Априлски мами 2022

• 27 680
  • 755
  •   1
Отговори
# 690
  • Sofia
Гети, при нас пишкането определено намаля. Чак се бях притеснила защото първите 3 месеца наддаваше с по около кило на месец. А сега за 10 дена само с 200гр. Отделно, когато е будна, ръцете са й в устата в 90% от времето. Така настървено ги дъвче! Почнах да се чудя дали не й стига кърмата - предлагам АМ като добавка, не иска. Заради по-малко напишкани памперси и усиленото й потене се притеснявах да не се дехидратира. Предлагам водичка (за пръв път на бебе под 6 месечна възраст!) - отказва 😟.
Иначе си спи спокойно нощно време. Тази нощ даже изкара 6 часа, без да ме буди за манджа (което на мен не ми харесва, защото много държа на нощните хранения, но какво да се прави).

А за обръщането - аз моята постоянно я търкалям и го обръщам на игра (къде е бебето? Ето го бебето) и много й харесва. Но това стана възможно едва от седмица насам, когато спря да изпада в истерии, когато е по корем. Все повече се задържа по корем и съответно все по-дълго си задържа главичката високо изправена. Но лошото е, че дори като е по корем, пак предпочита да си налапа ръцете, вместо да си вдига главата. В тези случаи веднага я обръщам пак по гръб. Иначе 3-4 пъти се обърна от корем по гръб. От гръб почти й се получава да се обърне по корем, но ръката й пречи и не знае какво да я прави и не успява. Но има време, както е написала DareAngel, обръщането може да се усвои и чак на 5 месеца.

Последна редакция: пт, 29 юли 2022, 13:17 от Brin de muguet

# 691
DareAngel, на мен баткото ми спеше 2-4 месец по цяла нощ и започна да се буди през 3 часа по време на регресията и така си остана докато не го отбих на година и половина 😢 сега силно се надявам да не е така и снощи да е било просто инцидентно, но ще видим.

Една акушерка ми беше казала, че е хубаво да си ядат ръцете. Каза да внимавам да не смуче само палец. Ако видя палец в устата да я спирам, ако са всички пръсти - да я оставям.

За памперсите - има си достатъчно напишкано, но тя пие вода между кърменията. Отделно, че написледък кърменето е на 2,5 часа, но си изпива и по 120мл вода на ден.

# 692
За бебето не знам, но аз съм в регресия на съня, от една седмица не мога да спя, просто не ми се спи, през деня също не чувствам липса на сън. 😀

Ние бяхме на втора ваксина тези дни и цял ден се ослушвах, но за щастие не е вдигала темп и не е била кисела. Предият път й дадох една доза панадол, нямаше темп., но много плака, половин час беше в истерия. Този път ни се размина. И от ротатек-а за сега не виждам странични реакции, някои мами казват, че децата им имат стомашни неразположения.

Ние също сме качили малко, само 300 грама, ама честно да ви кажа не се притеснявам, тя си хапва, всеки ден има ако, жизнена е, а и ЛЛ нищо не каза, само ме пита дали е на кърма.

Не съм следила скоците последно време, че то човек започва отрано да се притеснява какво ще стане, но може би и при нас има нещо, защото вечер какво чудо е приспиването. 😀 Вчера направихме разходка, играхме, изчетох 4 приказки (не ми се пееше) и няма братче, опулила едни очи и това е, после тръгна да обикаля кошарата и в един момент аз се предадох, обърнах й гръб и тя започна да заспива и й помогнах да си заспи. 😀 В такива ситуации все си казвам, че трябва да запазя спокойствие, да не се изнервям и всичко ще мине и наистина е така, случвало се е да се изнервя и не, не става по-добре. Колкото по-щастлива и спокойна е мама, толкова и бебчо е по-добре. Simple Smile

# 693
Winter, за пръв път от много време насам ми се случва да спи толкова часове Simple Smile По принцип се зарадвах, защото имах нужда да се наспя, а и нали пътувахме към моите баба и дядо (8 часа със спиранията направихме до Силистра!) и горкото зайче се измъчи... Аз също през нощта ставам и ако тя не се е събудила, лекичко я вземам у мен и ѝ давам гърдата, та захапва в просъница и цока спейки.
Не знам как вървим с килограмите, като се приберем, ще я претегля и ще пиша. Баба казва, че била пухкавичка Hug

