АВГУСТ 🤱🏻 2022 🌸 👶🏻 (Тема 11)

• 45 486
  • 753
  •   1
Отговори
# 180
В 20+0 340гр
25+3 900гр
28+0 беше 1180гр
И сега на 5ти юни ще видим колко ще е.

Аз сега видях без да искам, защото документа от прегледа ми е онлайн, как ми го показва приложението от болницата.

Споко може да не са го измерили правилно. Тези мерки са ориентировачни☺

# 181
  • Асеновград
Елънче за 05.08. ми е термина, даже аз преди да се преместя при новия лекар ги смятах една седмица и няколко дни напред, а лекаря ми сметна наново с неговия ехограф седмиците и спрямо големината на бебето точно си отговарям на седмиците сега. И термина ми си остана същия.🤷🏻♀ Малко се обърках и аз, надявам се така като ги смятаме да са правилни, защото всяка жена е с различна овулация и няма как да няма разминаване, защото ехографите ги смятат еднакво за всички, а реално зачеването може да в било по-рано или по-късно (изключвам инвитрото). И от това зависи че в еднакви седмици едно бебе и по-голямо от друго. Аз миналия месец също се бях филмирала че ми изостава бебето, но е било заради седмиците които не бяха сметнати правилно.
В едното приложение даже ме води че съм в 31-ва седмица...
не знам кога мина това време наистина.. аз на 13-ти юни мисля че излизам в 45 дневния по майчинство..🫢

# 182
Поредната среднощна разходка до хладилника.... Ужасни киселини!  Почти всяка вечер пия Талцид, студено прясно мляко и ям ябълка, но задължително в комбинация иначе няма ефект.

# 183
  • София
Здравей i.skela! Исках да ти пиша на лично, но си ги забранила и не успях.
Видях, че ти трябва пренатална консултация за плода заради проблеми с уретера и задръжка на урина в бъбрека. Може ли да уточниш това за уретера на бебето или за твоя уретер се отнася? Защото не разбирам. Мислех си, че става въпрос за твоя уретер и че ти имаш задръжка в бъбрека, но после си писала, че ти трябва консултация за плода.
Няма да ходя на ЯМР 🥳. Днес бях на поредната фетална. Обаче трябва да си направя пренатална консултация с уролог или нефролог, заради задържане на урина и удебеляване на стените на тръбичката, която предвижва урината към пикочния мехур, като същата тази тръбичка е нагъната към момента (забравих я, как се казва) и е възможно в началото и в края да има стеснение. Приемам препоръки, ако имате такива към кого да се насоча.
Бебка е 1, 470 вече. На дължина не ми казаха. Шийката била по учебник, каквото и да означава това. Записаха ме за късната морфология. Днес ми бяха и първите тонове. След седмица пак.
Павловичата мас е супер за дупе, както и Бепантен. За измиване ще взема измивно олио на Адерма примерно. Според зависи от кожата на детето през топлите месеци с него може и да не трябва да мажа с лосион, защото много добре хидратира. Ако не ще видим в движение, какво ще взема.
Сетовете аз не ги харесвам. На мен ми беше най-лесно да режа нокти с нокторезачка. Взех си мн хубава на Солинген предния път и сигурно и сега така ще направя. Аспиратора за нос, който е в сета нищо не прави. Един носко в сравнение с него прави чудеса. Четката я ползвах в банята, с нея массжирах скалпа и спомага за крустите. Гребен не съм ползвала никога.

# 184
Mariela, за бебето ми трябва пренатална консултация. От феталната смятат, че може да има запушване в единия край на уретера  и затова да задържат течност бъбрека и уретера.

Видях, че ти трябва пренатална консултация за плода заради проблеми с уретера и задръжка на урина в бъбрека. Може ли да уточниш това за уретера на бебето или за твоя уретер се отнася? Защото не разбирам. Мислех си, че става въпрос за твоя уретер и че ти имаш задръжка в бъбрека, но после си писала, че ти трябва консултация за плода.
Няма да ходя на ЯМР 🥳. Днес бях на поредната фетална. Обаче трябва да си направя пренатална консултация с уролог или нефролог, заради задържане на урина и удебеляване на стените на тръбичката, която предвижва урината към пикочния мехур, като същата тази тръбичка е нагъната към момента (забравих я, как се казва) и е възможно в началото и в края да има стеснение. Приемам препоръки, ако имате такива към кого да се насоча.
Бебка е 1, 470 вече. На дължина не ми казаха. Шийката била по учебник, каквото и да означава това. Записаха ме за късната морфология. Днес ми бяха и първите тонове. След седмица пак.
Павловичата мас е супер за дупе, както и Бепантен. За измиване ще взема измивно олио на Адерма примерно. Според зависи от кожата на детето през топлите месеци с него може и да не трябва да мажа с лосион, защото много добре хидратира. Ако не ще видим в движение, какво ще взема.
Сетовете аз не ги харесвам. На мен ми беше най-лесно да режа нокти с нокторезачка. Взех си мн хубава на Солинген предния път и сигурно и сега така ще направя. Аспиратора за нос, който е в сета нищо не прави. Един носко в сравнение с него прави чудеса. Четката я ползвах в банята, с нея массжирах скалпа и спомага за крустите. Гребен не съм ползвала никога.

