Магията на изтока - тема 68

• 23 278
  • 739
  •   1
Отговори
# 435
  • вятърничава
Гледах скоро поредицата на Адам Лайо Destination Flavour за Япония.Показа един фермер отглеждащ прасета,който ги хранеше с ягоди и райски ябълки.Не е някаква приумица,просто му хрумнало да изкупува нереализираната продукция на съседните земеделци.В резултат на което месото придобивало специален вкус и дори получил награда за това.Много ме впечатли този японец,личеше си,че с грижа и мисъл ги отглежда, фермата беше много чиста.А като млад мечтаел да бъде рокмузикант.Но се наложило да поеме семейната ферма от баща си.

# 436
  • MJF
Като сме подхванали прасетата а и като прочетох горе за чистотата. Разказвал ми е човек свидетел на казуса. Той е от преди 1989 г у нас. Докарали от ГДР , така поне съм запомнила, но може да е и от някоя друга по-западна СИВ страна, та докарали тук нейде из по централните свинекомплекси няколко прасета специална породо за шунка. Ръкостискания , братски жестове и прочие и ние шунка ще гледаме. А тез прасета взели че скоропостижно до едно на бърза ръка умрели. Познайте от какво?! Условията тук нямали нищо общо с там от където дошли. Дошли те в българската кочина, било то и свинекомплекс и .......

# 437
  • вятърничава
Animal Pig2 Да не са били алергични към бг ягоди Wink

# 438
И аз имам история с прасета.Не е лична.
По време на първото голямо затваря поради Mask през 2020  в Хайфа през деня диви прасета започват да обикалят по улиците.Случвало се е през ноща в покрайнините,но никога не били навлизали толкова навътре в града.И свикват,защито доста път до храна е по лесен.Миналата година имаше репортаж как стадо прасета+малките им обикалят града.
Скрит текст:

Обаче някои направо се разхлаждат в басейна
Скрит текст:

# 439
If You Wish Upon Me - епизод 2

Скука. Сериалът преминава в графа прехвърляне за няколко минути. Чанг Ук продължава с посредствените продукции, след като излезе от казарма.

Последните седмици си търся нещо китайско, онгоинг, но няма. Всичко, което върви в момента не ми допада. Няма ги моите китайски любимци с участия. Ще чакам по-добри китайски времена.
Трябва да огледам тайванците. Едно време по SET TV всяка неделя от 22:00 ч. им вървяха хитовите сериали, но вече не откривам такива продукции.

На пилешко съм, от толкова много свинчовци.

Tuon, за теб едно усещане за Hana Yori Dango.

Скрит текст:

# 440
Докато сме още на тема животни... В понеделник беше Международен ден на котката. Знам, че в Япония си имат и национален такъв на друга дата, но не пречи да го отбележим.
Скрит текст:

Като сме подхванали прасетата
Скрит текст:
а и като прочетох горе за чистотата. Разказвал ми е човек свидетел на казуса. Той е от преди 1989 г у нас. Докарали от ГДР , така поне съм запомнила, но може да е и от някоя друга по-западна СИВ страна, та докарали тук нейде из по централните св инекомплекси няколко прасета специална породо за шунка. Ръкостискания , братски жестове и прочие и ние шунка ще гледаме. А тез прасета взели че скоропостижно до едно на бърза ръка умрели. Познайте от какво?! Условията тук нямали нищо общо с там от където дошли. Дошли те в българската кочина, било то и свинекомплекс и .......
Сега, четейки, се сетих, че ми е познато, но не помня дали някъде съм го чела, или някой ми е разказвал, или...

# 441
  • MJF
Тези храмови котки добре охранени като ги гледам.
Дивите грухчовци сладури. То това с появата на диви животни на места "напуснати" от човека по време на извънредни ковид положения се случи на бая места. Още един позитив в туй цялото нещо беше Wink
След толкоз бира явно и мезета трябва. Ей на,  отплеснахме се по свинско, пилешко....Wink

Ами на мен ми го е разказвал този казус биохимик работил тогава в хранително-вкусовата промишленост и то подробно. Но аз съм запомнила само същината.  То тези които са ги изпратили са били сериозни и отговорни хора - с придружители или подробно упътване. И е било доста срамно  какво се е  случило тук с тези "шунковци". Щото е било и очевидно защото така се е получило въпреки цялата грижа от страна на пращащата страна. Въобще резил. И тогава и сега , същите сме. Tired

Последна редакция: чт, 11 авг 2022, 21:38 от Шошулчо

# 442
  • вятърничава
На това пиленце кой би отказал 🙃

# 443
Лекувайте си ставите.

# 444
Петък?

От мен малко Хироюки Санада:
Скрит текст:

# 445
.................
От мен малко Хироюки Санада
..............
Тъкмо гледам филм по БНТ1 с Джони Деп, в който участва и той - Минамата

# 446
И аз го изгледах. Първоначално, когато разбрах, че в петък вечер ще излъчват този филм, имах намерение да го гледам. Заинтригувах се от една друга тема във форума. Обаче след много напрегната работна седмица напълно съм изключила, че вече е петък вечер и аз ще гледам филм. Случайно (или пък не?) се загледах в снимки на Хироюки Санада малко да разпусна и...изведнъж ми просветна, че е време за филм. Още малко и щях да го пропусна. Ще се въздържа от обстоен коментар най-малкото защото още са ми много пресни впечатленията и емоциите и ще отбележа само актьорската игра. Прекрасна, но не съм и очаквала друго при такъв каст.

