Отговори
# 525
  • Кърджали
Присъда, еп 39, фр 1

https:-spam302-/prisyda/91
https://vk.com/wall609002571_346
https://videa.hu/videok/film-animacio/.-39-1-6avv5PloHTPr1VMN
Аз да сложа първо това, че съм още в шок.

Сега накратко - явно както Ългаз предполагаше нашият психопат подпали от изявлението на Парс и реши че ще доказва че може да повтори ситуацията без да го хванат..Иначе не виждам защо толкова скоро ще се хване пак да играе същото упражнение
Парс, от една страна хем ми е жал за него, хем съвсем излезе от контрол. Разбирам защо се подаде на изнудването, но защо бе момче... Този сезон Джейлин си има достойна конкуренция в правенето на бели - Парс.Ългаз кого по-напред да варди, не знам....
Сега малко по заплетената част
Нали освен 4те трупа плюс детето, от кладенеца излезнаха скелети - семейство, изчезнало преди две години. Ще ги кръстим семейство Скелетови (че им забравям фамилията). Та това семейство освен трите си деца имало още едно, за което никой нищо не знае (най-големият им син по документи в болницатс при разбирането си има близнак). Никой никога не е чувал за това дете.
Бащата имал брат, който преди две години е подал сигнала за изчезването им. Джейлин откри къде живее и прати адреса по Пъдпъдъка. Оказа се че чичото знаеше за мистериозното дете - още при раждането майката го е дала на нейната сестра (сестра ѝ не е можела да има деца, майката е дала детето на нея, с вярата че поне едно от децата ѝ може да има добро бъдеще, да се изучи като порасне, тъй като семейството на сестра ѝ разполагало с пари). Семейството на сестра ѝ взели небето и малко след това заминали нелегално за Америка и поне официално никога не са се върнали  след това - вече 20н години. Това според Парс срива идеята че психопатът има нещо общо с изчезналото семейство Скелетови. Ама то Парс отхвърлвше тази теория по начало
Да видим - лекарят, който Бог знае дали е лекар беше ранен .
В колата на пъдпъдъка имаше косми от куче.
Новият началник получи странно (за нас) обаждане от непознат номер
Думите му бяха нещо от сорта " колко станаха, четирима ли, добре довършете  напълно, действайте"
Бизнесменът наблюдаваше Парс и Дерия. Докато седеше на масата сервитьора му наливаше алкохол и Бизнесмена каза "Тоя път съм сам, внукът ми няма да идва". (Явно е редовен клиент)
 В същото заведение Парс намери снимката.... Според мен той я остави, ама ....
Бурак обикаляше наляво надясно, наблюдаваше Джейлин докато тя беше в участъка.
За колата на Нева казаха че е закарана в онази поляна, където я намериха изгоряла ( не се виждало добре кой я кара, но се е виждало че шофира мъж с хирургична маска и очила.
Предвид че семейството с бебето близнак е заминало за Америка, търсим младеж, който е учил в чужбина. Бурак използва много английски думи, а и нещо ми заприлича на човека, който отвлече Джейлин

Дерия поиска помощ от Ългаз и Ерен за Парс. Разказа им, че е претърсила джоба на Парс през нощта и е видяла снимката. Разказа им че Парс сутринта се направил че отива на работа, но после го е нямало. А след това е поискал от нея да промени един обвинителен акт, така че да оправдае виновната автобусна фирма , а да обвини шофьора. Ерен не искаше да повярва, че това е възможно з че Парс може да направи такова нещо, но Ългз, включвайки и своите съмнения и притеснения реши да говори с Парс, е не направо, но го попита има ли да им казва нещо. Напомни че са и приятели, но Парс не каза нищо. Ългаз поиска съвет от баща си (много хубава сцена) - дали да си затвори очите и да предпази репутацията на приятел или да го спре дори с цената това да развали приятелството им завинаги. Харесаха ми думите на баща му, накрая с 'ш"ако сега спасиш достойнството на приятел, след време със сигурност ще си върнеш и приятелството му" . Така Ългаз задейства операцията и хвана изнудвачите с Парс
Гюл е готвила за дечица в един дом, всеки ден прекарвала по малко време с тях. Така се опитвала да се пребори с болката по Инджи

Наемателката е безопасна. Доколкото разбирам Дядото я е наел да представя детето Гьоркем май се казваше за нейно, така да се нанесе в къщата. По този начин малкия ще влезе сред семейството и може би по някое време да им каже кое е това дете.