# 694
Моята бонбонка спи плътно през нощта, за което много се радвам. Сега от жегите хапва по-малко към 120мл, понякога 130мл. И аз така знам за ръцете - ако не лапа палеца, пръстите нека си ги лапа. Аз лично я оставям да ги лапа. През деня като видя, че има будуване час и 30 минути я поставям в леглото и пускам музика и въртележката. Така я оставям да се приспи сама.
Ох, ние неделя ще пътуваме към морето. Сърцето ми е свито как ще мине пътуването. Дано всичко е наред.
Иначе и аз не мога да спя през деня. Та не съм ли спала през нощта, няма шанс да наваксам през деня за жалост..

# 695
Ема си смуче директно палеца…и не знам как да е отуча. Биберона го приема за играчка. Някоя има ли идеи или опит, исками се възможно най-рано да престане 😩

# 696
  • Sofia
И моята е така. Не подбира много-много пръстите, но палчето й е любимо. Като се опитам да го издърпам, тя стяга мускулите и си го дърпа обратно. Такава битка пада. Сменя го с бибата и взема, че я разяря.
Нямам идея как се отучва, нямала съм такъв проблем с другите.
Постоянно й вадя ръцете от устата и сменям със залъгалката. Дотук никакъв ефект. ММ предложи да й слагаме ръкавици 😆. Естествено не бих пробвала, ще вземе да ги нагълта от зор.

# 697
https://www.hippoland.net/kikka-boo-rakavitsa-za-ventsi-i-zabi-f … ozova-31303040069

Има ето такава ръкавица, обаче не знам колко е добре, колко ще помогне, а и видях едно дете с такава и беше като мецан. ☺😀

# 698
  • Sofia
Хаха, Fiffy, представям си я с такива ръкавици.
И като не може да си намери пръстите, такъв скандал ще ми спретне 😆.

# 699
Точно онзи ден я гледах в айко и я сложих в количката, на касата се отказах, защото си представих като не си намери пръстите как ще се разкрещи Joy

# 700
Аз слагам такава ръкавица точно същата, защото прочетох че от много смукане може да деформира пръстчето и се втурнах да изкореня веднага този опасен навик Scream
Да ви кажа сърди се като й я сложа, но после си я смуче нея и си чеше зъбите. Нали това е идеята на тази ръкавица - за чесане  е, не е като тези от плат, които бяха да не се драскат и от тях почти не съм слагала. Да ви кажа има ефект като поседи известно време с ръкавицата после не си смуче палеца и после пак започва след това аз пак слагам ръкавицата и така....страшно е, но според мен помага да не си смуче палеца. Аз друг начин да я спра не виждам - 100 пъти да й го махна от устата тя 100 пъти ще го сложи и реве като й го махам, а с ръкавицата нищо не я спирам.

# 701
https://www.hippoland.net/kikka-boo-rakavitsa-za-ventsi-i-zabi-f … ozova-31303040069

Има ето такава ръкавица, обаче не знам колко е добре, колко ще помогне, а и видях едно дете с такава и беше като мецан. ☺😀

Аз също купих такава ръкави, не я отказва, не му пречи, но рядко я яде.

# 702
Аз се чудя дали да купувам книгите на Маги Пашова за захранването? Ползвали ли сте ги с другите деца и ако не какви книги са ви били полезни? Като за първо дете май няма да се оправя без книга и много се чудя какво да взема Thinking

# 703
Аз без книги минах първия път. Спазвах препоръките на педиатъра като цяло. Идеи за рецепти гледах по фейсбук групите. Участвах на няколко онлайн лекции и не намерих за необходимо да чета книга за захранване

# 704
Winter, в групата за априлски бебета във ФБ някой я беше качил тази книга, подкрепям BMR, че в интернет и лекциите има достатъчно информация, просто е синтезирано точка по точка, в тези книги има и доста “пълнеж” с излишна информация.

По повод гризалките, ние имаме една, но тя е по-обемна и не може да я държи или ориентира в устата си, за това сега търся една специална, но в комсед/хиполенд нямаше:

https://frankfurt.apollo.olxcdn.com/v1/files/0rufgbojtcli1-BG/image;s=1170x1163

Нещо подобно, лесно да я хваща и с ограничител, за да  не отиде в гърлото.

Общи условия

Активация на акаунт