COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 10

• 411 080
  • 6 154
  •   1
Отговори
# 5 880
Проф. Кантарджиев и други като него, които застават с лицето, името и експертизата си пред аудиторията, не са "виновни", че някой е тръгнал да издирва нещо, но имат някаква отговорност и би трябвало малко да се замислят какво и как говорят. Отговори на въпрос, споменавайки съвсем целенасочено едно конкретно лекарство. Варианти за отговор - безброй, при това далеч по-адекватни, но той целенасочено насочва вниманието към конкретно лекарство, което не е никак безобидно. И го прави нееднократно в много кратък порядък. Лично за мен подобно поведение не е ОК.

# 5 881
  • Пловдив
Категорично не мисля, че Кантарджиев и "другите като него" не се замислят какво говорят.

Последна редакция: чт, 10 окт 2024, 23:12 от marzeliva

# 5 882
А насърчи ли хората да си сложат ваксина, вместо да дирят лекарство за грип?

# 5 883
Защо обръщате внимание на Кантарджиев? Той отдавна е станал един добродушен клоун, който обикаля студията за хонорар? Никой сериозен човек би се лекувал според думи, хвърлени в ефира по толкова несериозен начин? Дойнов също не е сериозен журналист - запълва си времето с бла-бла.

# 5 884
  • При семейството си
Кантарджиев даже не спомена име на лекарствоТО, а накрая каза, че са три в България.

# 5 885
Защото, Кантарджиев беше част от екипа в началото на пандемията (беше директор на центъра по заразни и паразитни болести), постоянно по медиите разясняваше относно Ковид (и други респираторни заболявания) и се превърна в лице което част от хората разпознават като човек който да им обясни, да им каже как да се справят с някои заболявания и вируси. За мен за някои неща ми прави добро впечатление, че е един от малкото които продължават да повтарят за маски, за ваксини (макар и да казва само за възрастни и имунокомпроментирани), за това да си стоиш в къщи когато си болен, за събирания на открито, за вентилацията и проветряването и т.н. като начини за превенция срещу вируси. За други изказвания ми се струва че леко минимизира болестта ковид и вируса Sars2, а за трети - като лекарство грип - преекспонира като обяснява с един такъв патос, все едно е нещо "уау" - вземаш едно днеска, едно утре и вече си добре. И други са обяснявали че има лекарство против грип и може да помогне, но не по този начин.

# 5 886
Мисля че всичко е в твоята глава. Имям предвид омаловажаването и преекспонирането за които пишеш.
Просто за грип има лекарство, факт.
За ковид няма, симптоматично е лечението.
Ваксини има и за двете болести.

# 5 887
  • София
За кое лекарство за грип рекламира професора, тамифлуто ли?
Или ново е излязло?

# 5 888
Ronald и аз се замислих кое е лекарството за грип и как действа. Аз до сега съм получавала само целенасочени за последствията от грипен вирус - за сваляне на темп. , за главоболие, за гърло ... ако се развие ушна инфекция или синузит антибиотици , ... и т.н. Но конкретно лекарство против самия грип не са ми предписвали. Докато не се е усложнило - почивкав къщи и чай, капки за нос ако е с хрема за да не се възпалят ушите и подобни превантивни за да не се получи усложнение .

# 5 889
https://www.google.com/search?q=%D0%A2%D0%B0%D0%BC%D0%B8%D1%84%D … d=chrome&ie=UTF-8

https://apteka.framar.bg/30011094/%D1%80%D0%B5%D0%BB%D0%B5%D0%BD … D0%BE%D0%B7%D0%B8

Стар препарат само при грип тип А е Ремантадин, който може да се взема и превантивно, но всички наблягат заради сериозните странични действия на противорирусните медикаменти, те да се ползват след консултация с ЛЛ. За всички е характерно, че е нужно прилагането им още при първи симптоми (възможно най-рано).

# 5 890
  • София
Кое е това митично лекарство, заради което тричаме Кантарджиев?

# 5 891
Тамифлу е, мисля. Той няма как тия хвалби да ги удари поименно, то е с рецепта и откровени реклами не става.

# 5 892
Явно гледаме различни интервюта. Единствено ме подразни почудата на водещия, че имало лекарство срещу грип и подвеждащия въпрос, с какво да се запаси едно семейство, така да си има.
Кантарджиев не каза нищо, което не е казвал и което всеки обикновен човек да не знае. Ни видях възхвала, ни реклама.

Лекарствата за грип са три, в зависимост от вида - Тамифлу, Реленца и Ремантадин.

# 5 893
  • Другата България
Явно гледаме различни интервюта. Единствено ме подразни почудата на водещия, че имало лекарство срещу грип и подвеждащия въпрос, с какво да се запаси едно семейство, така да си има.
Кантарджиев не каза нищо, което не е казвал и което всеки обикновен човек да не знае. Ни видях възхвала, ни реклама.

Лекарствата за грип са три, в зависимост от вида - Тамифлу, Реленца и Ремантадин.
Не, не гледаме различни интервюта.
Моето мнение е същото, но явно се очаква Кантарджиев да говори само и единствено за ковид, и всяко излизане от тази рамка го прави персона нон-грата.
Да, ама не, и както се писа вече - лекарство или медикамент за ковид няма, докато за грип има, и видно много хора не зная тази малка “подробност“.

# 5 894
Явно, Мери. Я как водещият повдигна вежди Grinning, което за мен е непонятно, но...

Общи условия

Активация на акаунт