Последна редакция: пн, 10 окт 2022, 01:21 от Aлекcандрa

# 526
Aлекс, благодаря за фрагмана и за разказа! Flowers Bouquet
Бебето близнак е отраснало в Америка, даже и да знае турски, ще е със силен акцент. Ако е Бурак, акцентът щеше да направи впечатление на всички.
Доколкото разбрах - Нева насочила Айтен към квартирата, но дали е истина или е алиби, всъщност е доведена от Мердан.
Този шеф Рафет е много съмнителен - кой му изпрати снимка на бележката от лабораторията.

И на мен сцената с Метин и Ългаз много ми хареса. Криворазбраното бащинство им стовари много беди... Нямам търпение да разбера какво ще направи Парс.

Халук ли е пускал дрона - да снима нещо важно и после да изнудят Парс за делото с автобусната фирма.

Четин наистина ли е ранен? Беше ясно, че кръвта не е от операция, но реших, че има план - докато Айлин чисти кръвта, той да тършува в офиса. Нямам идея какво. Grin Но има цел и затова се лепна за Айлин, а тя като гимназистка го зяпна.

# 527
Семейството на Джейлин нелечимо са ХАХО ,без изключение .Започвам да се чудя Ългаз какво толкова намери/намира в нея --една патологична лъжкиня ...........

# 528
Семейството на Джейлин нелечимо са ХАХО ,без изключение .Започвам да се чудя Ългаз какво толкова намери/намира в нея --една патологична лъжкиня ...........

Как какво че Пънар е главната героиня... 😂
Още не съм наваксала само по откъси съм но ми се налага да работя без почивка повече вече от 20 дни 😂

# 529
Здравейте! Blue Heart

Алекс, благодаря ти Gift Heart - много хубав мини-анализ! Изясниха ми се сума неща,
на които не бях обърнала внимание или просто не бяха преведени при озвучаването.
Напр. детайлите  от биографията на Бурак. Много изненадващо!!!
Но НЕ мисля обаче, че той е похитителят на Джей. Защо ще я подлага на този стрес - няма причина.

За Парс нямам обяснение - той беше толкова последователен в действията си,
накъв професионалист, толкова искрен  приятел, толкова внимателен като влюбен мъж...
И изведнъж -- такава промяна в характера! Не е правдоподобно, колкото и да е обичал сетра си.
Не ми изглежда нормално и да се подаде на шантажа на хората от автобусната фирма.

А за глупавите жени  съм на мнението на София26 - добавям и глупостта на жената на Йекта!
Толкова омраза и презрение имаше в нея към жестокия съпруг,
а изеднъж едва ли не го прегърна и разцелува от състрадание...
Добаввям и глупостта на едно момче - Чинар! Докога с глупавите  му постъпки?
За мен е необяснимо и доверието на всички младежи  към приятелката на Сердар.
Не участваше ли и тя в раздаването на дрогата?

В обобщние  епизодът беше добър като динамика на действието (на момнти пркалена!),
на добрата режисура, и отново на добрата игра  на повечето актьори!
Само оставам със съмнения в Сема ханъм - прекалено много хорър...

