Автоимунен тиреоидит на Хашимото - тема 70

• 35 013
  • 738
  •   1
Отговори
# 525
  • Русе
Благодаря за съветите ви. Добре ми се струва да почна с чая, но аз така или иначе ставам до вц нощем, а какво остава ако пия и чай преди лягане. Но ще опитам задължително!
Пил съм мента глог и валериан и само валериан за по няколко седмици и не е имало ефект.
Аз като цяло съм и много по избухлив, нервен, тревожен…на моменти агресивен. Идва ми да отида да набия някого от дреболии. А до скоро бях съвсем тих, кротък, свит и супер спокоен. Не се е променило нищо кой знае какво знае в живота ми освен че пия Еутирокс за Хашимотото, но ми се вижда доста странна корелацията им.

# 526
Наистина е добра идея чаят да не се пие веднага преди лягане, ами примерно след вечеря, има много лек диуретичен ефект поне при мен. Иначе хормоните са способни да имат и такива въздействия, докато организмът се нагоди, или може би дозата се коригира от лекар. Но моят такъв опит е от прием на друг вид хормони след операция на яйчник, имах желанието или да нападна шефа си, или да се хвърля от някъде… ти си доста млад, а темата е пълна с полезни съвети и знаещи хора за щитовидната жлеза, как да възстановиш баланса.

# 527
  • Русе
Да! В началото като разбрах, че имам Хашимото бях объркан, но форумът ми помогна много! Смятам, че живея доста балансирано от гледна точка на навици. Разбира се в много неща не намирам щастие и желая промяна, но такъв е животът на повечето хора - стремеж за развитие и да искаме още и още.
И тази агресия, нервност, тревожност и безсъние идват на фона на здравословна, разнообразна храна и добри тренировки. Затова и не знам къде бъркам и дали бъркам изобщо или нещо се случва на хормонална основа без да имам пръст в това. Иначе последно като си правих излседвания преди 2 месеца и бях с 1,6 или 1,7 ТСХ при около 5 и нещо няколко месеца преди това.

# 528
Здравейте, искам да попитам всеки човек ли има някакво количество антитела, в смисъл нормално ли е да има някаква стойност, стига да не е над референтната норма?

Да, но по принцип е добре да са едноцифрено число, разбира се дори и двуцифрено това не означава, че би се стигнало до влошаване.
Благодаря, питам, тъй като търся причините за определени проблеми с метаболизма, затова ми е важно дали е отклонение или не...

# 529
Здравейте, имам въпрос към хората в темата и той е когата хормоните са ви във високи стойности усещате ли задух(задушаване и умора)???

# 530
  • Русе
Да! Имам ги понякога и при стойности в норма!

# 531
Здравейте, имам въпрос към хората в темата и той е когата хормоните са ви във високи стойности усещате ли задух(задушаване и умора)???

Когато направих хипер бях на море и имах много енергия. Обикалях напред- назад почти постоянно из целия курорт. Не ме свърташе на едно място, бях станала хиперактивна. По принцип ми е все уморено, сега като намалих дозата и се появи отново.

# 532
  • Столичанин ама не в повече :D
Здравейте, искам да попитам всеки човек ли има някакво количество антитела, в смисъл нормално ли е да има някаква стойност, стига да не е над референтната норма?

Да, но по принцип е добре да са едноцифрено число, разбира се дори и двуцифрено това не означава, че би се стигнало до влошаване.
Благодаря, питам, тъй като търся причините за определени проблеми с метаболизма, затова ми е важно дали е отклонение или не...
За проблемите с метаболизма изследвай глюкоза инсулин и гликиран хемоглобин, ако там не се види нищо нередно евентуално може и огтт.

# 533
На мене като ми си качи Тсх и почва да ме души и да ми е изморено🥱и да се прозявам  и кръвното вдигам.Като е нормално тсх всичко е ок.И това стана защото 2 години пия доза редувам 25,мг и 50 мг през ден но април месец минах в хипер тсх 0.28 и спрях тея 50 почнах само по 25 мг и юни месец изследвам тсх гледам 7 станало.И ендокриноложката сега ми каза 5.дена пии по 50 мг събота и неделя само по 25 мг ,но аз смятам, че това е доста повече  от старата ми доза  25/50 и пак може да го обърна на хипер ,двоумя се да вземам тези 50 мг 4 пъти в седмицата или 3 пъти, а не  5  деня както казва тя
С нейните дози винаги влизам в други функции обръщам гирВие как мислите?🤔😐

# 534
Да! В началото като разбрах, че имам Хашимото бях объркан, но форумът ми помогна много! Смятам, че живея доста балансирано от гледна точка на навици. Разбира се в много неща не намирам щастие и желая промяна, но такъв е животът на повечето хора - стремеж за развитие и да искаме още и още.
И тази агресия, нервност, тревожност и безсъние идват на фона на здравословна, разнообразна храна и добри тренировки. Затова и не знам къде бъркам и дали бъркам изобщо или нещо се случва на хормонална основа без да имам пръст в това. Иначе последно като си правих излседвания преди 2 месеца и бях с 1,6 или 1,7 ТСХ при около 5 и нещо няколко месеца преди това.

Увеличете дозата. Най-вероятно Ви идва малко, независимо от резултатите в норма. А и може да Ви е лоша конверсията на Т4 към Т3. И при мен е така. Като започна да се будя нощем и да спя по-малко, увеличавам с 12,5 и се оправям. Също и нервността, апатията и тревожността намаляват. 50 мкгр. е ниска доза и за хора с оплаквания преди започването на хормона, е недостатъчна.

# 535
  • Русе
Благодаря много!

# 536
Здравейте!
Вчера пуснах изследвания и ще помоля за насоки. Накратко се припомням- с Хашимото съм от години, на хормон от шест месеца като стартирах с тсх 5.40. Дозата ми е 50 мкг л тироксин.
Ft3 ми е спаднал с близо 1 за тези шест месеца и не знам какво да направя, за да го повиша.
Инсулинът и кз на гладно също са с по- добри стойности от миналите изследвания, но аз се чувствам ужасно.
Ще се консултирам и с лекар, но ще съм благодарна за съвети и тук.
* За първи път изследвам пикочна киселина, магнезий и натрий. Не знам дали има нещо притеснително в тях.

# 537
Пусни и изследванията преди хормона ,ако може....интересно е,аз съм горе долу със същите показатели ..

# 538
Това са преди хормона.

# 539
Здравейте!
Вчера пуснах изследвания и ще помоля за насоки. Накратко се припомням- с Хашимото съм от години, на хормон от шест месеца като стартирах с тсх 5.40. Дозата ми е 50 мкг л тироксин.
Ft3 ми е спаднал с близо 1 за тези шест месеца и не знам какво да направя, за да го повиша.
Инсулинът и кз на гладно също са с по- добри стойности от миналите изследвания, но аз се чувствам ужасно.
Ще се консултирам и с лекар, но ще съм благодарна за съвети и тук.
* За първи път изследвам пикочна киселина, магнезий и натрий. Не знам дали има нещо притеснително в тях.

Май още трябва да увеличавате дозата. А може и да се наложи да добавяте Т3, ако не започне да се качва след повишаване на ФТ4. А как се чувствате?

Общи условия

Активация на акаунт