Магията на изтока - тема 68

• 23 277
  • 739
  •   1
Отговори
# 450
Скрит текст:

Гледам по корейските тв много рекламират последни две-три седмици новия филм за "вечната дружба" между Северна и Южна Корея - 6/45, който тръгва по кината на 24 август.
Този път не са заложили на парапланеристка, която каца върху едно дърво на територията на Северна Корея и най-прекрасният севернокорейски принц идва и я спасява, а са заложили на още по-абсурдната ситуация, в която южнокорейски войник, който е на пост край разделителната линия/ граница, губи печелившия си билет от лотарията на севернокорейска територия.
Joy Joy Joy
Маша и Мечока имат подобен епизод.Мечката губи билета си за околосветско пътешествие,а той отлита  при вълците.

За Minamata ще си замълча,но общо взето на американците им е по-лесно да правят филми за екологични катастрофи навсякъде по света,но не и за тези при тях.Примерно за мъртвата зона на Мексиканския залив, за р. Мисисипи, Солтън Сий,язовира Мийд и т.н.
Е, нали знаеш, по-лесно е да се гледа в чуждата паничка.
Далеч съм от мисълта, че един филм може реално да промени нещо. Подходих към него единствено като към художествено произведение. Исках да го гледам основно заради актьорския състав и в това отношение нямам забележки, останах доволна.

# 451
  • MJF
Охх, Tuon, такъв смях ме напуши от аналогията с Маша и Мечока hahaha че .....чак сълзи ми потекоха и се наложи пауза ...преди до доизчета какво сте писали а и от толкоз смях за малко да забравя  какво влязох да пиша Smile hahaha . Мерси за което Satisfied

От цялото прочетено покрай тоз филм аз имам един коментар който обичам чат пат в реалността да повтарям особено когато прекалят да ми рекламират морски продукти и всичкото това с тях и здавословието им. Първо океана е най-голямото кошче за боклук. Второ не малка част от тези животни и растения  филтрират... Трето нямам никаква представа за произхода на морските продукти, които ми се предлагат. Реална , не по документи. Peace . Това особено когато някой  ми мине личната граница на търпимост да слушам "песента за морските продукти" . Peace

След горното ми пуфтене ще спестя другото ми редовно- "за американското кино" Mr. Green Wink

Снощи ми дойде муза да проверя до къде аджеба съм била стигнала с Drama Special и се оказа че съм стигнала до 3 епизод на 2018. Но като прегледах презентациите на останалите филми от 2018 снощи реших да продължа не по ред а отворих и започнах Too Bright for Romance
Понеже чета сюжетите и въобще не гледам кастовете , много се изненадах като почна филма от това колко познати муцуни цъфнаха на екрана. В първите сезони на тази рубика колко рядко имаше по някое по -познато лице в каста а сега.... Напоследък има няма хоп някой по известен кино и /или тв актьор . Забавна тенденция до някъде.
В случая и още едно интересно ми нещо се получи, защото Choi Gang-Hee я гледах съвсем скоро в сериала Good Casting и тук героинята и в някои моменти ми напомня за тамошната ѝ.

Но все пак реших че докато не изгледам "гледам" от 2018 няма да минавам нататък. Бая голям запас ми се е натрупал Smile. Доволна.

Такааа. Догледах Too Bright for Romance/Too Bright Outside for Love
За мен това е готов фестивален филм. Добре се е получил. Филм на мисли и чувства. По - познатите лица допълват младите актьори. Хареса ми и музикалното оформление. Философски филм. Гледа се до самия край, и по време на финалните надписи. Честно казано в последните 5-8 минути очаквах всеки момент да  сварши, защото според мен бе "готово" за финал а се добавяха още и още неща и честно казано ми стана сложна цялата концепция финално  малко Blush . Сега ми е леко смешно като го пиша това , защото се сетих за "коейски финал" Wink . Но ако скъси творческия екип последните 4-5 минути на филма за мен е без поблем и загуба че е само телевизионен. За сценария пише че е по роман. То режисьора при такова точно снимане има не малка роля в цялата работа та да похваля Yoo Young-Eun . Виждам че има и още един филм в 2018 .

Последна редакция: сб, 13 авг 2022, 17:56 от Шошулчо

# 452
Е, правят си американците филми за гадориите, които вършат и на тяхна територия. Ерин Брокович е само един пример, че и с Оскар за Джулс и общо пет номинации. Снимат си мизериите, че и си ги награждават.

Севернокорейската тема ще е актуална в Южна Корея и през следващия месец. От 24 август ще гонят билети от лотарията по границата в 6/45, но и Хьон Бин се завръща от 7 септември в продължението на филма Confidential Assignment 2: International. Бини обича да играе севернокореец, като втора природа му е.

Как го умее това? Не е мръднал от първата част от 2017 г. Нито е напълнял, нито е променен по някакъв начин от годините. Тук ще си делят екрана с Даниел Хени. Тццц, Бини екран не дели, поне при мен.

# 453
  • MJF
Хе, хе какво съвпадение. Понеже разгледах младите актьори от Too Bright for Romance и видях че Park Se-Wan e във въпросния 6/45 .
А от разглеждането на Jeon Sung-Woo видях това tvN Drama Stage - новост за мен. Още проби ми се  добавиха. Лошо няма Smile

# 454
  • вятърничава
Намгун Мин го гледах в The Undateables(2018). Такъв е цупльо, а сега с новите мускули се загрижил за ставите.

Как го умее това? Не е мръднал от първата част от 2017 г. Нито е напълнял, нито е променен по някакъв начин от годините. Тук ще си делят екрана с Даниел Хени. Тццц, Бини екран не дели, поне при мен.
Бини даже подмладен ми се вижда в продължението.
На сестрата и падна чейнето като видя Даниел Хени, раздвоена Joy
Точно сутринта даваха първия филм и си дадох сметка, че Kim Joo Hyuk в ролята на лошия ми хареса много повече от Бини.

