Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какво е мнението за стойността на FT4 от 17?
Какво означава високият инсулин на гладно?
Какво е мнението за FT3?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какво е мнението за стойността на FT4 от 17?
Стойността на FT4 от 17 е в долната граница на референтните стойности, което може да се счита за ниска. Важно е да се отбележи, че хормоните в норма не винаги означават добро състояние. При хипофункция на щитовидната жлеза оптималната стойност на FT4 е важна за поддържане на нормалната функция на организма.
-
Какво означава високият инсулин на гладно?
Високият инсулин на гладно може да показва инсулинова резистентност, която е предшественик на развитието на диабет. Ролята на инсулина е да понижава нивата на глюкозата и когато има проблем с него (по-високи нива), той намалява много глюкозата, което води до хипогликемични кризи. Важно е редовно да се следят нивата на инсулин и глюкоза, за да се оцени състоянието на организма.
-
Какво е мнението за FT3?
FT3 е важен хормон, който трябва да бъде в оптимални стойности за поддържане на нормалната функция на организма. Ако нивата на FT3 са твърде ниски, това може да допринесе за симптоми на хипофункция на щитовидната жлеза. Важно е да се консултирате с ендокринолог за оценка и оптимизиране на дозата хормони.
-
Какво означава подут корем и подуване при въвеждане на хормон?
-
Какво е мнението за високия пулс и бета блокерите?

поне не се е сринало под долна граница.

За съжаление не мога да ям много месо и никога не съм яла особено, черен дроб съвсем, но ще видим. За момента ще спра добавките, ще пусна витамините, феритин и ЖСК и ще видя как да процедирам в зависимост от резултатите. Болките ме побъркват, място не мога да си намерям, но исках да видя и другите антитела. То проблемът е, че уж съм сравнително млада ( 37 г. ), но още преди 3-4 г. започнаха проблеми с колената и разрушаване на хрущяла. После тези ставни болки, така на периоди ... и все не могат да ми кажат от какво. И АНА антителата са ми над нормата по принцип и изглежда има някакъв автоимунинен процес, но ... никой не може да ми каже повече. Обикновено пия Аркоксия, докато заглъхне. Dolce, всъщност ако наистина е от ЩЖ то ... щом хормоните ми са в норма, май няма какво да се направи при мен?