Автоимунен тиреоидит на Хашимото - тема 70

• 35 034
  • 738
  •   1
Отговори
# 480
Азара, и аз съм с Т3 в долна референтна граница, ТСХ ми е 3.2. Бях при няколко ендокринолози и всички казват, че показателите са ок, но и аз като теб смятам, че Т3 е нисък. Купих някакъв турски синтетичен хормон, но се притеснявам да го пия без препоръки. Ако започнеш прием или все пак се намери доктор, който е склонен да ти го предпише, моля, сподели. Ще е от голяма полза.
Да, ще споделя разбира се. За сега реших да започна с Еутирокс/български/ пък ако нещо не е както трябва- ще коригирам...Отказах се да куувам гръцки, че после да не се чудя как да си го набавям.....ако имам проблем с нашия-тогава вече ще го мисля...на този етап няма да включвам т3.....

# 481
Резултати от днес. Редувам 37,5 мгр. с 50,00мгр. Еутирокс
Име на теста (изследване)       Резултат     Единици   Референтни стойности   Метод
fT3          4.23       pmol/l     3,1-6,8   
TSH  L    0.26       uIU/ml     0.27-4.2   
fT4    H  23.16       pmol/l     12,0-22,0   

Резултати от 02.06. когото пиех по 25 мгр.
Име на теста (изследване)       Резултат     Единици   Референтни стойности   Метод
fT3       4.47       pmol/l     3,1-6,8   
TSH   2.51       uIU/ml     0.27-4.2   
fT4         14.32       pmol/l     12,0-22,0

Предозирала ли съм се?  Обаче Т3 е паднало от преди месец. Точно същата стойност Т3 е било като ми откриха Хашомото в началото на май месец .
Може би трябва да започна безглутенова диета? Приемам вит. Д и В12. Висок ми е ТАТ, а МАТ малко над нормата.

Последна редакция: вт, 05 юли 2022, 13:46 от Желязно ветрило

# 482
Явно ти идва височка тази доза, но и конверсията в Т3 е лоша.
Това не знам как се оправя.

# 483
Резултати от днес. Редувам 37,5 мгр. с 50,00мгр. Еутирокс
fT3          4.23       pmol/l     3,1-6,8   
TSH  L    0.26       uIU/ml     0.27-4.2   
fT4    H  23.16       pmol/l     12,0-22,0   

Резултати от 02.07 когото пиех по 25 мгр.
fT3       4.47       pmol/l     3,1-6,8   
TSH   2.51       uIU/ml     0.27-4.2   
fT4         14.32       pmol/l     12,0-22,0

Предозирала ли съм се?  Обаче Т3 е паднало от преди месец. Точно същата стойност Т3 е било като ми откриха Хашомото в началото на май месец .
Може би трябва да започна безглутенова диета? Приемам вит. Д и В12. Висок ми е ТАТ, а МАТ малко над нормата.

На долните резултати пише 2 юли, предполагам е грешка, вероятно юни?
Леко си предозирала да. От 25мг е трябвало да качиш на 37,5 и да се провериш. Това редуване с 50мг е качило в повече според мен.

# 484
Ашваганда не беше ли за по-добра конверсия? Добре ли бешежпри хипофункция? (Естествено, далеч съм от мисълта, че прави чудеса, по-скоро мисле, че би могло евентуално малко да помогне, в комбинация с други неща...🤔)

# 485
mibobo, да печатна грешка оправих я.

# 486
И на мен ми беше изписана тази схема. Мен ме беше страх да я приемам и точно поради тази причина си оставих само 50мг. Схемата е меко казано шантава аз всеки ден се бърках по колко трябва да взема. Не е хубаво да пада така тсх надолу, трябва да е около 1-1,5 мах. Бях писала в темата на Денис и тя каза, че може да се отключи Хашимото. 😬

# 487
На какъв принцип се отключва Хашимото с падането на тсх?

# 488
На какъв принцип се отключва Хашимото с падането на тсх?

И мен ми стана интересно...защото тези с хипер са с паднало ТСХ, а отключват предимно Базед

# 489
  • Столичанин ама не в повече :D
И на мен ми беше изписана тази схема. Мен ме беше страх да я приемам и точно поради тази причина си оставих само 50мг. Схемата е меко казано шантава аз всеки ден се бърках по колко трябва да взема. Не е хубаво да пада така тсх надолу, трябва да е около 1-1,5 мах. Бях писала в темата на Денис и тя каза, че може да се отключи Хашимото. 😬
Хашимото и грейвс са автоимунни заболявания, тоест проблеми с имунната система, а не с щитовидната жлеза, при предозиране с тироксин може да се влезе в хиперфункция (която да, може да бъде опасно състояние), но не виждам как би се отключило автоимунно заболяване, все пак питай въпросната мома какво е имала предвид защото и на мен ми е интересно. Thinking

# 490
Честно да ви кажа нямам представа, просто това ми беше писала на Лс и доста се стреснах. Целя бременност и АГ иска задължително да падне тсх под 2, но не и под 1 както е при другата потребителка. На мен също ми беше преписана нейната схема, още тогава не ми се стори ок....
Та ще изследвам пак хормоните др месец. Това е кофтито на тоя хормон, че всеки месец ходиш да те бодат... ☹️

# 491
  • Столичанин ама не в повече :D
E виж при бременност е различно, да там трябва да е между 1 и 2, но отново не е заради опасност от отключване на аиз.

# 492
Здравейте!
Искам да се изследвам за паразити, но нямам представа какво точно да изследвам и как да подходя. Ще се консултирам и с личния лекар, но ще съм благодарна ако някой може да ми даде повече информация.

# 493
  • Русе
Здравейте, преди ден ми поставиха диагнозата Хашимото,тепърва започвам да чета по въпроса.
Прави ми впечатление, че повечето от вас пият различни добавки и витамини. На мен ми изписаха само Тирохелп, препоръки за избягване на сладко,мазно и тестени изделия.И контролен преглед и изследвания след 6  месеца. Не мога да се ориентирам това достатъчно ли е като лечение и изследвания.

# 494
Пише, че "Еутирокс" е изписан - това е синтетичен хормон.

Общи условия

Активация на акаунт