COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 10

• 402 526
  • 6 154
  •   1
Отговори
# 420
  • Немция
Вече не ми излиза нищо за Китай в ютуб. Какво стана с Шанхай? Разпуснаха ли мерките?
В Шанхай отново има локдаун и масово тестване на един квартал от 2,7 милиона жители.

https://www.n-tv.de/ticker/Erneuter-Lockdown-und-Massentests-Sha … icle23386198.html

# 421
Израел:
Официално предупреждава за вълна COVID; Премиерът, здравен министър отлага новите ограничения засега
https://www.timesofisrael.com/pm-to-hold-meeting-as-officials-wa … se-may-be-needed/
С нарастването на случаите маскирането на закрито се препоръчва за обществеността; вирусният цар казва, че може да е необходима 5-та доза ваксина; скоростта на предаване продължава да нараства, процентът на положителния тест над 20%
Съобщението, че няма да има незабавна промяна в политиката, дойде часове след като коронавирусният цар Салман Зарка каза, че Израел изглежда е в началото на нова вълна от инфекции и каза, че може да е необходима пета доза от ваксината за някои сектори на население.
Според данни на Министерството на здравеопазването, публикувани в сряда сутринта, 4 585 души са били диагностицирани с коронавирус ден по-рано, с което броят на потвърдените активни случаи е 19 221.
Демонстрирайки нарастването на новите случаи, четирима депутати от Кнесета обявиха, че са дали положителна проба за вируса през последните дни.
Скрит текст:
Скоростта на предаване достигна 1,19 в сряда сутринта. Цифрата измерва колко души средно заразява всеки носител на коронавирус, като всяко отчитане над 1 означава, че разпространението на COVID-19 се увеличава. За първи път започна да се повишава над 1 в средата на май, след като остана под прага близо два месеца.
Докато кабинетът на министър-председателя каза в изявление, че няма да има промяна в политиката, екип, съветващ Министерството на здравеопазването, препоръча във вторник обществеността да възобнови носенето на маски за лице на закрито, особено на събирания. Екипът не е насочил специално съветите към възрастните и рисковите членове на населението.
Мандатът за маски за лице в медицински заведения ще остане в сила.
Освен това в изявлението се казва, че ще има внимателно наблюдение на степента на заразяване, включително чрез тестване на канализационната система
.
„За съжаление, изглежда, че започваме нова вълна на коронавирус в Израел – вълната BA.5 [вариант]“, каза Зарка на медицинска конференция в сряда.
Зарка каза още, че здравните служители ще преценят възможността да препоръчат пета доза от ваксината на някои сегменти от населението, но здравният консултантски екип заяви по-късно, че все още не препоръчва въвеждането на друг бустер и каза, че такова решение ще бъдат претеглени отново в съответствие с нивата на заболеваемост.
Екипът препоръча да се позволи на всеки на възраст над пет години да получи усилваща инжекция. Той добави препоръка, че здравните работници трябва да бъдат тройно ваксинирани.
Препоръките ще бъдат представени на генералния директор на Министерството на здравеопазването Нахман Аш за одобрение.
Миналата седмица генералният директор на министерството на здравеопазването говори за „дилемата“, породена от перспективата за провеждане на възможен пети кръг от ваксинации срещу COVID-19 преди зимата.
„Ще бъде голямо предизвикателство да убедим хората да направят пета ваксинация и това ще повлияе на решението“, каза Аш.
Израел до голяма степен премахна всичките си ограничения за коронавирус, с изключение на изолацията за тези, които имат положителен тест и изискването за маска в медицински заведения.
През последните седмици здравните служители проведоха дискусии за отпадане на изискването за изолация. Въпреки това, според доклад на обществения телевизионен оператор Кан в сряда, разговорите по въпроса ще бъдат спрени, ако случаите продължат да се увели Във вторник бяха извършени 22 501 теста - много по-малко, отколкото при предишни вълни. От тези тестове 20,38 процента дадоха положителен резултат.
Имаше 89 пациенти в тежко състояние, от които 21 бяха определени като критично. Потвърденият брой на смъртните случаи от началото на пандемията достигна 10 867.
чават.
В Израел 6 710 075 милиона души са направили най-малко две ваксини, докато 4 495 077 милиона са имали три, а 813 632 са имали четири.

# 422
  • София
Вече не ми излиза нищо за Китай в ютуб. Какво стана с Шанхай? Разпуснаха ли мерките?
В Шанхай отново има локдаун и масово тестване на един квартал от 2,7 милиона жители.

https://www.n-tv.de/ticker/Erneuter-Lockdown-und-Massentests-Sha … icle23386198.html

Taм тъпомерът няма чупене...

# 423
Защо бе? Могат, позволяват си го. Не като нас, всеки сам да си преценЯ.

# 424
Що, пета доза в Израел какво е, ако не е същото. Всички над пет години задължително трябва да получат поредния изстрел.