И аз гледах Minamata.

# 455
Шош,търсих епизода,но са толкова много и не го намерих,но е забавно,как всички търсят билета на мечката.

bb6,нем цундаре ще е.Защото цупльо може да е само Барон Satisfied

# 456
Даниел Хени ще е FBI sexy motherf*cker. Бини севернокореец, а Хени - американец и ще ги срещнем на южнокорейска земя, за да се бият заедно срещу общото зло, хаха. Северна Корея и САЩ в един отбор. Да, само на кино, хаха.

Mahou no Rinobe - епизод 4

Щях да го гледам заедно с пети епизод, който ще излъчат в понеделник, но не успях да се удържа.
Сериалчето затвърждава мнението ми с всеки епизод. Върви все по-добре и по-добре. Поредният интересен случай с реновация на къща, който се оказа много повече от един ремонт. То беше цял урок по Фън Шуй. В този сериал ремонтират и душите на хората, с добри примери и мъдри решения.
Героинята на Ю не е майка на тримата братя. Майка им е починала и в 4-ти епизод го поясниха.  Разговорите на Ю с малкия брат в бара продължават и се чудя каква е връзката им. Пълна мистерия.
И героинята на Хару е цундере. Геноске ѝ го каза, като я видя как реагира много остро, сърдито, а след секунда омекна.
Обичам цундере-характери в японските драми.
И нещо, което каза героят на Кеничи Ендо: "В Япония, ако искаш да изгониш зли духове, да пречистиш дома си от зли сили - слагаш/ ръсиш сол." Солта ги държала далеч от дома, хаха.
Видях на финал превюто за пети епизод. Братът-беглец ще се появи. Показаха актьора съвсем бегло и в гръб, и не успях да го разпозная. Нямам търпение да го видя в понеделник и да разбера кой е.

# 457
  • вятърничава
Tuon, беше цундере вярно, но и доста целуваре.
Във почти всеки яп. или корейски сериал има поне по един цундере.

Ross, как само ни дразниш с този Mahou no Rinobe,  жалко, че не можем да гледаме заедно с теб.

# 458

Ross, как само ни дразниш с този Mahou no Rinobe,  жалко, че не можем да гледаме заедно с теб.
И аз съм си го набелязала, ще почакаме.

# 459
  • MJF
2в1, как си с Extraordinary Attorney Woo ?
Добре че прегледах 13-14 анблок.
Скрит текст:
Все едно някой друг ги е писал тези 2 серии. Дано за последните 2 все пак са се взели в ръце. А така добре караха с първите 12. Иди похвали корейските сериални телевизионери ooooh!

# 460
Шош, еднакво мислим Hands V. Не можаха корейците да не вкарат някой с рак и намесата на родата в "неприемливите" взаимоотношения на момъка с една "различна" Smirk. Положителното поне беше, че макар и с камео участие, се появи Lee Yoon Ji като бившата съпруга на Kang Ki Young. Отдавна не я бях гледала.
За последните два епизода си имам едно на ум, защото ни дадоха нишан, че ще вкарат "голямата" драма с тайната за майката на адвокат У.

# 461
bb6,японският ми е много добър Joy освен "бака","Джибури" и сеонара,знам как е пролет - хару.

# 462
  • вятърничава
Да, пролет  е хару, а есен е аки. Така се казваха главните  от Pride (2004).Такуя Кимура Heart Eyes

# 463
Сайонара.
Джибури не е японска дума, това е произношението на японски на чуждица.
В японския език няма "л" и автоматично става "р", а тъй като японския език е на срички, съгласната върви с гласна, става бу и ри. А Дж-то си е решение на Миязаки, за да звучи по-меко, а и от Japan/Джапан, да си стане съвсем японско.
Изобщо, харесваш си една италианска дума ghibli (с произход от либийски арабски) и тя става световна марка, а в Япония си я карат на джапанглиш/ джапинглиш, както с Макудонарудо (Мcdonalds), биру (beer), доресу (dress), басу (bus) и пр., и пр. чужди думи, но произносени по японски начин.
Казвала съм го неведнъж в темата - японците са световни копипейстъри, дали на идеи за приготвяне на нещо в кухнята, в техника, дали за думи, строителство (кулата в Токио, която е копие на Айфеловата кула и нарочно е направена само с няколко метра по-висока от френската, ей така, да сме върху тях, отгоре) и т.н. Примери много. Просто взимат нещо чуждо, пипват го тук и там, префасонират го и то автоматично става "японско". Абе, убеждават и продават. Азиатски тарикати. Световните търговци.

Сега сме в сезон нацу (лято). Хару, нацу, аки и фую (зима).

Има страхотна японска песен от 60-те години посветена на четирите сезона (Shiki no Uta). В епизодите на Aikurushii (2005) Рюноске Камики я пя заедно с Харука Аясе, Хаято Ичихара и Наото Такенака.
Прекрасен сериал. Един от най-любимите ми. Историята на едно обикновено японско семейство и толкова много човещина с главно "Ч", толкова много любов и уважение.

"Този, който обича пролетта има чисто сърце....
.......
Този, който обича лятото има силно сърце...
.......
Този, който обича есента има милостиво сърце....
.......
Този, който обича зимата има щедро сърце..."

Ля, ля, ля, ля, ля....

Последна редакция: нд, 14 авг 2022, 07:23 от rossonera

# 464
  • вятърничава
Биру много ме кефи, както и кохи и кока кора. Редовно ги ползвам Grinning
Помня и кuzu (боклук). Обаче ми звучи доста меко и нежно.

Общи условия

Активация на акаунт