Отговори
# 450
Парс и Джейлин така и неможах да ги харесам .

Да ,молбата да направи снимките си беше чиста уловка , а "подскачащата "винаги авукатка не се усети , ако наистина е  злепоставяне ,ама сериал да става ....

Алекс ,благодаря за разясненията !

# 451
Алекс, аз съм по средата на предната серия с твоя превод, помня, че полицията намерила чанта/куфар с пари, но забравих, че са скрили от Парс.
Новата квартирантка е фризьорка/маникюристка и при нея Нева боядиса косата си в нов цвят. Метин също я видя, когато посрещаше Халюк. А той кой е Rolling Eyes - ходи насам - натам, само го показват, без да е ясно защо.
Престъпниците, които и да са, много добре са организирали всичко, а екипът даже не заподозря капан. Много са напрегнати от смъртта на роднина - Нева и заплахата за живота на Джейлин. Наясно са, че Джейлин е свързана с майката на детето и го издирва.
Не разбрах как бележката, която лаборантката изследваше за отпечатъци, се оказа качена на компютъра, тя това не го видя, а направо започна да я нарязва. Пак някой мишкува в лабораторията, но кой... и изпрати снимка на телефона на шефа.
Сема е турската Агата Кристи. Винаги, когато пусне Джейлин сама, очаквам да попадне в окото на бурята, а тази вечер направо в ураган. Накъде ще тичат сега и кого ще спасяват - нея ли, детето ли...
Сетих се, че така я представиха - "Джейлин Ергуван Кая, всяко събитие, в което участва, е водовъртеж."

Забелязахте ли името на яхтата - PabloPablo 23 Joy На втората снимка - блогърът Токио е писал нещо на Сема и Пънар. Сигурно и неговото сърце се е разтреперило от напрежение Grin

# 452
Не съм забелязала почти нищо от това, което е видяла Алекс.
А и доста неща не научих от руския устен превод, който беше отгове-отгоре...
Нито вестникарчето, нито "доктора" на плажа, нито жената в инвалиден стол...
От превода не се разбра и че бизнедмена е пътувал с Нева в самолета...
Вярно, че е доста наивно поведението на печената! Джей във фоайето на хотела -
какви бяха тези снимки, не се ли усети, че е с някаква цел?!?!
А също и в хотелската стая - защо трбваше да вдига телефона?!?!  
Нима "ювелирната" акция не беше разчетена във времето?

Все неясноти, които и на мен ми направиха впечатление.
Може би Сема е имала точно такава цел - да ни обърка съвсем! Laughing

А на финала Ългас добре че не припадна...

Е, дано не сънувам кошмари тази нощ.
Спокойна нощ на тези, които още са будни. Sleeping

# 453
  • Кърджали
Ългаз късно се усети че това е капан. Пунедни от цивилните полицаи да си говорят че нали жената на прокурора е в акцията и цялата полиция с трупана в хотела. След това видя дрон да ги наблюдава и чак тогава се усети
За другата серия не знам какъв гняв ще изсипе Ългаз върху Парс. Ългаз толквоа пъти е чувствал че е на път да я загуби, че не знам ще поеме ли още един такъв страх. Ще избегнете. Парс обаче ще си го е заслужил, в болката и гнева си прати Джейлин там където иначе не би позволил . До якъде, даже доста го разбирам, но не беше прав да праща Джейлин там, още повече че я познава и знае колко неща може да се объркат.
Докато Гьоксу говореше с Ерен да му каже че няма отпечатъци по бележката някой е влезнал и я снимал.
Не мисля че сериала представя в някаква прекалено лоша среда полицията. Не всяка акция е успешна, не всеки убиец е хванат веднага и в реалния живот. На нас ни представят обаче все такива заплетени случаи, щото иначе нямаше да е интересно.