# 185
Момичета вашите бебета активни ли са?

# 186
Здравейте! Преди няяяяколко странички бях попитала дали някоя от вас има болки подобни на менструални( без втвърдяване на корема). Имам ги вече от около десетина дни. Не съм се шашнала, но пък се чудя да е само от разтягане на сухожилия и нарастване на матката едва ли.
Относно кг на бебето - изобщо не гледам таблици, достатъчно ми е на всяка консултация гинекологът ми като ми каже,че добре се развива бебето. Дори повече се вълнувам от моите килца, че доста станаха вече - над 80кг  и никога през живота си не съм била толкова.

При мен ако трябва да сравня активността на бебето с това на каката, а и като цяло, не мога да кажа поне на този етап, че е толкова активно. Дори и вечер - спи ли или просто си кротува идея нямам. А съм вече към краят на седми месец.

Последна редакция: чт, 19 май 2022, 10:22 от ancho_82

# 187
  • София
Скривам цялото обяснение, защото се отнася за i.skela. За останалите мже би не е тема и може да не го четете.
Скрит текст:
Аз като бебе бях с аномалия на уретера - вродена. При мен беше мегауретер. доц. Кюркчиева ми направи операциите преди 25-6г.(била съм на 3-4г тогава) и все още си ходя при нея да ме следи. Особено сега по време на бременността по-честичко (въпреки че работи в детска уология). Тя все още е действащ лекар и операции прави. Аз доверие за такива неща имам само на нея честно казано. На врмето само тя е знаела какво да ме прави и само тя се е съгласила да ме оперира и ми е спасила бъбрека, който е бил увреден от задръжка заради уретера, никой друг не е искал (при мен е станало така, защото никой не е знаел какво ми е, сега са много по-напреднали нещата и няма опасност да се стигне до положението, в което съм била аз). Тя има много опит. Хубавото за теб е, че сега ги виждат тези неща и ги проверяват още вътреутробно и ако има нещо го оправят лесно и бързо след като се роди бебчето. То може и нищо да няма де, феталните специалисти не са уролози и нефролози, но наистина е добре да отидеш да види някой специалист след като те все пак смятат, че трябва.
Аз препоръчвам доц. Кюркчиева в Токуда - детска урология(тя преглежда само сяда между 13 и 16ч). Само че тя няма такъв хубав ехограф долу в отделението (на партерното ниво, където преглеждат). Може би ще трябва да се качите при някой фетален специалист в Токуда, за да може да види тя там...знам ли. Тя се е качвала с мен при АГ-тата само че на 9-я етаж при репродуктивните специалисти педи да забременея. Ако искаш може някак да си разменим с теб контакти(например фейсбук или телефон-аз съм в групата във фейсбук и съм си Мариела Савова - оставям си и телефонния номер - 0887008199 - можеш да ми пишеш във фейсбук или да ми звъннеш), за да ми разкажеш точно какво са казали и аз освен да и звънна да я питам дали може да помогне и какво трябва да се направи. Ако тя прецени да дам нейния тел. номер на теб да се разберете. Аз такава помощ мога да предложа. Има още един доктор в Александровска, при който съм ходила и е добър, но той не е детски уролог и според мен доцентката е по-добрия вариант.

Скрит текст:
Mariela, за бебето ми трябва пренатална консултация. От феталната смятат, че може да има запушване в единия край на уретера  и затова да задържат течност бъбрека и уретера.

# 188
Моето е доста активно, но главно вечер. Дори преди седмица толкова ме риташе/буташе, че не можах цяла вечер да спя. Чак се бях притеснила да не нещо да му става, че е толкова активно. Лошото при мен е, че 90% от времето е седалищно и когато ме ритне го усещам право в пикочният си мехур и нон стоп съм до тоалетна.
 Вие забелязвате ли, че например, когато се ядосате бебетата стават по активни, четох, че при отделяне на адреналин и норадреналин, той достига и до бебето и го прави по напрегнато? От както го разбрах това ми става много съвестно с моите нервни кризи, но не мога да ги контролирам. Тази бременност ще ме вкара в психиатрия, много съм избухлива и направо ми кипва отвътре без да мога са се контролирам.. 😅😅

# 189
И аз не следя по таблици и други колко трябва да е голямо в дадена седмица. Щом докторката казва, че всичко е наред, значи всичко е както трябва и това ми стига.
Активно е когато си иска. Имаше 2 дни, в който беше почти неактивни, само ме побутваше от време на време, чак бях почнала да се притеснявам. Ако трябва да го сравнявам по активност с предните две, много напомня на батко си, дано да е и кротко като него.
Не мисля, че като се ядосам става по активно. Ако е така последните няколко дни трябва да не се спира. Или вече е свикнало и не му пука, че батко му и кака му пак са ме ядосали, че и баща му.

