Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какво е мнението за стойността на FT4 от 17?
Какво означава високият инсулин на гладно?
Какво е мнението за FT3?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какво е мнението за стойността на FT4 от 17?
Стойността на FT4 от 17 е в долната граница на референтните стойности, което може да се счита за ниска. Важно е да се отбележи, че хормоните в норма не винаги означават добро състояние. При хипофункция на щитовидната жлеза оптималната стойност на FT4 е важна за поддържане на нормалната функция на организма.
-
Какво означава високият инсулин на гладно?
Високият инсулин на гладно може да показва инсулинова резистентност, която е предшественик на развитието на диабет. Ролята на инсулина е да понижава нивата на глюкозата и когато има проблем с него (по-високи нива), той намалява много глюкозата, което води до хипогликемични кризи. Важно е редовно да се следят нивата на инсулин и глюкоза, за да се оцени състоянието на организма.
-
Какво е мнението за FT3?
FT3 е важен хормон, който трябва да бъде в оптимални стойности за поддържане на нормалната функция на организма. Ако нивата на FT3 са твърде ниски, това може да допринесе за симптоми на хипофункция на щитовидната жлеза. Важно е да се консултирате с ендокринолог за оценка и оптимизиране на дозата хормони.
-
Какво означава подут корем и подуване при въвеждане на хормон?
-
Какво е мнението за високия пулс и бета блокерите?
А през съответния период, нито съм спряла приема на D, нито съм престанала да се храня здравословно и да пия много вода, щитовидните показатели уж са наред, инсулинът е нисък... Наистина недоумявам защо се получава така - почти във всеки аспект съм на това дередже. Сякаш всички положени усилия, вместо да водят до траен във времето резултат, са били плод на някаква случайност или дори илюзия. Чувствам се точно както в тези анимационни филмчета, в които - посредством някаква тъмна магия - цялото положително развитие на приказката бива изтрито за един-единствен миг. Това удря много гадно по психиката. Но разбира се, не ме кара да се откажа да живея здравословно, не ме разбирайте погрешно.