Джейлин се съгласи да ги снима явно за д сме предизвика подозрение (в случай че от лошите я наблюдават), а и разчитайки на това че все пак сто очи я гледат и пазят.
Всъщност трябва да ѝ призная  - за първи път се замисли какво да направи. Но явно желанието ѝ да помогне на Парс и да види кой е искал ножа надделя . Много се полих да надделее молбата на мъжа ѝ да не мърда отвъд препоръките му, ама Джейлин си е Джейлин..И Ългаз много добре го знаеше и затова не искаше да я включва в акцията)

# 454
  • София
Здравейте, мили момичета!
Благодаря ви за коментарите!  
И специално за Алекс, която ни радва с преводите.
За сега нищо не мога да кажа, защото само от първи епизод малко гледах. Имах гости и сега ще наваксвам. Първото ми възприятие е, че отново се ядосах на Джейлин. Не ми хареса нахалството й и отношението към Ългаз. Спирам, защото не съм гледала почти нищо и мога да натворя глупости,  а влезнах в темата за да сложа рейтинга, който е доста добър. Всичко добро и до скоро.

Последна редакция: пн, 26 сеп 2022, 17:16 от Nina NN

# 455
  • Кърджали
Рейтинга е повече от добър, другата серия сигурно още ще се покачи.
 Аз снощи повече се ядосвах на Парс. Опитвам се да го разбера, но да набута Джейлин в тази акция си беше супер безотговорно.

Лекарят на Айлин (ако изобщо е лекар) който наблюдава Нева докато тя говори по телефона;
Бизнесменът, който е летял заедно с Нева;
Метин, който вижда Нева на летището, докато посреща бизнесмена;
Новата наемателка на Метин, която е фризьорката на Нева;
Новият ни беля репортер, който също е видял Нева;
Йекта, който се е срещал с Нева и пъдпъдъка адвокат, който ги е видял/наблюдавал;
Сердар, който май последно е видял Нева;
И Джунейт, който по това време е бил в ареста, но разбрахме, че е откраднал голяма сума пари от фирмата на Йекта.
Ходи и решавай задачата кой колко и докъде е свързан с 4те трупа в кладенеца и дузината скелети….
Като казахме трупове - единият от тях е убит с нож, по който има отпечатък на Нева, другият с разкъсана сънна артерия (неизвестно как) и третият - девойка, която е била свидетел по някакъв случай,  ударена с нещо тежко по главата . Картинката направена така, че все едно Нева е полудяла и убила всички и после незнайно как се озовали на дъното на кладенец в необитаемо имение.
Сема Ергенекон е луда....

Положението след серията е:

А не знам споменах ли, че ми иде да счупя главата на Чънар, че каза на журналиста за момчето от кладенеца.  Абе идиот, предният ден брат ти вдигна участъка във въздуха заради този случай, знае се че е засекретен и ти иди и го изпей на журналист. Аферим....

🤍🤍🤍🤍Башак Гюмюлджинелиоулу се сбогува официално с Нева и екипа на Присъда
"Краят на пътя за Нева може да е тъжен, но пътуването ѝ беше много красиво. Искам да се помни като красива и свободна.
На всички приятел, които с обичта си подкрепяха Нева, историята ни…добре че ви има.
Екипа, с който бяхме заедно 36 серии и работихме с голямо удоволствие yargıdizi, ay yapım, kanal d, нека пътят ви бъде светъл и винаги да имате много зрители. Обичах Ви, обичам Ви и винаги ще Ви обичам."

Сема Ергенекон: И ние много те обичаме 🤍
Башак: Все още съм верен зрител. С нетърпение ще чакам да видя какво ще напишете в тази история, особено за Нева. Скъпа Сема,здраве на ръце ти, на ума ти,на всичко. Много, много те обичам 🤍🕊️

Бесте Султан (режисьорка на Присъда): Скъпа Башак

Г-н главен прокурор (нищо че в момента искам да набия героя)

# 456
Алекс, благодаря ти за рзясненията и особено за колажа с Нева и всички,
които са били около нея в някакъв момент.
Но най ми хареса кълбото от кабели, което Сема ханъм ще трябва да разплете
в следващите епизоди. Дано! И да ни съобши за нкои факти,
които видяхме в 36 еп.
Например, по какъв начин Айлин се е запознала с "доктора", който е доста съмнителен.

Второ, как Метин , бивш шеф на полицията, се доверява толкова бързо
на новата  наемателка, че дори и дава ключ...

И трето, очевидно всички са се изненадали, от постъпката  на баш прокурор Парс
спрямо Джейлин. Все едно, че иска да отмъсти на Ългаз, че още не е открил
загадките около сестра му Нева.

Има и други неща, които Сема трябва да ни обясни или поне да загатне за отговорите.

