Фотография - 88

• 41 271
  • 722
  •   1
Отговори
# 570
  • София
Според това, което знам за пазара на втора ръка Канон: до 1500 лв. спокойно може да се вземе безогледалния пълнокадров RP заедно с преходник за ЕF обективи. А при празничните промоции цената му нов в магазина (без преходник) беше около 1500-1600. Иначе - до тези пари може да се намери втора ръка DSLR 5D III до няколко десетки хиляди кадъра.

Обектив ЕF 85/1,8 може да се намери втора ръка за 400-450, а ЕF 135/2 е около 1000. И двата са ми любими, но откакто си взех втория, почти не съм го сменяла с първия.

Не знам обаче доколко тази комбинация би била добра за бързодвижещи се обекти, не съм снимала.

Последна редакция: вт, 07 яну 2025, 23:36 от Beretsheri

# 571
  • Mostly in my mind
не съм снимала със 135, но 105/1,4 на никон ми е любим за портрети. Heartbeat

# 572
Любимите ми портретни дължини са 85 и 135 мм.
Ама за ФФ Simple Smile За кроп една стъпка надолу иначе си купуваш и мегафон или комплект уоки-токи Simple Smile))
Ъммм.... аз винаги съм предпочитала по-дълго и не ме притеснява, а доста хора определено не обичат да им се завреш в лицето и са по-естествени, когато си по-далеч от тях. И с 200 мл снимам с кеф портрети. Та за мен е повече въпрос на личен стил и предпочитание, отколкото на твърде голямо разстояние.

# 573
# 574
135/2 ми е най-любимият обектив. ❤

# 575
# 576
Много исках да се включа и аз!
Понеже нямам как да кача оригинал, това е скрийншот.
Имам функция на телефона си, ще прикача скрийншот!
В общи линии, снима уж 200 мегапикселови снимки.
И да, за снимка,направена с телефон, аз съм много доволна!

# 577
  • София
Ееех, ако така се вадеха 200МП от глава на кибритена клечка, всички средноформатни ДСЛР-и щяха да имат поне по 500 Simple Smile Не напразно прехвалените айфони все още са докарали "само" 48МП. Hug

# 578
  • София
Здравейте.
Дъщеря ми има Канон 4000D. Искаше обектив за Коледа. Оставихме този подарък за РД.
Тя в момента е с вграденият - 18-55.
Бихте ли ми казали какво "макро" да купя? Тя обича да снима и пейзажи. Така че насока и в тази посока няма да ми е излишна.

# 579
  • през девет земи в десета, в едно царство-господарство
Здравейте @AnMary аз съм любител фотограф и от моя опит бих препоръчала например 18-200 мм. Моят е Tamron 18-200 и е добър за пейзажи и травъл фотография особено за начинаещ. Втора ръка е даже бюджетен вариант. Един 50мм под ръка също е полезен. Това от опит Wink 

# 580
  • София
Здравейте, ще се радвам ако ми помогнете да осъществя една своя идея. Искам да подаря стария си DSLR фотоапарат Canon. Дълги години снимах с него, но го пенсионирах и замених за mirrorless Sony преди 2 години. Апаратът работи, в запазено състояние е и мисля, че все още е подходящ като устройство на което някой млад, прохождащ фотограф би могъл да се научи да снима.

Писах имейл на Националната професионална гимназия по полиграфия и фотография, за да го предложа като дарение, но никой не се свърза с мен и не отговори на писмото ми.

Фотоапаратът е Canon EOS Rebel T1i - DSLR, еквивалент на Canon EOS 500D. Пуснат за продажба 2009 година. Купуван от Amazon. На 42768 кадъра.

Подарявам го в комплект с:
- обектив Canon Zoom Lens EF-S 18-55mm, 1:3.5-5.6 IS, Image Stabilizer (китов), ø58mm
- обектив  Canon ЕF 50 mm f/1.8 II,  ø52mm
- оригиналната и допълнителна батерия (Canon LP-E5, 7.4V 1080mAh Li-ion и Braun for Canon LP-E5, 7.4V 1100mAh Li-ion)
- оригиналното външно зарядно за батериите - LC-E5
- Circular филтър PL Kenko 58mm
- 4 GB Transcend SDHC memory card (работи със SD и SDHC memory card)
- дистанционно.

Забележки: На китовият обектив 18-55mm не работи автоматичния фокус, но може да снима на ръчен фокус (не съм го носила на ремонт, сигурно би могъл да се оправи). На оригиналният ремък има малко стопено място, което не пречи на използването му.

Пълните спецификации могат да се видят тук: https://global.canon/en/c-museum/product/dslr801.html

Прилагам и няколко снимки, за да се види състоянието на фотоапарата.

Ще се радвам, ако фотоапарата ми намери достойно продължение на живота си в ръцете на някой запленен от фотографията млад човек.

# 581
  • София

Mama Ru търсеше апарат за дъщеря си и пишеше, че детето има голямо желание, но тя не можеше да си позволи много скъп

# 582

Mama Ru търсеше апарат за дъщеря си и пишеше, че детето има голямо желание, но тя не можеше да си позволи много скъп
Благодаря, Катри. Наистина оглеждам за фотоапарати. На този етап все още не знам до колко е сериозна моята девойка. Това е страхотен жест. Бих го приела, само ако няма някой, на когото ще е по-нужен (някой, който вече се занимава с фотография и му е нужен хубав фотоапарат).

# 583
  • София
Ще изчакам ден-два да видя ще има ли и други желаещи.

# 584
Изчакай и повече. Жестът е огромен, трябва да отиде при този, за когото ще е най-полезен. Моето дете (8 клас) обича да снима с телефона и да обработва снимки за забавление. Принципно сме се разбрали да опита да събере част от сумата, искам да видя и доколко е сериозна в интереса си и наистина бих стартирала на първо време с нещо съвсем непрофесионално и обикновено докато се убедя има ли смисъл от инвестицията.
П.п детето на една потребителка в бг мама Розмариня се занимава с фотография, макар и любителски. Ако още пише тук майката, за нейното дете това би бил страхотен подарък.

Общи условия

Активация на акаунт