Магията на изтока - тема 68

• 23 255
  • 739
  •   1
Отговори
# 555
B for Busy/ Myth of Love - филм

Много добър китайски филм. Нямах големи очаквания, а историята ме увлече и погълна до самия финал.
След период на търсене на нещо китайско и качествено, открих все пак нещо, което да ме зарадва. При сериалите нямам шанс. Надявам се есента да пуснат нещо по-добро от обичайните идиотски романтични/ хвърковати истории.

Историята в B for Busy/ Myth of Love (разпространява се и с двете заглавия) е за обикновени хора, с техните обикновени проблеми, семейни връзки/ отношения и с много човещинка, но този път по китайски.
Айдълчето с очната линия, което играеше ролята на Бай Гъ (маминият глезльо), го виждам за първи път, но има хляб в него, ако му дадат и повече шанс. В една от сцените на напомни на Лу, преди десет години и едно негово участие.
"Италианецът" Алекс се оказа американски арабин на име Хамза Ал Сал. Поразрових се за него, как точно е попаднал във филма. Оказа се, че е студент в Шанхайския икономически университет и очевидно е участвал в кастинг за ролята, макар че той е толкова италианец - колкото аз съм китайка.
Детенцето, Мая, се оказа дете на смесен брак между китайка и германец. Чертите изцяло европейски, нищо китайско нямаше в него, но е подбрано точно за ролята, защото и във филма то игра дете от смесен брак, но между китайка и англичанин.

Оставам само с позитиви от този филм и продължавам търсенето на нещо ново и качествено китайско.

# 556
  • MJF
Хм, я вижте какво се появи при мен -  https://www4.dramacool.movie/drama-detail/yangotonaki-ichizoku
Отивам в архива, да видя какво  е писал японския ми гуру.

# 557
  • София
Здравейте дами! Отдавна не съм се мяркала, че минах на други филми, но отдавна ме гложди един въпрос за един филм и никак не мога да се сетя заглавието.Та идвам специално, защото Россонера е спец по японските и със сигурност го знае. Криминален е, едно дете уби друго дете, и после в сериала показваха от гледната точка на семейството на убиеца, не толкова на убитото дете.Отдавна беше, още пишех тук.

А иначе гледам и корейски, но повечето не ги доглеждам, нещо ме изнервят , като как беше "Анараймаханрайма" и Кафе Минамдан,все с любими актьори уж.

Хубав ден Ви пожелавам!

# 558
  • Дубай
Здравейте!
Да,монста Х имат песен със Стив и мен си ме кефи много-действа ми много релаксиращо на душата,а пък на БТС не съм им чак такава фенка и не се интересувам много ,много от тях,но съм пускала някой друго тяхно  парче.
Чаньола е от EXO-сега през септември се уволня от казармата,чакам сериал и участия,че с тая тяхна казарма ги връщат в първи клас.
Към ЕХО имам голям сантимент,те са ми първата кпоп група, която подхванах-всичките са ми големи любимци.С времето стават все по-добри и прецизни, както в пеенето ,така и танците .

Като стана дума  за "From now on, showtime",много му се кефех на това сериалче като цяло си обичам фентъзито аз. Много се забавлях с батко Park Hae Jin и бандата му призраци,хареса ми,че всички призраци си бяха като нормално изглеждащи хора,а не нагримирани и страшни😉Има си всичко в  тая драма-любов ,мистика,криминални елементи.Както казва съфорумката не е нещо уау,но не е и за изпускане

Това ми е другия любимец-обожавам го!Дано ви хареса толкова,колкото харесва на мен.
Той страхотен артист,лидер и танцьор.Прекрасен човек,който се раздава на сцената с цялото си сърце, заслужаващ много любов и признателност ❤️

# 559
Тайна, радвам се да те видя. Как си?
За филма Kokuhaku ли говориш?

# 560
  • София
Тайна, радвам се да те видя. Как си?
За филма Kokuhaku ли говориш?
И аз се радвам! Не е този, тук учителката отмъщава, а там беше момченце, лишено от внимание, уби приятелчето си, просто нещо го издразни, скараха ли се, подиграваше ли му се....Но изобщо не осъзнаваше какво е направил.Коментирахме го тук, че е много тежък и ,че никога не съм се замисляла, как се чувстват родителите на виновника.Беше някаво безчувствено детето.Чак като му се роди сестричка и видя колко е трудно да се роди човек, се разплака, осъзна какво направи.

Иначе с тези зарибяващи картинки за оцветяване на телефона, зарязах всичко, само слушам криминални истории в ютуб, даже и казахстански и узбекски много изслушах. Или някой корейски слушам, и то ако има озвучка, щото не мога да чета, зяпайки в телефона. И който дъщерята много настоява да го гледам. Дъщерите зарибих по корейските, мен ми мина мерака.