А за Ългаз и доверието му към "лъжкинята" Джей , бих казала: Любовта е сляпа! Grin

# 530
По притчата ..."Любовта е сляпа  ,а лудостта  я води за ръка "

# 531
Цифрите

# 532
  • Кърджали
Всъщност Парс е разбираем. Той все още може да си е добър специалист, но в момента душата му гори. Имаше само сестра си и я загуби по такъв ужасен начин. В момента и на Дявола душата си би продал, ако му обещае че ще му даде убиеца на Нева. Тя и Дерия, искайки помощ от Ългаз и Ерен им каза - когато убиха мъжа ми ако някой бе дошъл и минбв казал че ще ми помогне да открия кой го е убил, сигурно щях да се съглася на всичко. Все пак когато си загубил, когато не си могъл да опазиш най-близкия си, губиш почвата под краката си. Така че колкото и да ме ядоса, всъщност разбирам какъв огън го гори. Не е оправдание за действията му, но в обяснение. Просто има ситуации в които човек си мисли че би направил едно, но като попадне в тях - ей на...
Психопатът няма причина да подлага никой на това , не само Джейлин. Но именно затова е психопат

Следващата серия ще е ужасно тежка. Все едно не стига, че ще се дави в самообвиненията си, че не е успял да опази жената, която обича, но Ългаз ще е в ужас защото знае какво я очаква Джейлин (ако не успее да я спаси). Той знае че преди да ги убие, онзи психопат измъчва жертвите си, държи ги без храна и вода (нещо, което пък за Ългсз е било много важно -Джейлин да е нахранена, да има вода и да е в безопасност) а после ще я убие. Дори само мисълта за това, може да подлуди Ългаз.
Но Джейлин има нещо,което при Нева го е нямало. Мисълта, че някой ще я търси. Мисълта че Ългаз ще преобърне света, но ще я намери. Това предполагам ще я държи да не изпада в паника

Все си мисля че някак си ще се спаси (ще я спасят), дано и другите жертви, но без да хванат психопата. Не мисля че ще е отвлечена много серии, а още е твърде рано за това което знаем че ще се случи по -нататък (евентуалното убийство на Ългаз). Така че Джейлин трябва да се измъкне от там, но явно няма да е напълно в безопасност...

Стори на Пънар

"Играта започва. Моят мозък изгоря доскоро се опитвах да разгадая ( още не съм го разгадала). Хайде, успех и на Вас"

Последна редакция: пн, 10 окт 2022, 12:47 от Aлекcандрa

# 533
Здравейте! Blue Heart

В днешната преса - от в. "Gеccе".
(Датата на статията е 8.10.22)

Вълнуващ нов трейлър от Judgment… Кой отвлече Ceylin?
Излезе втори трейлър на новия епизод от сериала Ay Yapım, "Присъда",
който се среща с феновете си на екраните на Kanal D всяка неделя.
След емоционалния диалог на Ългаз и Джейлин в колата,
отвличането на Джейлин увеличава напрежението и вълнението в сериала.
Сериалът Ay Yapım на Kanal D, който се следи с възхищение всяка седмица и чупи рекордите по рейтинг, продължава Сериалът Ay Yapım на Kanal D, който се следи с възхищение всяка седмица и чупи рекордите по рейтинг, продължава с историята и актьорската игра.
„Какво ще направиш, ако нещо ми се случи?“ казва Джейлин, а Ългаз отговаря: "Ще умра".
Наситената с любов сцена на дуото развълнува публиката.
В края на трейлъра моментите, в които Джйлин беше отвлечена,
носят много въпроси като "Кой и защо я отвлече?"

