Автоимунен тиреоидит на Хашимото - тема 70

• 36 328
  • 738
  •   1
Отговори
# 105

Тези резултати излязоха днес. Всичко изглежда наред, нали?

# 106
Ще се радвам на мнението ви за тези резултати, от 2 месеца съм на хормон 50, чувствам се добре, но дали не трябва още малко да се увеличи:

# 107
Защо хормоните скачат сезонно и какви мистериозни ритми контролират живота на хората

https://futurist.bg/why-hormones-jump-seasonally/

# 108

По принцип ФТ4 и ФТ3 трябва да са поне над средата на референтните стойности. В случая сте в хипофункция, а ФТ3 е фалшиво завишен. Аз бих започнала хормон, в противен случай мисля, че няма да успеете да свалите килограми.

# 109
Ще се радвам на мнението ви за тези резултати, от 2 месеца съм на хормон 50, чувствам се добре, но дали не трябва още малко да се увеличи:

Да, трябва още малко да се вдигне дозата.
Аз понеже вдигам плавно , бих вдигнала на 5х50мг а 2х75мг и проверка след 1,5-2 месеца. Или ако решиш да редуваш 50/75мг, но ако се влияеш от топлото време да не ти дойде много.

# 110

По принцип ФТ4 и ФТ3 трябва да са поне над средата на референтните стойности. В случая сте в хипофункция, а ФТ3 е фалшиво завишен. Аз бих започнала хормон, в противен случай мисля, че няма да успеете да свалите килограми.

Благодаря! Можете ли да ми дадете мнение и за тези изследвания, тъй като явно не винаги, това че са в референтните граници, означава че са добре.

# 111
Много благодаря!

Да, трябва още малко да се вдигне дозата.
Аз понеже вдигам плавно , бих вдигнала на 5х50мг а 2х75мг и проверка след 1,5-2 месеца. Или ако решиш да редуваш 50/75мг, но ако се влияеш от топлото време да не ти дойде много.

# 112

Благодаря! Можете ли да ми дадете мнение и за тези изследвания, тъй като явно не винаги, това че са в референтните граници, означава че са добре.

Нямате антитела, които да разрушават жлезата, но може да сте в ремисия. Наличието на антитела показва дали имате автоимунен тиреоидит на Хашимото. Но може да имате Хашимото и без антитела. Трябва да се види структурата на жлезата на ехограф. Но важното в случая е, че имате хипофункция. Напълняването, запека, сухата кожа, коса, трвожността и други гадости са следствие от хипофункцията на щитовидната жлеза. Това налага пиенето на хормон, не Хашимотото. Повечето лекари чакат хормоните да излязат от граници, за да изпишат терапия, което не е ОК, защото намаления метаболизъм влачи след себе си много проблеми, като висок холестерол, за който изписват лекарства, сърцебиене, за което изписват бетаблокери, много килограми, за които изписват метформинови препарати и чак, когато съвсем се скапеш, изписват хормон. А, забравих и антидепресантите. Ей, това не мога да го разбера. Всичко това може да се спести само с един прост тироксин.

# 113
Много благодаря! Убедих се, че най-полезното нещо което направих за себе си скоро беше да си направя профил и да пиша в групата.А имам още един въпрос, малко глупав, но предполагам ще ме разберете.Като всяка жена и аз се притеснявам за килограмите си, смятате ли, че се пълнее от Л-тироксин? Тъй като това е лекарството което ми изписаха, а някъде прочетох, че някой жени напълнели вследствие на приема му.

# 114
Много благодаря! Убедих се, че най-полезното нещо което направих за себе си скоро беше да си направя профил и да пиша в групата.А имам още един въпрос, малко глупав, но предполагам ще ме разберете.Като всяка жена и аз се притеснявам за килограмите си, смятате ли, че се пълнее от Л-тироксин? Тъй като това е лекарството което ми изписаха, а някъде прочетох, че някой жени напълнели вследствие на приема му.

Абсурд е да напълнеете от хормона, точно обратното. Важно е и как се храните все пак, де, но Т4 увеличава метаболизма, не го намалява!

Ако не го вземате, обаче, не само ще напълнеете, но и бавно, но славно ще унищожите жлезата си и ще се обзаведете с всичките други “екстри” идващи с това.

Последна редакция: пт, 20 май 2022, 22:19 от MinaRu1982

# 115
Тъй като това е лекарството което ми изписаха, ...

Да започнем с това, че "L-Тироксин" не е лекарство. Grinning

# 116
Тъй като това е лекарството което ми изписаха, ...

Да започнем с това, че "L-Тироксин" не е лекарство. Grinning

Съжалявам, не съм веща по темата. Нарекох го така, понеже е ми е изписано с лечебна цел.

# 117
Само да споделя колко съм потресена от прегледа ни при ендото..отидох на вторичен след като си взех резултатите,  които бяха такива:

И ми се съобщава " всичко е перфектно" ...ей така гледах Flushed
 Питах как така , ФТ3 е поднормено- " супер е"
Дхеа също било супер, нищо че е на горна граница..естрадиола бил супер, нищо че е на долна..
Ама най ме втрещи за щитовидната като ми каза че нищо ми нямало

Очевидно нищо не ми изписа за нея, ни хормон ни лечение..еми не знам какво да правя сега..ще ходя другаде..
Аз това го приемам като подигравка просто друг напин да опиша не знам

# 118
За това се самолекуваме по форуми и ФБ , а после ни подиграват и ни смятат за луди и безотговорни.

Пробвай при друг лекар, дано намериш някой. Наистина е безумие при този Т3 и Т4 е на долна граница и да се смята, че всичко е ок.

# 119
Най - лошото е че сигурно има хора които наистина вярват и разчитат на мнението на лекаря и като им де каже нищо ти няма, когато очевидно ти има черно на бяло те вярват и след време нещата стават по зле от бездействие.

Аз имах подготвени толкова въпроси за шитовидните и за ИР и въобще,  но като чух само това изречение всичко е перфектно и млъкнах и се отказах каквото и да е данпитам..то няма смисъл..

А това е лекар, кокто се счита за много добър..няма часове за месец два напред..още съм шокирана

Общи условия

Активация на акаунт