# 561
Да не говориш за сериала Aishiteru от 2009 г.? Там има точно това, което описваш.

# 562
  • София
Flowers Hibiscus
Да не говориш за сериала Aishiteru от 2009 г.? Там има точно това, което описваш.
Много, много , много ти благодаря Sparkling Heart! Точно този е.

# 563
Така кажи. Аз се подведох по това, че написа, че търсиш филм.
Обаче, като написа повече във втория си пост, се сетих кой е сериала. Майката на финал не роди момиче, а момче.
Този сериал имаше и продължение (като тв филм, един или два епизода бяха) точно за двамата братя, но вече като големи. Осаму Мукай играеше Томоя (братът-убиец, но вече като голям мъж), а малкият брат беше Масаки Окада. Помня го отлично.

Последна редакция: нд, 28 авг 2022, 17:53 от rossonera

# 564
  • София
Така кажи. Аз се подведох по това, че написа, че търсиш филм.
Обаче, като написа повече във втория си пост, се сетих кой е сериала. Майката на финал не роди момиче, а момче.
Този сериал имаше и продължение (като тв филм, един или два епизода бяха) точно за двамата братя, но вече като големи. Осаму Мукай играеше Томоя (братът-убиец, но вече като голям мъж), а малкият брат беше Масаки Окада. Помня го отлично.
Сега ще го потърся в дорамата, ако все  още го има и не е изтрит.

# 565
Дано да го откриеш, макар че минаха повече от десет години откакто го излъчиха.
Наминавай през темата. Обаждай се.

Това аджоши няма намерение да остарява. С ново участие в комедия на известна корейска стрийминг платформа от 2 септември.

# 566
  • Дубай
Дано да го откриеш, макар че минаха повече от десет години откакто го излъчиха.
Наминавай през темата. Обаждай се.

Това аджоши няма намерение да остарява. С ново участие в комедия на известна корейска стрийминг платформа от 2 септември.

Това Kwon Sang ли е ?Голяма забава се очертава 🤣🤣🤣

# 567
Привет I.V. Добре дошла в темата.

Има го в дорамата Aishiteru и епиздите са налични за гледане.

Куон Санг У, Сонг Донг Ил и Ким Сонг О ... трима страхотни аджушита на едно място Joy. Може и да стъкнат някоя забава. А пък И И Кьонг, Ким Ки Банг и Пак Джин Джу достойно могат да им партнират. И тримата ги бива в хахави роли Joy.

Гледам, че Куон Санг У и Сонг Донг Ил имат още един плануван за тази година общ сериал, заедно с Канг Ха Нъл и Ха Джи Уон - Curtain Call.

# 568
  • Дубай
Канг Ха Нъл много го харесвам от SH,последно го гледах в insider и направо ми скри шапката.Шлифова се този артист с всеки проект.

2в1
Благодаря,добре заварила!

# 569
It's Beautiful Now - епизоди 43 и 44

След сватбата миналата седмица, се чудих какво ще дъвчат в оставащите няколко епизода до финал, освен историята на малкия и госпожица "Бели чорапи", но сценаристката отново реши да докаже, че е истинска корейка и нищо корейско не ѝ е чуждо.
Да, ще имаме болен от рак в оставащите шест епизода, все едно отношенията снаха-свекърва и сватя/ доведена сестра не са достатъчни. Мамчето яко ревнува, че вече не е единствената жена в семейството. То две снахи наведнъж, че и сестра на мъжа ѝ, горката тя. Пет мъже, които са били само нейни и тя е командвала парада, а изведнъж - край.
Не знам кой е изтеглил късата клечка с болестта, от превюто не стана ясно. И отново всичко беше в стил "Показваме някакви кадри, но те не отговарят точно на това, което ще видите другата седмица.", както направиха с корейската Жулиета. Уж, тя трябваше да бременее от превюто преди две седмици, но голямата кака я изпревари. Е, сега поне се видя, че и ревливата Жулиета бременее. Бързо хващат по корейската земя, аййш.

Да приключват, че да започва Three Siblings Bravely. Да сменя отново тримата братя с три сестри.
Три мечета, три прасенца, три патенца, три пиленца, три корейчета, три, три, три. В Техан Мингук по три.

Гледам, че и днес излизат постери на Минкиния сериал. Третият постер ми хареса най-много. Да вземат двамата да се вземат, без Минка. Най-добре.
От 21 септември съм решила да го следя, а пък да видим, докъде ще издържа. Ким Дже Йонг ми е стимула.

Последна редакция: пн, 29 авг 2022, 14:09 от rossonera

Общи условия

Активация на акаунт