В успешния актьорски състав на сериала, където режисьорът Али Билгин се срещна с перото на Сема Ергенекон, както и с Каан Урганджъоглу и Пънар Дениз, Хюсейн Авни Данял, Угур Полат, Чезми Баскин, Мехмет Йълмаз Ак, Кенан Бал, Зейно Ерачар, Угур Аслан, Арда Анарат, Шюкран Овалъ, Муталип Мюйдечи, Мерих Ермакастар, Емир Йозден, Самет Каан Куюджу, Елиф Мелда Йълмаз, Пънар Чаалар Генчтюрк, Нилгюн Тюрксевер, Онур Йозайдън, Берен Нур Карадъш, Зейнеп Атилган и Мерве Атеш." (ГТ)

Последна редакция: вт, 11 окт 2022, 13:15 от jupetrov7

# 534
  • Кърджали
Мечтите станаха реалност

За първи път от както гледам сериала имам своя теория.
Мисля че разбрах кой е убиеца.
Ама мисля .
За мен всичко сочи към Бурак .
1. Млад е. Ако следваме теорията на Ългаз (а знаем, Ългаз не се лъже), убиецът трябва да е  неизвестмият брат близнак на баткото в семейството (прозвуча много объркано ама Сема е виновна).
Значи е около 20 и няколко годишен, да кажем 25-27. Е, Бурак е горе долу на толкова.
2. Докато говори, използва много думи на английски (нали семейството на близнака е взело бебето и заминало за Америка).
3. Има много информация, даже повече отколкото трябва да има. Показанията му пред Ългаз за това как е разбрал къде е Мехметджан ми звучаха много наизустени, сякаш предварително обмислени.
4.Убиецът освен че е млад, трябва да има някаква физическа сила, за да се справя със отвличането и носенето на телата
А Пъдпъдъка е прекалено Пъдпъдък, имам чувството че и 10 литрова туба няма да може да вдигне, изглежда ми слаб физически.
5.Отделно каза на Джейлин че е видял туита и го е лайкнал. А нали Ългаз я предупреди че убиецът знае как се казва тя, знае коя е и може да разбере че онзи туит е писан за него .
6. И накрая, имайки предвид че Сема винаги ни държи убиеца пред очите е малко вероятно, даже почти невъзможно, да се окаже някой  нов герой, който не сме виждали досега.
Това с братът близнак отхвърля началника и бизнесмена
Фризьорката , разбрахме е човек на дядото, за да наглежда хлапето
Енгин не може да възкръсне 😂
Вече както казват комшиите geçmiş olsun  като го разкрият кой ще го отърве от ръцете на Парс и Ългаз не знам
Ако съм се излъгала ... Ще се караме със Сема

Снощи четох един туит, с който съм склонна да се съглася. Та все пак Джейлин добре направи, че си пъхаше носа в случая зад гърба на Ългаз. Явно е че си е била на прицел, убиецът знае коя е, що е. Ългаз колкото и да иска да я държи на разстояние от случая, самият факт че беше на прицел на  психопата ( с бележката и асансьора), няма как да я задържи дълго. Онзи ако е решил ще намери начин да се добере до нея . Видяхме и че успя, докопа се до Джейлин без да се затрудни. Така сега поне Джейлин знае къде е попаднала и що за психопат има срещу нея. Знае и че Ългаз света ще обърне, камък по камък, но ще я намери.
Направо жал ми става за Ългаз. Той знае как действа психопатът, знае как измъчва жертвите си ( не успя да скрие ужасът по лицето му когато слушаше показанията на майката на изчезналото дете. Защото знае какъв ужас преживява детето, и ще преживее ако не успеят да го спасят. А сега жената, квото буквално боготвори е в ръцете му. Сега самообвиненията, че не е успял да я опази, ще се съберат със страха и ужасът какво може да ѝ се случва в момента. Той не дава ѝ прашинка да падне върху Джейлин, а тя в момента е някъде уплашена, без храна, без вода и  може би измъчвана.... Ще полудее прокурора . Знам че Каан ще е отново брилянтен в ролята.

