Майчинството счетоводно - 93

• 43 423
  • 736
  •   1
Отговори
# 135
Мъжът ви също може да подаде декларацията и да вземе данъчните облекчения, ако работи.

# 136
  • Sofia
Да, знам. Но аз питам за моя случай.

# 137
  • Край морето... при пясъка и сините вълни
Ще можеш да ползваш облекчението за месеците, когато си имала облагаем доход.Месеците в болничен се плащат от НОИ, а това е необлагаем доход.

# 138
  • Sofia
Благодаря! Това ме интересуваше, дали мога да поискам данъчно облекчение само за част от годината.

# 139
Здравейте, искам да попитам ако има увеличение на заплатата докато аз съм по майчинство, увеличава ли ми се или това се случва чак след като се върна на работа?

# 140
Здравейте, искам да попитам ако има увеличение на заплатата докато аз съм по майчинство, увеличава ли ми се или това се случва чак след като се върна на работа?

Актуализира се, когато имаш отработени дни.

# 141
Здравейте,
Имам следното питане. Родих на 29.04 по време на 45-дневния болничен, с термин 8.05. Преди няколко дни, както и днес получих два превода от НОИ за общо 23 дни за периода 29.04 - 9.06. Аз изброявам работните дни за този период, че са 27. Аз ли нещо съм в грешка, или те са объркали? Прикачвам и снимка от справката. Благодаря предварително за съдействието!

# 142
Здравейте,
Имам следното питане. Родих на 29.04 по време на 45-дневния болничен, с термин 8.05. Преди няколко дни, както и днес получих два превода от НОИ за общо 23 дни за периода 29.04 - 9.06. Аз изброявам работните дни за този период, че са 27. Аз ли нещо съм в грешка, или те са объркали? Прикачвам и снимка от справката. Благодаря предварително за съдействието!

Дните до 08.05.2022 са ти платени с 45-дневния.Останалите дни, които показваш са по болничният за раждане от болницата.Няма как да ти платят два пъти едни и същи дни.
От болницата са ти издали болничен от 29.04.22, който обаче се застъпва с 45-дневния.Сама може да провериш.

# 143
  • Пловдив
Какво се случва с болничните, които се застъпват?
При мен е следното: пуснат е 14 дневен до 13.06
А от 13.06 започвам 45 дневния. Питах доктора и той каза, че знае за застъпването и няма нищо притеснително.. въпроса ми е: трябва ли да се тревожа за един ден или това е нормална практика?

# 144
Здравейте! Попълвам декларацията за получаване на еднократна помощ при раждане на дете. В частта за данните за превод по банков път няма какво да напиша за полето банков клон (IBAN и банка съм попълнила). Дали би било проблем?

# 145
  • Варна
Здравейте! Попълвам декларацията за получаване на еднократна помощ при раждане на дете. В частта за данните за превод по банков път няма какво да напиша за полето банков клон (IBAN и банка съм попълнила). Дали би било проблем?
Не, не е проблем.

# 146
Здравейте, сега детето ми е на 9 месеца и съм по майчинство, но обмислям дали да се върна на работа дистанционно или ако не се разбера с ръководството да съм постоянно хоум офис да започна дистанционна работа. Какво трябва да направя документално всичко да е изрядно?

# 147
  • София-Младост

Lilly8145
Не, не е проблем.

Kateto-S
45 дневния си започва и ще прекъсне предишния. Ако са ви го платили, ще си направят изравняване.

Chory
ПОдавате промяна в обстоятелствата и декларацията за 50% от обезщетението.

# 148
  • София
Здравейте, извинявам се ако е писано по въпроса. Колко дни е болничния от педятър в идеалния случаи?
Вчера ми се обадиха от счетоводството че според тях болничния ми е грешен с 3 дни по малко. Всички дни от болничните правят 132 дена, а трябвало да са 135.
45 дена преди раждането започна на 17. 02,родих на 11.03, и болничния от болницата беше до 21.04 педятъра издаде болничен за 68 дни от 22.04 до 28.06 (45+23) от нои нямам върнат болничен. Имам и изплащане за миналите месеци, остава плащането за юни само. Трябва ли да се корегира болничния от педиятъра и проблем ли е тези 3 дена? Благодаря!

# 149
Здравейте, аз имам казус с болничен за общо заболяване. От 29.04 до 08.05. НОИ са изплатили само 1 ден. Не се ли водят от работодател от 29.04-01.05, и следващите работни дни (3,4,5) да се изплащат от НОИ?

Общи условия

Активация на акаунт