Автоимунен тиреоидит на Хашимото - тема 70

• 36 377
  • 738
  •   1
Отговори
# 195
При нас теста за храни не помогна много, въпреки очевидните проблеми със стомаха и червата. Не съм намерила и свестен гастро за окончателно решение.

О да, не е гарантирано с тест, че ще се открие проблем не всеки път храна е проблема. Вероятно наистина не са и напълно достоверни, в моя случай помогна. На приятелка на детето излязоха само ядки и яйца и наистина като ги спряха детето се оправи, преди това беше с доста болки и оплаквания.

Хепи, не помня вероятно си казвала - изследвахте ли за разни бактерии и паразити? А какви са точно проблемите/оплакванията? Гастрит, колит отхвърлени ли са?

# 196
Излязоха ми днешните резултати.
Антителата не мога да повярвам колко много са паднали (през януари бяха ТАТ: 1125 и МАТ 135). Но какво става с тоя холестерол? Не ми е бил завишен до сега? Някакви идеи къде бъркам или от какво да се е покачил?
Все още не съм въвела млечни и глутен. Всичко останало може да се каже, че съм тествала.

За сравнение преди месец и половина:
TSH: 2,08
T4: 10,72
T3: 2,6

Март съм мерила холестероли:
общ: 4,82
HDL: 1,77
LDL: 3,02
триглицериди: 0,65

Последните резултати не са добри, освен спад на антитела. Холестеролите са грешка в диетата. При хипофункция целта са хормоните, не антителата. Хашимото в ремисия не означава липса на хипофункция. А и антителата се влияят от твърде много неща и за всеки причината е различна.

# 197
Излязоха ми днешните резултати.
Антителата не мога да повярвам колко много са паднали (през януари бяха ТАТ: 1125 и МАТ 135). Но какво става с тоя холестерол? Не ми е бил завишен до сега? Някакви идеи къде бъркам или от какво да се е покачил?
Все още не съм въвела млечни и глутен. Всичко останало може да се каже, че съм тествала.

За сравнение преди месец и половина:
TSH: 2,08
T4: 10,72
T3: 2,6

Март съм мерила холестероли:
общ: 4,82
HDL: 1,77
LDL: 3,02
триглицериди: 0,65

ФТ4 малко се еповишило, но може да е заради топлото време. Не отлагайте твърде дълго приема на хормон. Антителата си се менят постоянно. един път са високи, друг път ниски.... Сама ще се убедите. Ако започнете да се чувствате по-зле - умора, напълняване, нарушения на съня... започнете лечение, за да не се задълбочат нещата. Холестерола, инсулина се повишават от хипофункцията.

# 198
  • Пловдив
Благодаря ви за обърнатото внимание.
На мен ми се сториха добри хормоните този път. Нали по средата на реф. стойност гледаме?
Ще я търся тази грешка в диетата. Може би месото идва повече. Само месо и риба са ми белтъците. От скоро и яйца.
От няколко седмици наистина се чувствам много изморена. По-скоро ми се спи, не толкова умора. Едвам си държа очите отворени ... Disappointed

# 199
Хормоните е хубаво да са в горната  една трета от референта .

# 200
При сина ми оплакванията са главно стомах, а при голямата повече черва. За съжаление нищо. Изследвания сме правили, вярно, преди време. Но нищо на тях. По един дуспаталин и кой от къде е...
Не яж каквото ти дразни до там. Аз също имам проблемен стомах, за гастроскопия намерих доктор, ама за "фината" работа да ме оправи, не

# 201
  • Пловдив
Аз се залисах в моите неволи и забравих да отговоря за генетичните изследвания за храносмилането.
От публикуваните тук семинари разбрах за Regena и в сайта им четох (а и по семинарите говориха), че могат да се правят изследвания за непоносимости към храни и за възможност за усвояване на витамини от тялото. На база генна предразположеност и вродени генетични особености. Още не съм се навила да пробвам и такива изследвания, но натам вървя.

