка последните три дни през деня мрънка, плаче, коремчето ѝ къркори... хубаво поне, че успява да пръцка (доста) и да се изака... Вчера е спала 4 пъти през деня, най-много за 40 минути. Бях на двора и я оставих в количката - облечена, завита, на завет, че подухваше ветрец... Надвечер беше със сменен глас. Няма температура, слава Богу, следя я от вчера, сякаш днес ѝ се пооправя гласчето. Притесняваме се с ММ да не сме я простудили, въпреки че беше жега.
Снощи като заспа в 22 и 30, имаше може би 5-10 минути будуване, докато ѝ сменях памперса през нощта, и чак сутринта към 6 и 30 се събуди. Пак я слагах на гърда, докато спи, за да похапне. Сега съм я приспала едвам. В леглото при мен е, пуснах бял шум, легнах и ѝ дадох гърда, та цокайки се унесе и сама пусна зърното. Реших, ако това не помогне, да я слагам в слинга - там винаги се кротва и заспива, но е топло и се притеснявам покрай смененото гласче, да не вземе да се изпоти в слинга и да настине съвсем... И аз вече не знам какво да правя, но  след разказа на Treloni, осъзнавам, че това са бели кахъри.

Гети75, за колата не знам и аз кое е по-добре - ние пускаме климатик/или май климатроник/ на 22 градуса, ММ охлажда преди ние да влезем за няколко минути, отзад сме спрели да духа и така се возим с нея, когато се наложи. И на мен ми се струва много жега отвън, но не знам кое е правилното. За слинга - стискам палци да ви хареса. Ние взехме под наем еластичен и при нас действа успокояващо и приспивно при коликите. Приятелка ми даде сега тъкан слинг и още една носилка, но не съм стигнала дотам да ги тествам.

# 89
treloni, бързо да се възстановявате и да забравяте за лошите неща!

Ние бяхме при личната днес и бях пуснала малката по къси гащи, късо боди и викам сега ще ми се скара, че в гола, а тя каза точно така са я обличам, за да не я претоплим. Ама то наистина е ужасна жега…

Общи условия

Активация на акаунт