Майчинството счетоводно - 93

• 43 524
  • 736
  •   1
Отговори
# 315
Здравейте. Зависи кога ви го входират от фирмата. По мои наблюдения за периода 18.07. до 31.07. ще ви го изплатят до 10 дни след изтичането на периода. Тоест някъде около 10.08. А втората част, която е от 1.08. до 18.08. към 28-ми някъде. Около 10 дни отнема изплащанто след изтичането на периода. Поне при мен е така. Успех. Поздрави Simple Smile

Благодаря Ви! Хубав ден желая☺ Simple Smile))))

# 316
Здравейте, имам един въпрос. Щях да звъня да питам, но днес е събота и затова реших вас  да питам. Ще се радвам ако ми отговорите.
Та чак сега разбрах, всъщност последно детски съм получила април миналата година. Детето ми сега е на 2 годинки и 3 месеца. Горе долу около годинката й са ми ги спряли. Трябвало ли е да подам някакви документи след това, те не се ли подават като се роди в началото само? Объркана съм, на какво ли може да се дължи това? Да не би от вдигане на прага на минималната работна заплата да е оказало влияние ? 🤔

# 317
Здравейте, имам един въпрос. Щях да звъня да питам, но днес е събота и затова реших вас  да питам. Ще се радвам ако ми отговорите.
Та чак сега разбрах, всъщност последно детски съм получила април миналата година. Детето ми сега е на 2 годинки и 3 месеца. Горе долу около годинката й са ми ги спряли. Трябвало ли е да подам някакви документи след това, те не се ли подават като се роди в началото само? Объркана съм, на какво ли може да се дължи това? Да не би от вдигане на прага на минималната работна заплата да е оказало влияние ? 🤔
Всяка година се кандидатства с бележка за имунизациите, бележка за доход-една година назад на двамата родители.

# 318
Всяка година се кандидатства с бележка за имунизациите, бележка за доход-една година назад на двамата родители.
Много благодаря! В случай, че съм забравила мога ли сега и дали ще ми преведат и тези, които сме изпуснали?

# 319
Може да подадете по всяко време щом в момента не взимате.Не,няма да ви се изплатят пропуснатите месеци.

# 320
  • гр.Пловдив

Аз досега не съм получавала детски,много ви моля да ме осветлите с какви документи се подава декларацията?
Имам син на почти 9 и бебе ,с бащата нямаме брак и се водим на различни адреси ,бележката за имунизациите за двете деца ли се отнася?

# 321
  • София, Бургас
Здравейте, на една приятелка в майчинство и предлагат граждански договор. До колкото знам преди нямаше проблем за майчинството или за детските, но все пак да питам дали нещо не се е променило?  Благодаря!

# 322
  • София-Младост
ГД не е проблем за получаване на обезщетението. За детските... Ще и е доход при следващо подаване.

# 323
Здравейте! Имам следния въпрос - ако не съм била назначена на трудов договор през бременността, съответно не съм излязла в болничен преди термин и не съм вземала майчинство през първата година, мога ли да взимам майчинство за втората година? Ако съм назначена на трудов договор по време на първата година след раждането на детето, например , когато то е на половин годинка и си се осигурявам до навършването му на една година. Надявам се , че се разбира въпроса ми. Simple Smile Благодаря!

# 324
  • София-Младост
Можете, стига да имате изискуемия осигурителен стаж. МОже и без да се осигурявате, направо да излезете сега в отпуск. Но пак ако имате стаж.

# 325
Можете, стига да имате изискуемия осигурителен стаж. МОже и без да се осигурявате, направо да излезете сега в отпуск. Но пак ако имате стаж.
Благодаря!

# 326
От 10 месеца получавам обезщетение от Бюро по труда. В момента съм бременна в начална бременност. Обмислям варианта след  месец да ме на значат на трудов договор. До колкото разбрах трябва да се осигурявам 6 месеца, за да мога да изляза в болничен в моята ситуация. Само, че аз ще бъда в девети месец, когато ще мога да изляза в болничен, т. е този 45 дневен преди бременност няма да ми бъде платен. Правилно ли съм разбрала?

# 327
  • Край морето... при пясъка и сините вълни
От 10 месеца получавам обезщетение от Бюро по труда. В момента съм бременна в начална бременност. Обмислям варианта след  месец да ме на значат на трудов договор. До колкото разбрах трябва да се осигурявам 6 месеца, за да мога да изляза в болничен в моята ситуация. Само, че аз ще бъда в девети месец, когато ще мога да изляза в болничен, т. е този 45 дневен преди бременност няма да ми бъде платен. Правилно ли съм разбрала?

Щом получаваш обезщетение от БТ значи имаш над 12 месеца стаж и можеш да ползваш болничен.

# 328
Щом получаваш обезщетение от БТ значи имаш над 12 месеца стаж и можеш да ползваш болничен.
[/quote]
Аз имам 16 г стаж без прекъсване, но така се случи, че за бременях, когато съм на БТ. Мога ли да мина на тр договор и на втория месец да съм в болничен?

# 329
Здравейте!

Някой дали знае дали се получават 50% от майчинството и втората година и ако да- каква декларация се пуска?Аз бях на работа преди да навърши бебето 1 год и получавах половината майчинство но откакто стана на 1, всичко спря. Grinning
Благодаря много за отделенето време!

Общи условия

Активация на акаунт