С какво ви дразнят мъжете /тема №12/

• 59 480
  • 743
  •   1
Отговори
# 660
  • София
Ами той си е виновен, че не е минавал през банка. Адвокатите съветват това от ден 1 на развода. Даже в Основание за превод се пише Издръжка на дете.

# 661
Май само ти не разбираш, че никой не спори за размера на издръжката, а за това, че тя иска да бъде платена година назад, което вече е направено.

А ти сигурна ли си, че е направено? Просто по принцип питам.
Както има алчни бивши, така има и безхаберни бащи. Не е като да няма случаи, когато бащата изпива или изиграва на хазарт парите, които твърди, че е дал на децата си.
Затова да тръгнем оттам – сигурно ли е, че парите са дадени?
И второ – каква е причината да не бъдат превеждани по банков път?

# 662
Е за това не се сетих.. то реално наистина може да не са давани, а той само да твърди, че е дал. Доказателство има ли? Свидетели?
Пък и ако беше толкова хрисим и наивен, че да дава хиляди без разписка и на ръка, едва ли щеше да стане бивш изначално. Щото жена с дете да изгони мъжа си и баща на детето, значи нещо фрапиращо зле има в него.. а ако е такъв хрисим, ми тя ще си го върти както си иска, а не да го маха..

# 663
  • Далечният изток
Разбирам, че има заведено дело за издръжка, включително за минало време. Мъжът има ли адвокат? Да оспорва иска по 149 СК, и да доказва след като няма никакъв документ, със свидетели.

# 664
.......

Твърде е възможно и той да ги получава на ръка без разписка/фиш за заплата.....
Вярно е, че всякакви луди има по земята, но някак не ми се вярва ей така от нищото да е заведено дело за издръжка, ако парите са платени.

# 665
Твърде е възможно и той да ги получава на ръка без разписка/фиш за заплата.....

Това не пречи пак да бъдат превеждани през банка, изипей и др. Поне разписка може да се иска.

# 666
  • София
Получава на ръка заплатата, отива в банката и ги внася на каса. Елементарно.
Много вероятно е издръжка въобще да не е плащал.
Моя като се заяде кой колко е изкарвал и внасял, вадя справка от банката веднага.

# 667
Може да крие доходи, въпреки че и аз смятам, че нищо не е плащал.

# 668
Разпънахте го на кръст човека без изобщо да знаете каква е истината. Ей така, щото е мъж, значи хвърля по 100 лв или даже изобщо не ги плаща, лъже горката жена и тя се в сложила в чудо. Свободни интерпретации. Не казвам, че не е възможно, но в разказа на момичето не е казано такова нещо, пък чак и жена му го била изхвърлила. Знае ли човек, може той нея да е, щото не е била читава. Може и двамата да са си супер, но да не стават за семейство. Защо обаче по дифолт решихте, че мъжът е кривият, за мен остава мистерия.

# 669
Разбирам, че има заведено дело за издръжка, включително за минало време. Мъжът има ли адвокат? Да оспорва иска по 149 СК, и да доказва след като няма никакъв документ, със свидетели.
Да точно това правим в момента, като единия свидетел съм аз тъй като съм присъствала когато са давани пари.
Знам, че сега се носят от 9 кладенеца вода, как издръжката била малка, как не били давани, как това и как онова.
Аз няма как да ви убедя, а и не целя това.  Все ми е тая дали във форума някой вярва или не, просто исках да се оплача от мъжа си и това, че не ме послуша когато му говорех да не дава пари на ръка, ама както се казва “ той вече няма да прави така “ . Току виж моята история помогне на някой друг родител който прави нещо “ на доверие “, няма доверие стане ли въпрос за бивши, това е и моя личен опит.

Май само ти не разбираш, че никой не спори за размера на издръжката, а за това, че тя иска да бъде платена година назад, което вече е направено.

А ти сигурна ли си, че е направено? Просто по принцип питам.
Както има алчни бивши, така има и безхаберни бащи. Не е като да няма случаи, когато бащата изпива или изиграва на хазарт парите, които твърди, че е дал на децата си.
Затова да тръгнем оттам – сигурно ли е, че парите са дадени?
Писах по-назад, но пак ще кажа. Винаги преди издръжката е плащана по банков път, за което си има и доказателства. Миналата година обаче майката го помоли да и дава парите на ръка за около година понеже имала проблеми с банката, спирали и пари заради неплатени кредити и нещо такова. Не обясни подробно, това беше. На пръв поглед смятам е нормално да влезеш в положение, но на втори си мисля, че това беше чист номер, за да заведе дело и да получи сумата два пъти, ако искането и бъде уважено.

Последна редакция: ср, 12 апр 2023, 21:49 от Vanessa**

# 670
  • Далечният изток
Това последното не пропускай да го кажеш на съда.

# 671
Това последното не пропускай да го кажеш на съда.
Благодаря за съвета, разбира се ще кажа всичко както си е било. Имаме и скрийншоти на техни разговори, в които се разбира, че издръжка е давана, надявам се те също да послужат.

# 672
Благодаря за поясненията. Картината вече се изясни, особено щом става въпрос и за лоши кредити, предполагам и за запор от ЧСИ.
Няма ли вариант да приберете детето?

# 673
Благодаря за поясненията. Картината вече се изясни, особено щом става въпрос и за лоши кредити, предполагам и за запор от ЧСИ.
Няма ли вариант да приберете детето?
Ами да ти кажа мислехме го, дори сега когато идваха социалните вкъщи за доклад по делото си говорехме на тази тема с жената. Тя каза, че ще ни е много трудно да спечелим едно такова дело. По принцип майката не се грижи лошо за детето, работи и живее в собствено жилище ( наследство от баща и ). Да тръгнем да лъжем и да я изкарваме лоша майка ще е също толкова подло колкото нейната лъжа за издръжка.

# 674
  • София /Абсурдистан
Няма ли как да се разберете с добро все пак?

Общи условия

Активация на акаунт