Така или иначе, ми трбва сносен превод и второ гледане, за да разбера повече.

# 457
  • AMS

Привет и благодаря за новости, преводи и коментари!!!

Много "трудни решения" в тази напълно оплетена ситуация.
Дано макар и трудни -  да са правилни.
За сега виждам, че са закъснели и неправилни.
И като че ли всички герои, без изключение,
се държат в последната серия точно на обратно,
в сравнение с края на предишния сезон.
Нещо Сема е разместила яко пластовете.
Онова преди/след 6 месеца ми се загуби, та си мисля,
че сега трябва да сме преди, ама след сватбата.

# 458
  • Кърджали
Месец след сватбата сме.
За мен героите си действат напълно според нрава си.
След толкова пъти в които Ългаз е бил на ръба да загуби жената, която обича, след като я е намирал и подкрепял в много трудни състояния, е напълно естествено да е развил много силно желание да я пази. Една му е. Останаха му тя и Дефне.
Но винаги е имал правилна преценка за ситуацията. В първия сезон разбра кога трябва да се оттегли, за да смени начина по който да се бори за защитата на жената, която обича и в чиято невинност вярва.
Ето и сега, познавайки си Нева, нещо не му се хвана вяра, че тя може да е убила човек

Ерен пак е склонен да повярва, че го е направила. Отново е на зор да балансира между човека, когото обича като брат, другите прокурори, задълженията.
Парс и преди си е бил леко надменен, гледащ само от своята гледна точка. Навремето, когато Ългаз търсеше истината, Парс по всякакъв начин му напомняше че има правила. Но сега, когато той е я огъня изведнъж всички тези правила заминаха. Поиска от Дерия да го играе шпионин, Нахвърляше се на Ългаз,че крие информация от него. Без да се замисли и секунда прати Джейлин там, където тя няма никаква работа , напук на протестите на Ългаз и обвинявайки го че смесва работата и чувствата си. Сякаш той не прави същото. За някои може да изглежда че това не е същият Парс, но за мен е същият просто сега е момента в който му излюпи бушона..
Джейлин си е Джейлин.

Ох, днес само се намесвам, и то с романи направо, но превеждам серията и емоциите са в пълна сила... Някъде трябва да избият...

Последна редакция: вт, 27 сеп 2022, 08:51 от Aлекcандрa

# 459
Здравейте! Blue Heart

Днес няма ли да има поне 1 трейлър - нито снимки, нито трейлър... Disappointed
Нищо не ни подсказват,  поне за  кървавия нож отпреди няколко серии...
А за дядото и осиновеното дете - съвсем нищо!

# 460
Джу, 😍 аз още от миналия сезон заподозрях, че това дете съвсем го забравиха. 😂
А Дядо нещо ми се вижда уморен, един такъв отпаднал, че чак ме притесни този човек. 😟

# 461
  • Кърджали
Тази вечер ще има фраг. Ако не го пуснат пак в полунощ, ще го преведа и пусна.
Силно се надявам да покажат един Ългаз, който е бесен на Парс....

# 462
Сема - доза мотивация напът към офиса.

# 463
А Дядо нещо ми се вижда уморен, един такъв отпаднал, че чак ме притесни този човек. 😟

Те за това съм ѝ бясна на Сема ..."пенсионира " дЕдЕ .
Ами той си е "професионалист" в разгадаване на възлите ,има си поглед ,усет ..Комсер Метин ряпа да яде , а и този новият шеф ,що  имам съмнение ,че е "къртица " на висок хонорар ?!?!

# 464
  • София

Те за това съм ѝ бясна на Сема ..."пенсионира " дЕдЕ .
Ами той си е "професионалист" в разгадаване на възлите ,има си поглед ,усет ..Комсер Метин ряпа да яде , а и този новият шеф ,що  имам съмнение ,че е "къртица " на висок хонорар ?!?!
Привет!
Момичета и аз се присъединявам към вас, относно липсата на деде.  Определено  неговата позиция би била доста успешна в разследването на тази оплетена ситуация.  Надявам се Сема да му възложи в най-скоро време "отговорна задача".  Той знае добре почти всички, които се въртяха край Нева и знае много за тях и познанствата им, а също е на ясно и с "подземния свят". Надявам се скоро да се включи.

Общи условия

Активация на акаунт