🤍 Ергенът 🤍 Сезон #1 🤍 тема #13 🤍

• 252 937
  • 5 951
  •   1
Отговори
# 120
Добре, а сигурно ли е, че са етнически турци, a не българи-мюсюлмани? Че четиримата й баби и дядовци са етнически турци? Иначе всеки е в правото си да се чувства какъвто пожелае.

# 121
На мен не ми пречи какви са по произход и националност
Не мисля, че това е проблема при тях. Останалите 20 момичета не бяха с друг произход и самосъзнание, и отпаднаха, и не знаеха годината на Освобождението и т.н.

# 122
Добре де. Избистрихме ги дали прабабата на Виктория преди стотина поколения е била Волжка българка. Избистрихме и Дениз с какъв паспорт е и като каква се определя.
Това каква добавена стойност дава към личностите им, които ни показват в предаването?  
Ако и двете бяха българки по определяне и по паспорт, това щеше ли да промени нещо от това, което видяхме за тях, от мнението ни за тях или от образа им като цяло?

Добре, а сигурно ли е, че са етнически турци, a не българи-мюсюлмани? Че четиримата й баби и дядовци са етнически турци? Иначе всеки е в правото си да се чувства какъвто пожелае.
Българите мюсюлмани са така наречените помаци и те не знаят повече турски отколкото знам аз. Те просто са си българи мюсюлмани.
Турски етнос в границите на България освен че се определят като турци, говорят турски по домовете си и спазват такива традиции (това второто не е много задължително).

Последна редакция: нд, 15 май 2022, 16:04 от geri1919

# 123
Ами да де, Titina, нали това казвам. Че не е точно отражение, а режисьорски поглед.  Имат ги тези черти и привички, но едва ли са толкова ярки в реалността. Мисля си, дори че видяното не е отражение на самите участнички, а пък камо ли на 90% от жените. Това е моето наблюдение.

Още първия епизод като излъчиха, помните как се напълни нета с анализи колко е страшно положението, щом това е представителна извадка за “моми”. Кастът е супер скандален и в течение на режисирането, още повече натъртиха тая скандалност. Такъв е прийомът на тези “телевизионери”. Те пускат някаква супер скандална провокация, а откликът от публиката е силен.

# 124
Несъмнено не избира, и не е казано, че националността има определени черти.

Танчитка, навсякъде казваш познавам. А познаваш ли жените в това предаване. Не, виждаме каквото продуцентът и режисьорът решат да видим. От опит, хората се показват в съвсем различна светлина от това, което са.

Кайсия, думите имат значение. За хора не знаещи значението на думата си има тълковен речник. Мисля, че имаш и проблем с четенето. Казах гражданин, а не къде е роден.

Дениз е гражданка на България, но на една от срещите с Виктор се представи като чужденка. Понеже вече установихме, че е българомохамеданка, а у нас турците са такива, излиза, че е туркиня.

Интересно е, че от 22 момичета останаха Дениз –подмолна и Виктория – напориста, които качества свързваме с произхода им. Чисто статистически е интересно що така се получи.

Режисирано е, но никой не им е слагал толкова грозни думи в устата

Последна редакция: нд, 15 май 2022, 14:25 от LadyCharming

# 125
Оффф, досадно става вече.
All Marra fermentation... Всичката Мара втасала, че и етносите се започнаха.
Дениз е туркиня, защото именно в душата си се чувства туркиня, независимо че е българска поданичка, гражданка или каквото още се сетиш.
Държат си на езика, произхода и традициите/ е , тя в последното леко е кривнала от правия път, но../
Виктория е рускиня, защото е гражданин на руската многонационална федерация, където са май над 200 етнически групи, но и има всички антропологични белези на външността си като такава.

Всеки етнос и народ имат както прекрасни, така и не дотам прекрасни типажи.
Да се бия патриотарски в гърдите - ние сме най-съвършените, е няма как да стане. Достатъчно съм живяла и общувала с различни националности от изтока и запада, за да науча, че всички са хора като хора, на които нищо човешко не е чуждо - от най-възвисените до най-низките страсти в различните индивиди.

# 126

Интересно е, че от 22 момичета останаха Дениз –подмолна и Виктория – напориста, които качества свързваме с произхода им. Чисто статистически е интересно що така се получи.

Режисирано е, но никой не им е слагал толкова грозни думи в устата

Ами кой да остане? Айде, първата вечер не, защото тогава играе роля адреналин, шок, до известна степен и страх от предстоящото, но от втора - трета вечер Виктор със сигурност може да ги сведе момичетата от 22 на 8-10. Но трябва да се пълнят епизоди и да им се даде шанс на всички.

Коя да остане? Ама да е по вкуса на Виктор, не че казвам да са лоши принципно (за всеки влак си има пътници). Зори Джи? Елвира? Карина? Ния? Габриела? Венета? Малкото Вики? Имаше и някакви Вероника, Весела, Теодора - от тях почти нищо не видяхме.

Останаха такива, които му се нравят външно. А тази селекция можеше да я направи още на първата седмица. От тях Марта не го иска. Благовеста прекалено много го иска. Гергана прекалено го притискаше. Деница.... ами на Деница просто ѝ дойде времето да се маха. Аааа имаше и една Людмила, която беше там за целите на продукцията.

# 127
Значи, мацки, пиша в темата, вие изписвате сто хиляди други теми и после докато ви намеря пак, ми отнема време.

Идвам да кажа само, че на инстаграм стори Виктор се извинява за постъпката си от последния епизод. Малко късно и малко тъпо, че на публиката, а не на Александра. Пускам линк.

https://instagram.com/stories/viktor_s_s/2838044031217305765?utm … shid=YmMyMTA2M2Y=

# 128
Не, турците у нас не са българо-мохамедани, не съм съгласна, че са под равен знаменател. Имам приятели турско семейство, етнически турци, много свестни хора, с  поколения поне 2 сигурно живели тук, но са етнически турци. Генетично, ако си направят тест примерно Анцестри, ще им излезне Anatolia&Caucasus за произход. На българите ще излезне The Balkans and Greece, виждала съм резултати, не говоря наизуст. Помаците по своята същност са си българи, а не турци, женят си се помежду си, а не за турци.

# 129
Приключвам тази тема с уточнението, че понякога наричам Виктория
рускинчето, но то е за да я отлича от другите. Далеч съм от мисълта, че всички рускини и туркини са като тях. Ако някой се е обидил моля да ме извини!

# 130
Ако кажеш само Виктория без  рускинчето като опашка, дали няма да  се сетим за кого иде  реч?!

# 131
Сигуно много ми личи, че не харесвам рускини

# 132
Има такива хубави прякори, и всеки ден излизат нови:
- злото вън
- Питоня
- Ролексова
- Часовникарова

Мързи ме да се напъна за други… 😃😃😃

# 133
Дебелоглезенова
ПсихоПАТНОва
ПсихоПИТОНОВА хахаха
Зъблова
Чичкова

Очаквам си потвърждението за злобна българка. Обещавам, няма да се засегна този път хаахах. Simple Smile

# 134
Тета я беше нарекла Тиктакова преди време и много ми харесва, защото навява асоциация с пластмасов детски часовник от Зрънчо.

По традиция всяка нова тема започва с някаква тегава дискусия. За последно ни е, дайте по-ведро.

Лично аз съм разочарована, че има още два епизода от тъпнята. Вече се бях настроила психически за един епизод (финале гранде). Къде е Карина с Лексотаните, когато най-много ми трябва.

Общи условия

Активация на акаунт