И както всеки сам си преценя, вече се излагаме с нашите 100 бройки, ще ни се смеят хората.

# 425
  • Пловдив
100 са според официалната статистика, която колко да е реална с този малък брой тестове.

# 426
Случаите на КОВИД-19 във Великобритания се увеличиха драстично. Случаите на КОВИД-19 във Великобритания са се увеличили за първи път от два месеца.Скокът вероятно се дължи на нарастване на случаите на оригиналния вариант на Omicron BA.1 заедно с по-новите варианти BA.4 и BA.5, съобщи днес Националната статистическа служба. По нейни данни общо 989 800 души са били с вируса миналата седмица спрямо 953 900 през предходната. Това е първият път от три месеца, когато общият брой на инфекциите нараства през седмичен период. През март случаите се увеличаваха всяка седмица и достигнаха рекордните 4,9 милиона.Първоначалните изследвания показват, че вариантите BA.4 и BA.5 имат степен на "имунно бягство", т. е. че имунната система вече не може да разпознава или да се бори с вируса. Това вероятно ще допринесе за тяхното доминиране над BA.2, каза Агенцията за здравна сигурност. https://fakti.bg/world/686520

# 427
100 са според официалната статистика, която колко да е реална с този малък брой тестове.
Те нашите тестове никога не са били адекватна бройка... Що народ се оплакваше че понеже били ваксинирани, личните им лекари не им давали направления за тест, то нямало нужда. Когато боледувах аз края на февруари и малко преди това, масово беше някакъв вариант дето отначало дава отрицателни тестове. Също масово при моята лекарка бяхме такива с отрицателен тест и с никак не красиви рентгенови снимки в ръка. Положителен излизаше след няколко дни боледуване чак... ако човек се навие да се тества тепърва още, много не видяха смисъл. И още една камара дето отказваха направленията за ковид тест щото според тях просто били настинали, то ще им мине, а според лекарката ми баш това си им беше диагнозата. Тя поне се е нагледала и не е от хората които лесно се поддават на шаш и паника. Още при първото обаждане и преглед ми изброи какво да очаквам на този и този ден от първите симптоми. И беше права с точност до ден за всяко.
По-масови тествания имаше само докато трябваха за тия измислени сертификати... и то добре че тогава народът сам се буташе да се тества и да си плаща за което. Отделно тестовете заради пътувания, дето естествено са все на здрави хора, а болните къде се тествали, къде не.
Реални бройки за нашата страна не вярвам че някой изобщо някога е знаел, то няма откъде просто. Но пък за сметка на това по някое време паниката и ужасът бяха на макс, после пък успокоението набързо че са малко пак така.
Добре че не гледам телевизия, че що народ се побърка от всичкото това по новините, на някои си им се отрази сериозно. А продължавам да смятам че информацията за случаите си беше гьотере, през цялото време.

# 428
Права си, natka, само за паниката не съвсем. Но ти работиш в сферата на фармацията и имаш друг поглед. Около мен паника не е имало. По-скоро неглижиране.

# 429
  • При семейството си
Случаите на КОВИД-19 във Великобритания се увеличиха драстично. Случаите на КОВИД-19 във Великобритания са се увеличили за първи път от два месеца.Скокът вероятно се дължи на нарастване на случаите на оригиналния вариант на Omicron BA.1 заедно с по-новите варианти BA.4 и BA.5, съобщи днес Националната статистическа служба. По нейни данни общо 989 800 души са били с вируса миналата седмица спрямо 953 900 през предходната. Това е първият път от три месеца, когато общият брой на инфекциите нараства през седмичен период. През март случаите се увеличаваха всяка седмица и достигнаха рекордните 4,9 милиона.Първоначалните изследвания показват, че вариантите BA.4 и BA.5 имат степен на "имунно бягство", т. е. че имунната система вече не може да разпознава или да се бори с вируса. Това вероятно ще допринесе за тяхното доминиране над BA.2, каза Агенцията за здравна сигурност. https://fakti.bg/world/686520

https://www.worldometers.info/coronavirus/country/uk/

# 430
Направо да ги пенсионират след ковид.

Съзнавате ли, че прочетеното по-горе: “1/3 от хората, който се заразяват с ковид, съобщават, че изпитват трайни когнитивни увреждания” е пълна глупост.
Да ти кажа и мен това много ме обърква. От една страна, линкът посочен по-горе не е откъде да е, а от "nature" - това е най-авторитетното научно списание в света. Ако има институция, която не се поддава на корупция, това е точно nature. Не знам дали си даваш сметка колко трудно излиза статия там и колко учени ѝ правят задълбочен преглед с цел да открият грешка. Такъв тип хора се подкупват изключително трудно, да не кажа невъзможно. По много причини.

