Дилема

• 3 947
  • 55
  •   1
Отговори
# 30
Според мен той е женен, не за авторката разбира се.
И аз това си помислих веднага. Обсъдил си е решението за пътуването човекът, просто го е обсъдил с жена си.

# 31
  • Paris, France
Той защо заминава сам ?Не желае ли да бъдете заедно там където отива за половин година?

Може да е военен и да го пращат на учение или мисия. Може да е дипломат, пратен в държава, където не може да бъде посещаван от жена, която не му е законна съпруга. Може да отива на някакво обучение и да не допускат партньор.

Авторке, след 13г заедно не е фатално да се простите ден преди да замине. Все едно е дали няма да се видите 6 месеца или няма да се видите 6 месеца и един ден.

Аз бих отишла на юбилея, та да се видя и с роднините, освен лелята.

# 32
  • Тра-ла-ла
ъм , нещо не ми стана ясно, във връзка сте от 13 години и той ти съобщи "в разговор от вчера", че заминава за много дълго време? Тва сам ли го е реши, ти беши част от обсъждането и вземането на това решение?
+1
И за тези 13г само любов ли в имало? Нещо повече? Деца?!

# 33
И той знае, че от месец си поканена на юбилей? И не ти предложи сам, да се разделите ден по-рано?

# 34
  • София
Не казваш всичко.

# 35
Пък аз ако отивам в чужбина за 6 месеца и гаджето ми не прекара последния ни ден заедно с мен, а замине при леля си, няма да проявя никакво разбиране.
Всеки сам си преценя. Wink

# 36
Пък аз ако отивам в чужбина за 6 месеца и гаджето ми не прекара последния ни ден заедно с мен, а замине при леля си, няма да проявя никакво разбиране.
И аз не бих проявила разбиране, честно. 🙄
Но пък от 13г., ако съм с някой, вероятно вече сме на семейни начала, съжителство и т. н. Не бих приела и от днес за утре да ми съобщават отсъствие за 6м. Ако сме толкова години във връзка може би би било да се измисли нещо - да отскочим заедно до лелята и да покажем уважение, пък после да се прощаваме там.
И аз нещо не разбирам ситуацията и отношенията на тази двойка. На този семеен празник само тя ли е поканена, а партньора и, с който е от 13г.не, така ли?

# 37
  • Great Britain
И аз не бих проявила разбиране, честно. 🙄
Но пък от 13г., ако съм с някой, вероятно вече сме на семейни начала, съжителство и т. н. Не бих приела и от днес за утре да ми съобщават отсъствие за 6м. Ако сме толкова години във връзка може би би било да се измисли нещо - да отскочим заедно до лелята и да покажем уважение, пък после да се прощаваме там.
И аз нещо не разбирам ситуацията и отношенията на тази двойка. На този семеен празник само тя ли е поканена, а партньора и, с който е от 13г.не, така ли?
Партньорът и с който е от 13 години заедно заминава за 6 месеца в чужбина в деня когато е юбилея на лелята.

# 38
Този юбилей направо национален празник.
Нищо по-важно на тоя свят няма от юбилея... и то не на майка или баща, а на леля.

# 39
Да оставим настрана юбилея, притеснителни са отношенията с мъжа. В нормална дългогодишна връзка е редно заминаването да се обсъди между двамата, а не той просто да й съобщи, че еднолично го е решил. Все пак, каквото и да е това заминаване, едва ли са му опрели пистолет и са го накарали на секундата да вземе решение.

# 40
Аз бих отишла на юбилея. Лелята става на 80 години! Да е жива и здрава, но 80 години не са малко и не се знае още колко години, ще е жива жената. С твоята любов имате време да се радвате един на друг.

# 41
Не е съвсем така, има някои професии в които нямаш много избор и се налага да заминеш от днес за утре. Не знам какъв е техният случай обаче, ако работата му не е такава е странно да не са го обсъдили и е още по-странно, че е решил да замине точно в деня на юбилея. Бих отишла на юбилея, да се разделят ден по-рано не е голяма драма.

# 42
Не е съвсем така, има някои професии в които нямаш много избор и се налага да заминеш от днес за утре.
Добре, приемам, но от самия начин, по който тя го е описала, оставам с впечатлението, че има нещо нередно в техните отношения. Авторката не знам дали напоследък чете темата, но не пише, за да внесе малко яснота по въпроса. Това ме навежда на мисълта, че или темата не е съвсем истинска, или сме прави в предположенията си за връзката й с този мъж.

# 43
Май не видях някой да предлага да изпрати Любовта и да тръгне към лелята. Тази голяма Любов да не пътува в 23.58ч?

# 44
Въпросът й не беше "Той ми съобщи, че е решил да замине, без да се допита до мен, нормално ли е?" Не знаем там какви са обстоятелствата, дали не я е поканил, пък тя не е имала възможност да замине и т. н. Тъй като не е питала за това, не е дала и факти.

По повод лелята, че можело да се случи нещо с нея - може. Хипотетично може и на мъжа да се разбие самолета или да катастрофира, и да не го види повече. Може един ден да не е от значение в случая, но достатъчно случаи с млади, изпреварващи възрастните да си отидат съм виждала. Не разчитайте, че някой е застрахован да му се случи нещо, щото бил млад.
Например баба ми надживя единия си внук. Така се случи.

Общи условия

Активация на акаунт