Майчинството счетоводно - 93

• 42 778
  • 736
  •   1
Отговори
# 600
  • София-Младост
Да, спазен е.

# 601
# 602
Здравейте,
Извинявам се, ако има подобен въпрос, но не успях да открия.
Имам дете, което на 30.10 ще навърши 2години. В момента съм бременна в 3ти месец с 2ро.Планувам да се върна на работа, като използвам натрупания ми отпуск.
Въпроса ми е в моя случай, живот и здраве, как ще бъде изчислено майчинството за 2ро детенце.
Благодаря Ви предварително!

# 603
  • София-Младост
На база 24 месеца назад, от месеца преди 45 дневния.
Стандартно.

# 604
Здравейте! АГ ми издаде болничен със сгрешена буква в адреса на фирмата, в която съм назначена. Болничния лист сега е в счетоводителя на фирмата дали ще бъде приет от НОИ?

# 605
  • Край морето... при пясъка и сините вълни
Здравейте! АГ ми издаде болничен със сгрешена буква в адреса на фирмата, в която съм назначена. Болничния лист сега е в счетоводителя на фирмата дали ще бъде приет от НОИ?

Няма да има проблем.

# 606
При мен се случи вместо ООД беше писано ЕООД, нямаше проблем

[/i][/b][/b]

# 607
Аз съм била и с грешна фамилия и с тотално грешен адрес на фирмата и не съм имала проблеми.

# 608
Здравейте,
Предстои да ми издадат болничен за 3 седмици преди 45 дневния. Докторът ми каза, че трябва да отида на преглед в деня от който искам да започне, но няма да може да ми даде болничния същия ден. Знаете ли след колко време се издават?
Също ми казаха, че трябва лична амбулаторна карта, но може да е без подпис и печат от личния лекар. Видях, че се попълва и входящ номер - дали липсата на такъв номер ще е проблем?
Последният ми въпрос е в какъв срок от подаването в НОИ се изплащат обезщетенията и пак ли първите 3 дни се изплащат от работодателя?
Благодаря предварително!

# 609
Здравейте! Може ли някой да ми свери сметките за трите болнични:
Детето е родено 5 дена преди датата на термина (термин 13.08, роден на 07.08), предстои издаване на третия болничен. Ако съм разбрала правилно, педиатърът трябва да добави тези 5 дена към последния болничен, за да се изравнят нещата? Вместо 135 реално трябва да пусне за 140 дена?

# 610
не, винаги са 135 дни, просто втория болничен след раждането е застъпил с 5 дни 45 дневния и сега трябва да Ви "компенсират".

# 611
  • София-Младост
Третия болничен трябва да е до 10.11. вкл.

# 612
Здравейте, искам да попитам относно болничен за бременност. От началото на тази година имам издадени общо 15 дни болничен от личната лекарка / последния е до 24.06.22/
След това от 27.06.22г до 28.09.22 имам издадени болнични от ЛКК. А цолничния , който е 45 преди раждане може да се издаде на 03.01.2023г. Въпроса ми е до коя дата ЛКК може да издава болничен, тъй като ми казаха, че максимума е 180 календарни дни. Но дали в тях влизат и тези 15 от личната? И ако не ми стигнат  как се процедира?

# 613
  • Край морето... при пясъка и сините вълни
Здравейте, искам да попитам относно болничен за бременност. От началото на тази година имам издадени общо 15 дни болничен от личната лекарка / последния е до 24.06.22/
След това от 27.06.22г до 28.09.22 имам издадени болнични от ЛКК. А цолничния , който е 45 преди раждане може да се издаде на 03.01.2023г. Въпроса ми е до коя дата ЛКК може да издава болничен, тъй като ми казаха, че максимума е 180 календарни дни. Но дали в тях влизат и тези 15 от личната? И ако не ми стигнат  как се процедира?

Тези от личната не влизат в това число.Гледа се 180 дни без прекъсване за календарната година или 360 дни с прекъсване за 2 години.

# 614
Здравейте, от НОИ отказват да ми изплатят болничния като основание, че нямам необходимия осигурителен стаж. Влизайки в системата с ПИК на НОИ фигурирам в регистър на осигурените лица от август 2016 до август 2017 включително и 6 и 7 месец за 2022. По моите сметки така са 15 месеца осигурителен стаж, къде според вас е проблема?

Общи условия

Активация на акаунт