# 447
Гледала съм Minamata, но пресъздаването на такива човешки трагедии на екран (по действителен случай), вече трудно ме впечатляват. Да, показват се, говори се за тях (това е добре), но последствията за тези, които причиняват това са нищожни или никакви. Знаем какво представлява японската икомика в наши дни, нали? Една огромна машина за пари, американски, световни и със сигурност не е "чиста, като момина сълза", дори в наши дни.
Сещам се сега за новината тази пролет, в която японското правителство обяви, че изхвърля в Тихия океан води от атомната електрическа централа във Фукушима, но то населението да не се притеснявало - опасност няма. Те били "изследвали". Мхм, рибата тон ще стане още "по-вкусна" по крайбрежието на Сендай и Кесеннума, та чаааак до Хакодате.
Японците сериозно са се заели да създадат нова Годзила.
А за китайците да не говорим...

Джони Деп никога не ми е бил голям американски любимец. Повече му отива да се прави на шут, като пират. Поне умее да разсмива.

От този филм помня частите с Рьо Касе и почти перфектният му американски английски. Отраснал е в САЩ, а американските продуценти винаги търсят японски актьори, които да говорят и двата езика. Затова почти няма американско-японска продукция в наши дни, която да е без участието на обичайните заподозрени Кен Уатанабе, Таданобу Асано или Хироюки Санада. Понякога се сещат и за някой други - като Касе-сан, Шиори Куцуна и пр.

Гледам по корейските тв много рекламират последни две-три седмици новия филм за "вечната дружба" между Северна и Южна Корея - 6/45, който тръгва по кината на 24 август.
Този път не са заложили на парапланеристка, която каца върху едно дърво на територията на Северна Корея и най-прекрасният севернокорейски принц идва и я спасява, а са заложили на още по-абсурдната ситуация, в която южнокорейски войник, който е на пост край разделителната линия/ граница, губи печелившия си билет от лотарията на севернокорейска територия.
История за Северна и Южна Корея и един билет за близо 6 милиона долара. Колко трогателно.
Ко Кьонг Пьо и И И Кьонг в главните роли. Да видим каква ще е кашата този път. Смях и сълзи, гарнирани с някой труп на финал, освен, ако режисьорът не е решил да направи така, че двамата главни герои да избягат заедно с парите и да заживеят щастливо някъде в Тайланд, хаха.
Филм за корейци от Север и Юг и парички. Парички, парички, така любими на всички.

И като споменах Ко Кьонг Пьо...
Вчера гледах първите четения на MonTueWedThuFriSat или както са го пуснали на английски със заглавие Love in Contract. От месеци го чакам този сериал и най-после ще го пуснат на 21 септември.
Ю Йон Сок отказа участие и вкараха набързо Ко Кьонг Пьо, за главната мъжка роля до Минка. Ким Дже Йонг, за съжаление, отново ще свири втора цигулка.

Значи, да ѝ имам проблемите на Минка. В понеделник, сряда, петък ще е с единия, а във вторник, четвъртък и събота с другия. Пак се уреди тази пластична кукла.
Съвременните корейски Пепеляшки са така - на договор в определени дни от седмицата, за да се представят за съпруги, приятелки на мъже, които не са обвързани, не искат и брак, но пък искат околните/ семействата им да мислят, че са.
Кьонг Пьо ще е щастливеца, защото той е в дългосрочен контракт с нашата главна героиня. Цели шест години и ей на, Минка ще е влюбена в него. Ким Дже Йонг пък ще е чеболче.

Последна редакция: сб, 13 авг 2022, 10:54 от rossonera

# 448
Рос, до голяма степен мнението ми за филма съвпада с твоето. Искам да кажа, че не намирах съвсем подходящи думи, с които да изразя какво мисля по въпроса, но ето че ти си успяла.
И мен ме впечатли английския на Рьо Касе.

# 449

Гледам по корейските тв много рекламират последни две-три седмици новия филм за "вечната дружба" между Северна и Южна Корея - 6/45, който тръгва по кината на 24 август.
Този път не са заложили на парапланеристка, която каца върху едно дърво на територията на Северна Корея и най-прекрасният севернокорейски принц идва и я спасява, а са заложили на още по-абсурдната ситуация, в която южнокорейски войник, който е на пост край разделителната линия/ граница, губи печелившия си билет от лотарията на севернокорейска територия.
Joy Joy Joy
Маша и Мечока имат подобен епизод.Мечката губи билета си за околосветско пътешествие,а той отлита  при вълците.

За Minamata ще си замълча,но общо взето на американците им е по-лесно да правят филми за екологични катастрофи навсякъде по света,но не и за тези при тях.Примерно за мъртвата зона на Мексиканския залив, за р. Мисисипи, Солтън Сий,язовира Мийд и т.н.

Общи условия

Активация на акаунт