Но си мисля и че някак си ще спасят Джейлин (и надявам се и другите жертви), но без да хванат психопатът. Ще им се изплъзне. И така нещата вече  бавно ще тръгнат към тия 6 месеца напред (май остават вече 4 месеца),  За да стигнем до кого уби Джейлин ( според мен ще мисли /вярва) че е убила психопатът.  А а дано да не е убила Ългаз (как ще е станало и кво ще е станало идея си нямам)

Последна редакция: вт, 11 окт 2022, 17:59 от Aлекcандрa

# 535
Ако решат да има 3-ти сезон и , ако Ългаз е мъртъв, а убиеца / психопата / не е разкрит, то тогава ще има нови герои / без Каан/, до разкриване на убиеца.

# 536
За Бурак, Рафет и Халук вече писах. Има вероятност Бурак да се е върнал преди няколко години от Америка, макар че не вярвам да се избави от акцента освен ако много се е старал. Другият вариант е - пропуск на Сема. Пишем всичко на нейния гръб Grin, но тя има екип от още две-три помощнички.

https://www.instagram.com/p/Cjc6MKvIz2D/

Toлга е четвъртият от новопредставените в каста. Крие нещо от Джейлин, нямам идея какво. Петата е Айтен - фризьорката и шестият - Четин, се появи без да представят героя. Видяхме го в курорта край Нева, а после изскочи като новата любов на Айлин. Та всичките тези хора щъкат из сериала вече четири епизода, никаква информация не ни дават за тях и даже няма основа върху която да гадая. Видяхме Халук първо да се вози в колата с Йекта, после се оказа, че Метин работи в неговата фирма, после легна в болницата, появи се в ресторанта в който вечеряха Парс и Деря. Ами аз да не съм Шерлок Холмс Rolling Eyes

В неделя испанският канал Antena 3 е започнал излъчването на "Присъда" със заглавие "Семейни тайни" и веднага на първо място по рейтинг, след него е "Неверният".

От радост Али и Пънар прописаха на испански Smile

# 537
  • Кърджали
Не всички, живеещи в чужбина, имат кой знае какъв акцент. Но зависи и от средата
Разбраха, че семейството на близнака е заминало и ме се е върнало, но не знаем дали самото дете не се е върнало с фалшиви документи. Пък и те май не са наясно как се казва детето.
Четин според мен друга вода мъти. Със сигурност ни мятат и по няколко фалшиви въдички.
Халюк има внук. Възможно ли е този внук да е психопата... Или Пъдпъдъка (съжалявам,подхванах от Джейлин и не мога да го нарека по име - Толга)
Началника още не мога да го разгадая, ама ....

Сезон без Каан ... Или без Пънар ... Предварително е с рейтинг под нулата
Затова и ми се иска да вярвам,че Сема няма да убие единия, а да прати другия в затвора.
А и си ги обича Ългаз и Джейлин като нейни деца

# 538
  • София
Алекс, обожавам да си правя и да чета сценария на други, като мен и теб, побъркани от Сема...

Всичко, написано от теб, ми звучи логично...липсва ми само Сердар...той може да е изпълнителят и като убиец, и като логистика с приятелчетата си...а и го имаше около Нева...

Но не мога да измисля каква е целта на тези психопати - за мен мозъкът на операцията е доктора и Бурак, а изпълнители са безмозъчните Сердар, Толга и компания)...дори психопатите имат някакъв план, някаква картина, която рисуват...но защо дори два пъти...

# 539
  • Кърджали
И аз се чудих защо два пъти.
Мислих си, че пресконференцията на Парс може да го е ядосала по някакъв начин и да е тръгнал да доказва, че не е глупав и ако иска може да го направи пак, без да го хванат
Но днес докато превеждах , имаше тези думи на Ългаз

Като след това Ългаз се притесняваше,че изявлението на Парс може да го е ядосало и да го накара да го извърши пак. Затова поиска от Ерен да следи сигналите за изчезнали, дали има хора на възраст като на предишните жертви  
Затова поиска и от Джейлин да изтрие туита си - психопатът определено знае коя е, следи я и ще разбере че онези думи са насочени към него и това също може да подпали фитила му

Общи условия

Активация на акаунт