Фотография - 88

• 38 679
  • 674
  •   1
Отговори
# 630
Виждам, че сте запознати със сервизите. Препоръчайте ми фирмен сервиз на Никон! В Бургас ми трябва, но не открих такъв. Евентуално в София също мога да го занеса.

# 631
  • Mostly in my mind
Официалният сервиз на Никон е Профайлд.

# 632
  • София
Виждам, че сте запознати със сервизите. Препоръчайте ми фирмен сервиз на Никон! В Бургас ми трябва, но не открих такъв. Евентуално в София също мога да го занеса.

Вече са го препоръчали - Профайлд в София. Това е единственият фирмен сервиз.

# 633
И до него (сервиза) може да се изпраща със спедитор. Нямам спомен - май Еконт. Свържете се с тях и поискайте указания.

# 634
Здравейте,искам да си взема някакъв обектив ,който е по-универсален така да се каже,знам че трябва да направя някакъв компромис с качеството на изображението,но все пак някой ако има препоръчки,ще ми бъде полезно,загледах този Tamron 28-300 f/3.5-6.3 Di VC PZD,гледах на няколко места снимки,някъде ми се сториха доста зле,другаде бяха добре.Канон РП е апарата,сега разполагам с 50мм/1,8 ,24-70/4 и 200мм/2,8,но искам да се разделя с последните два,и да взема твърд широкоъгълен и може би Canon EF 70-200mm f/4L IS USM ,за него също би ми било от полза ако някой го е ползвал и сподели мнение.Обичам да снимам и детайли,макро,ако си взема Canon EF 100mm f/2.8L Macro IS USM ,мога ли да го ползвам и като портретен обеквтив?

# 635
Светъл и благословен, изпълнен с хубави емоции да е празника.
Забавление с фотографията или малко снимки с великденски яйца.

# 636
Обичам да снимам и детайли,макро,ако си взема Canon EF 100mm f/2.8L Macro IS USM ,мога ли да го ползвам и като портретен обеквтив?
Да!

# 637
# 638
# 639
Да, с Canon R6 II и Canon 70-200 2.8 III.

# 640
Здравейте,
Бих искала да ви помоля за съвет. Бих заделила бюджет от около 1500 лв за по-добра камера за семейни снимки. За сега разполагам с телефон, който не блести с параметри на камерата.
Раздвоена съм между Sony a6100 и iPhone 14/15. Искам да уточня, че не държа задължително да е Сони или да е чисто нов. Но предпочитам да е безогледален.
Бих искала да заделя време за самоусъвършенстване затова ме привлича идеята за фотоапарат, от друга страна плюсът на телефона е, че е компактен и е навсякъде с мен.
Моля ви да споделите често носите арсенал от апарат + обектив на екскурзии и излети? Sony a6100 ще превъзхожда ли iPhone 14 или 15 с нещо? Има ли добри безплатни уроци за основи на фотографията и къде, ако сте попадали на такива?

Благодаря ви за вниманието.

# 641
Аз съм с цяла раница с фотоапарати и обективи, но на екскурзиите нося... айфон. Нямам нерви да мъкна 10-килограмова раница, айфонът прави достатъчни прилични снимки. Бих гледала от про нагоре, ако изберете айфон.

# 642
  • София
Аз лично никога не предпочитам Айфона си пред фотоапарата. Не съм с някакъв уау фотоапарат, но въпреки това не смятам, че ще се получат снимките, които искам. Мъкна си го по почивки с мен като взимам макс 2 обектива и толкова. Предпочитам да снимам хора, а не пейзажи.

# 643
Не мога да понасям да правя снимки, гледайки екрана на някакъв телефон. Винаги ще предпочета фотоапарат с визьор плюс заден екран разбира се. За вашия избор - най-добре фотоапаратът да е безогледален със сменяеми обективи. Затруднявам се да препоръчам фотоапарат до 1500 лева, интересите ми са към доста по-скъпи апарати и обективи. Винаги може да се започне с апарат с китов обектив (по-евтин обектив в комплект с апарата), а ако ви хареса и се увлечете от фотографията, посре ваое да си купите и по-хубав и по скъп обектив. В този случай ще достигнете рано или късно до качествен зум обектив с умерена дължина на фокусните разстояния, но с "широка" диафрагма - примерно 2.8 по цялата дължина на зума. И т.н.

# 644
Бихте ли ме ориентирали какъв обектив би бил подходящ за снимане на движещи се обекти, ако избера едно от следните тела:
Sony a6100 или Canon EOS R100?
Освен това бих искала да мога да заснемам снимки, които да имат широка дълбочина (deep depth). Това ще бъде ли възможно с китовите обективи на посочените модели съответно Sony E PZ 16-50mm f/3.5-5.6 OSS и Canon RF-S 18-45mm f/4.5-6.3 IS STM.
Това, че телата нямат вградени стабилизатори влошава ли драстично качеството на снимките, ако обектите са движещи се?

Общи условия

Активация на акаунт