От друга страна, 30 % наистина са много и би трябвало такъв процент да се усети в приятелските ни кръгове. А поне сред моя кръг няма много такива с проблеми - знам за двама, които сега твърдят че са ОК, макар че не съм сигурен дали са на 100%. Венци Мицов беше писал миналата година, че пише статиите си значително по-бавно отпреди. ББ не можеше да си кара джипа няколко месеца след като го боледува. Иначе уж всичко е наред, ама...

ПП: Относно обонянието - преди години приятел падна лошо във ваната (така твърди), удари си главата и в резултат си изгуби обонянието. Лекарите му казали че може и да не се възстанови, но след 6 месеца все пак успя да се оправи.

# 431
  • София
Защо бе? Могат, позволяват си го. Не като нас, всеки сам да си преценЯ.

Защото с подобна безпаметна поредица от локдауни вирусът би трябвало вече да е ликвидиран на местно ниво. Или локдаунът не се спазва, или пристигането на външни лица не се контролира. А най-вероятно всичко е поредната Пекиновудска продукция тип "Бай Дзинпин представя..."
Тестовете са малко, но и болните са малко. Днес бях при гастроентеролог в частен медицински център, потвърждава, че не усещат наплив. Не е от хората, които омаловажават ситуацията, сам признава, че е изкарал коронавирус два пъти и то не особено приятно и леко.

# 432
Права си, natka, само за паниката не съвсем. Но ти работиш в сферата на фармацията и имаш друг поглед. Около мен паника не е имало. По-скоро неглижиране.
Имаше си паника, още са ми пред очите стотици кутии с витамини които заприходявахме само за ден, че всичко живо се беше втурнало и се изкупуваха като топъл хляб в началото на пандемията. А витамин Д понеже някой казал че бил от полза, почти беше изчезнал от аптечната мрежа, доставчиците не бяха подготвени с такива количества. Майки с бебенца обикаляха едва ли не да се молят по аптеките за Вигантол... изкупен от хора дето просто чули по телевизията и край, това ще ги спаси вече. Всичко с цинк, селен и прочие същата работа беше, както и с имуностимулантите. А за опитите на всеки да си събере вкъщи лекарства колкото малка квартална аптека не ми се говори. "Да има". А с противогрипните ваксини предната зима не помниш ли какво беше? Пак по медиите казали че сега заради короната е хубаво да се ваксинират хората, то сякаш иначе не е. И юруш, крясъци в аптеката как искаме да ги оставим да умират, щото нямаме налична ваксина ами видиш ли сме я скрили от тях. Да ти кажа, всякакви успокоителни също се харчеха повече от обичайното. И нямам предвид само Мента, глог, валериан.
Това ако не е паника - не знам кое е.

# 433
Имаше си паника, още са ми пред очите стотици кутии с витамини които заприходявахме само за ден, че всичко живо се беше втурнало и се изкупуваха като топъл хляб в началото на пандемията. А витамин Д понеже някой казал че бил от полза, почти беше изчезнал от аптечната мрежа, доставчиците не бяха подготвени с такива количества. Майки с бебенца обикаляха едва ли не да се молят по аптеките за Вигантол... изкупен от хора дето просто чули по телевизията и край, това ще ги спаси вече. Всичко с цинк, селен и прочие същата работа беше, както и с имуностимулантите. А за опитите на всеки да си събере вкъщи лекарства колкото малка квартална аптека не ми се говори. "Да има". А с противогрипните ваксини предната зима не помниш ли какво беше? Пак по медиите казали че сега заради короната е хубаво да се ваксинират хората, то сякаш иначе не е. И юруш, крясъци в аптеката как искаме да ги оставим да умират, щото нямаме налична ваксина ами видиш ли сме я скрили от тях. Да ти кажа, всякакви успокоителни също се харчеха повече от обичайното. И нямам предвид само Мента, глог, валериан.
Това ако не е паника - не знам кое е.
Това с витамин Д беше ужасно, детето ми беше на 6 месеца и много трудно го намерих, а и няма да забравя една фармацевтка ми каза да му взема на хапчета.Scream

# 434
  • Пловдив

Тестовете са малко, но и болните са малко. Днес бях при гастроентеролог в частен медицински център, потвърждава, че не усещат наплив. Не е от хората, които омаловажават ситуацията, сам признава, че е изкарал коронавирус два пъти и то не особено приятно и леко.

Не съм много сигурна, че болните са малко. Тъй като Омикрон не се прекарва тежко, според мен много хора просто не обърщат голямо внимание на симптоми, наподобяващи настинка, не се тестват. По време на голямата вълна с Омикрон през янаури/февруари също нямаше натиск върху здравната система. Тогава имаше рекорден брой заразени.

Последна редакция: сб, 11 юни 2022, 00:01 от marzeliva

Общи условия

Активация на акаунт