# 190
  • Пловдив
При мен не е когато се ядосам или поне не съм забелязала 😅 Ма аз съм зодия близнаци и смяната на настроенията ми е през 3 минути, той не може да ми смогне още явно 😂🤦‍♀️
Не съм забелязала кога е по-активен.Няма определено време.Само ми е интересно защо не го усешам като се върти.И ако това по-обемното дето напипвам му е главата и след малко като пипна на същото място я няма, защо по никакъв начин не усещам какво става вътре.. явно е малчо още 🥰

За специалист по ФМ моя репродуктивния когато ми препоръча Галева от Евита, каза, че на негови близки е открила уголемен пикочен мехур и е много добра.Алекс, ако искаш виж инфо, може и да помогне.

# 191
Малката е вкъщи с кашлица. Че е и в проклето настроение от време на време. Много обича да се подпира седнала между краката ми и облегната върху корема ми. Мислех, че като почне да я подритва бебо ще се откаже от този навик, ама не. Даже сякаш още повече и харесва.  Сега тя се подпира от вън, бебо я подпира от вътре и се върти. Тя му се кара ако започне много да я размества и купона е пълен. В момента се е завряло в черния ми дроб и направо ме боли от разпъването. Явно днес е ден за въртене и притягане. Най смешно ми е като започне да ми прави боц на корема и на 3-4 боц получава ритник от вътрешната страна, а е относително нежна за нейните възможности. Умира си от смях като получи отговор и е възмутена, когато не и отговорят. Чак не знам горкото бебе като се роди какво го чака с такава кака.

Последна редакция: чт, 19 май 2022, 12:39 от bolibon

# 192
  • Бургас / Славейков
Нашия малчо миналата седмица, 26+5, беше 987 грама и обиколката на главата и гърдите му беше с две седмици напред.
Сега съм 27+6, (текуща 28ма).Утре започвам 29та.Яна, ти не трябва ли да започваш 30та в такъв случай?Ходих на първа страница да видя термина ти.
Сега на края на месеца взимам болничния, който си плащам и в края на юни ще ми дадат 45 дневния преди раждане 😳 Кога дойде това време.. 😳🥰
Елънче и аз съм същата седмица.И погледнах най -отпред да термина ни е един и същ
. Единствено се заблуждавам .На 31.05 съм на консултация.До 2.06 ми е болничния.После трябва да взема друг .На документите ,които ми дават пише ,че на 26 или 29 .06 трябва да взема 45 дневния болничен.Тоест този болничен последния не трябва да е за 30дни.И да кога мина това време.Още не ми се ходи да раждам Макар ,че съм станала огромна последно 74кг.Никога не съм била толкова .Някой от Бургас има ли желание да ходи на отворени врати в окръжна.Всяка сряда от 13часа.?

# 193
  • Пловдив
pupelina, моите болнични все на 23-4ти свършват.И за 5 дни (примерно) изобщо няма да ходя да взимам нов.Дори и да остане дупка, не ми е проблем.Без това съм на минималната заплата и няма да изгубя много 😅 Ще видим лекарката какво ще каже.
Аз хем съм нетърпелива и искам да го видя, хем се чудя като дойде какво ще го правя 😅, хем и никаква подготовка нямаме в нас, еле пък психическа.. Викам си и в 7ми месец се раждат някои дечица, представям си както всичко в нас е на вили и могили и малчо да се появи за разкош 😆  Да чакат да захванем 36та, пък тогава да идват 🍀😁

# 194
Много точно си го написала Wink и аз съм така. Хем искам да ги видя, хем не знам, какво ще ги правя хахах, а и ремонта ни е до никъде, но интересно на мен ми е спокойно Wink Все някак ще се нареди. Бебките ми са добри деца и ще изчакат тате да направи ремонта и тогава ще се родят. Освен това още нямам хубава бременна снимка Wink Мисли след 2-3 седмици, да вляза в 30гс и да накара ММ да ме наснима на зелено в градинката.
pupelina, моите болнични все на 23-4ти свършват.И за 5 дни (примерно) изобщо няма да ходя да взимам нов.Дори и да остане дупка, не ми е проблем.Без това съм на минималната заплата и няма да изгубя много 😅 Ще видим лекарката какво ще каже.
Аз хем съм нетърпелива и искам да го видя, хем се чудя като дойде какво ще го правя 😅, хем и никаква подготовка нямаме в нас, еле пък психическа.. Викам си и в 7ми месец се раждат някои дечица, представям си както всичко в нас е на вили и могили и малчо да се появи за разкош 😆  Да чакат да захванем 36та, пък тогава да идват 🍀😁

Общи условия

Активация на акаунт