# 202
При сина ми оплакванията са главно стомах, а при голямата повече черва. За съжаление нищо. Изследвания сме правили, вярно, преди време. Но нищо на тях. По един дуспаталин и кой от къде е...
Не яж каквото ти дразни до там. Аз също имам проблемен стомах, за гастроскопия намерих доктор, ама за "фината" работа да ме оправи, не

Аз като дете имах гастрит, обаче ми го излекуваха. Сега единствено зелена салата ми създава дискомфорт, но това да е. Майка ми години наред беше с жестоки стомашни кризи, язва уж, на нервна почва уж....накрая й откриха Хеликобактер с 3 АБ го лекуваха по схема, е от тогава да не казвам голяма дума проблеми няма. Снаха ми също последните години с постоянни оплаквания и като хапва някои неща и без да ги е яла. Накрая й откриха Кандида, излекува я и е добре в момента.
Дано намерите добър лекар.

*ashley* антителата може и да са се повлияли от хр.режим, може да е и от друго. Това добре, че атаката към жлезата е намалена, но видно хипофункцията си я има.  Това, че Т4 се е вдигнал от 10,7 на 11,4 е почти незначително, пак е нисък, а Т3 си е на дъното - всички симптоми са от него.
При понижена функция се влошават и холестеролите, особено ЛДЛ, който всъщност вдига и общия тъй като той се изчислява

# 203
На мен лично статията от Азара за клиниката по имунология много ми вдъхна доверие, защото доцентката споменава там всички потенциални диагнози, около които моето джипи също се въртеше, включително лупус, хашимото, ревматоиден артрит и тн. Но понеже се интересувам от хранене от известно време, по-специално whole food и минимална технологична обработка, като чуя за генетични тестове, лично на мен ми е по-скептична тази версия, при положение че като дете не съм имала проблеми с храни, а по-вероятно ми се струва непоносимост заради консерванти, ГМО-та и тн. Много продукти вече са твърде модифицирани да се развалят по-бавно по търговски складове, да не плесенясват, както и в последно време доста вносни плодове и зеленчуци не знаем как са торени, фуражите, с които хранят пилета, кокошки носачки и развъдникови риби, или технологии за пастьоризиране и обезмасляване на млечни продукти… Всичко това влияе на всякакви хормони

Последна редакция: ср, 25 май 2022, 12:18 от Анонимен

# 204
Азара пусна статията, не аз Simple Smile

Да, консервантите и въобще пакетираната храна са си "вредител" голям. Вече е трудно да се намери чиста храна. Пилешкото наблъскано с хормони, други храни пълни с палмовите мазнини, нитрати и какво ли не. Наистина ще трябва да се връщаме на село и да почнем всичко да си отглеждаме сами Simple Smile .

# 205
Щитовидната жлеза като причина за висок холестерол:
https://lipibor.com/%D1%89%D0%B8%D1%82%D0%BE%D0%B2%D0%B8%D0%B4%D … 0%B2%D0%B8%D1%81/

# 206
Една статия за Хипофизата и заболяванията й https://www.forlife.bg/hypophisa-znachenie-jleza?fbclid=IwAR0sxf … fpuN4xmbr5f5GD0cw

# 207
Здравейте! Да попитам тези от вас които са с високо тсх, и нямат хашимото, влияе ли ви времето? От няколко дни не се чувствам добре, жега ми е, плюс имам косопад.. Та се чудя дали не се е вдигнал хормона. Последно беше 2. Поддържам го с 25мг л тироксин. Другият месец съм на ендокринолог. 🙄

# 208
Здравейте,
Понеже отскоро ми откриха повишение на антителата на ЩЖ, преди това не се бях изследвала, но FT4 и ТСХ са ми в норма и лекарката ми предписа само селен да пия и октомври месец пак да отида на изследвания за да види как стоят нещата. Прочетох доста от дискусиите тук и доколкото разбрах повечето сте на мнение, че дори хормоните да са в референтните стойности пак трябва да се пият допълнителни хормони и искам да попитам защо? Или аз не съм разбрала правилно.

# 209
Защото референтни не са оптимални

Общи условия

Активация на акаунт