Фотография - 88

• 41 275
  • 722
  •   1
Отговори
# 555
  • Mostly in my mind
Имате ли бюджет? Така ще може да сме по-полезни.
Ако взимате фототехника, заложете на сайта Фотосинтезис. Simple Smile

# 556
  • София
250-300 лева за първи фотоапарат за тийн без опит, т.е тепърва ще се учи и не се търси нещо уау.

Ако наистина детето ще кара курс по фотография, то обикновено курсистите отиват със свои камери. За съжаление, това апаратче, което гледате, изобщо не може да послужи дори и за базова камера. Няма никакви настройки, които ще се ползват по време на курса. Предполагам, че нямате желание да купувате камера втора ръка? В момента има две-три интересни оферти в базара на фотофорума. при това почти в границите на озвучената сума.

# 557
Да, написах вече - склонна съм да дам до 300 лева. Малко неща могат да се вземат в този ценови диапазон, но и не искам да си хвърлям парите за откровен боклук, който да не се ползва.
Параметрите са:
бюджет - до 300 лева
ползвател - тийнейджърка на 14 години и половина.
обмисля се като подарък за рожден ден след 6 месеца
към момента детето снима с телефон Моторола нисък клас.
Тепърва ще се учи да снима с фотоапарат, не учи фотография и не е сигурно доколко траен е интересът. На този етап не участва и във фотографски конкурси. Дали ще участва - не знам.
Моля, не ми препоръчвайте професионална техника и такава от порядъка на 1000 лева.

Имате ли бюджет? Така ще може да сме по-полезни.
Ако взимате фототехника, заложете на сайта Фотосинтезис. Simple Smile
Мунчо, не знам дали ще я запиша на курс. Сега имам възможност да осребря точките от бг мама за нещо полезно, но не и да доплащам големи суми. На този етап не ми се струва целесъобразно. Ако видя интерес и някакво развитие, тогава вече може да мисля и за постепенно инвестиране.
Предните 1-2 години видях, че в града ни (не става въпрос за София) има някакъв летен курс за любители / начинаещи.

# 558
Търсете втора ръка за 300 лв.

# 559
  • София
Там е работата, че техниката за 1000 лева вече е толкова далече от професионалната, че даже няма смисъл да се говори за това. 400-450 лева е сумата, която ще стигне за подходящ за обучение фотоапарат от нисък клас, на малко кадри, втора ръка.

# 560
  • София
Първо курс после фотоапарата. Много е възможно след курса детето изобщо да няма желание вече към фотография или пък да се насочи към определен стил. От там вече и идва с какви обективи ще му трябват.
Вижте за фотоапарат втора ръка както са Ви посъветвали (вероятно DSLR). Няма нищо лошо с тях и са добра опция за едно начало и то от човек, който не е сигурен до колко ще се занимава. Успех Simple Smile

Последна редакция: нд, 08 дек 2024, 23:15 от I.R.

# 561
И докато търсите подходящата камера защо не и инсталирате на телефона апликация, която емулира ръчните контроли на класическа камера. После и давате няколко фотографски книги от библиотеката / няколко линка към онлайн тюториали / достъп до Ютюб и я оставяте да открива прекрасния свят на фотографията - далеч не е сложно, дори да не владее чужд език винаги може да си пусне преведени субтитри.

Дори аз си играя с телефона в ръчен режим понякога, много е успокояващо!

Последна редакция: пн, 09 дек 2024, 02:08 от Agent Provocateur

# 562
  • София
Днес сутринта природата беше забъркала такъв коктейл от цветове, че ми спря часовника Simple Smile . Не съм убеден, че камерата предаде повече от 2/3 от чудесията.

# 563
  • тук...при моите момчета
Днес сутринта природата беше забъркала такъв коктейл от цветове, че ми спря часовника Simple Smile . Не съм убеден, че камерата предаде повече от 2/3 от чудесията.

Прекрасен спектакъл! 😍
И нещо от мен от последните дни. 😊

# 564
Мунчо,прекрасно начало на годината!
Честита Нова Година!

Последна редакция: пт, 03 яну 2025, 14:49 от hrisska2

# 565
Здравейте и за много години, може ли да ми препоръчате фотоапарат, предпочитам да е DSLR, предимно ще го използвам за снимане на портрети и бързо движещи се обекти - ако ме насочите към марка и обективи за тези цели ще съм много благодарна. Снимала съм с никон д3000 на една приятелка, но е безогледален. НЕ ми трябва за професионална употреба, ориентировъчно цена, която мога да заделя е около 1500лв. (Без обективите) може и 2ра ръка. Благодаря предварително Heart

# 566
Д3000 е дслр

# 567
  • София
Здравейте и за много години, може ли да ми препоръчате фотоапарат, предпочитам да е DSLR, предимно ще го използвам за снимане на портрети и бързо движещи се обекти - ако ме насочите към марка и обективи за тези цели ще съм много благодарна. Снимала съм с никон д3000 на една приятелка, но е безогледален. НЕ ми трябва за професионална употреба, ориентировъчно цена, която мога да заделя е около 1500лв. (Без обективите) може и 2ра ръка. Благодаря предварително Heart
Инвестирайте в обективите не в тялото. Тъй като портретните по спомен са 80мм и 70-200мм.

# 568
Любимите ми портретни дължини са 85 и 135 мм.

# 569
  • София
Любимите ми портретни дължини са 85 и 135 мм.

Ама за ФФ Simple Smile За кроп една стъпка надолу иначе си купуваш и мегафон или комплект уоки-токи Simple Smile))

Не съм подстрекател, но все пак бих предпочел безогледален вместо ДСЛР. А Никон Д3000, както споменаха е ДСЛР, та се чудя дали изобщо знаете какво искате в момента Simple Smile. Иначе Д500 е най-добрият ДСЛР от Никон за бързодвожещи се предмети. Портрети също може да снима. Дали може да се купи втора ръка за 1500 лева нямам понятие. Има и чужди сайтове за продажба като MPB и КЕН, където изпадат приятни предложения, при това с гаранция от поне 6 месеца.

Последна редакция: вт, 07 яну 2025, 08:10 от Mунчо

Общи условия

Активация на акаунт