Магията на изтока - тема 68

• 23 242
  • 739
  •   1
Отговори
# 570
Рос, и на мен третият постер ми харесва най-много Joy.

It's Beautiful Now.... мноооого познавам Blush. Спокойно мога да се цаня за корейски сценарист Satisfied.

Alchemy of Souls свърши..... за сега. През декември нова порция от още десетина епизода. Всъщност, сезонът си има някакъв финал, така че спокойно може да се гледа и без да се чака вторият сезон.

И да похваля едно хлапе, което ми прави доста добро впечатление с играта си в Today's Webtoon. Героят на Kim Do Hoon е аутсайдер в обществото, тормозен и отритнат от всички. Рисува мрачни и страховити комикси, но намира подкрепа от героинята на Ким Се Джонг. Благодарността му към нея, обаче, започва да намирисва на обсесия, та ще видим как ще продължи.
Виждам, че момчето ще участва в още два предстоящи сериала и то редом до Чо Ин Сонг, Ча Те Хьон, Рьо Сънг Рьонг, Хан Хьо Джу... Добър опит за него ще е да работи с такива именити актьори. Дано се възползва от това.

# 571
Призля ми от полусуровите тиквички с чесън и малко настърган морков, за които се скараха Мин Сок и Ши Юн.
Като им видя леко бъзнатите на тиган сурови зеленчуци, които хрупат, но иначе омазани с чесън и много люто, ми идва да... бляк. Ужасната корейска кухня.
Да им имам "допълнителните блюда" към основното, сайддишовете. Кълнове, полусурови панирани тиквички, полусуров патладжан, краставици, бланширан спанак, оризови кексчета и всичко омазано с чесън, много люто и поръсено със сусам.

Скрит текст:

На Нана мъжа ѝ пере ли пере с на Тори жена му. Мицурууууу, бака. Бакааа.

И аромат за дрехите от Сатоми. Тя нали е вече мама от четири месеца, та, и тя неуморно пере.

# 572
  • Дубай
Значи тази секретарка все с хубави мъже....Предишния и сериал със Сонг,сега Ким Дже Йонг.
И аз съм за третия постер ....викам да се взимат младежите,а кака Пак да ги оставя да са щастливи и не мъти водата 🤣😁

И една тъжна новина,актрисата Yoo Joo Eun е починала на 27 август.Жалко,много тъжно!

Мернах реклама,че по БТВ лейди започват Тайната градина от 9септември

Само да попитам, има ли отделна  тема за Кпопа или може и тука да си ги пускам айдълите ☺️

# 573
А, няма проблем за музиката, и другите момичета публикуват редовно. В темата далеч не обсъждаме само филми и сериали, ами почти всичко, свързано с онази част от света.

Рос, корейската кухня точно като за мен изглежда, обичам ги такива полусурови зеленчуци. И сусам обичам, само ако може по-малко чесън и люто и ще ми бъде идеално

# 574
  • Дубай
Хьоджин с нова песен от преди две седмици
Музиката е на БангЧан(моя любимец от групата)текста е на самия Хьоджин

Много нежна и красива балада

# 575
Мисля,че няма тема за Кпоп,но пак виж в Музика.

Корейската кухня ми е като корейската романтика.1 вселена (може би),8 планети,нямам си представа колко планети джуджета и спътници на планети,258 държави(общо,ако не е точно така wiki носи отговорност),7 морета и неуспях да намеря точна бройка на островите ,7 милиарда души и незнам колко плодове и корейката си направи смути с домат и банан. Rolling EyesТака и в романтиката ... в Waiting For Rainn Той и Тя дори нямат общи сцени във филма,но се обичат,защото са се срещнали веднъж в първи клас и след 20 години почват да си пишат писма. Писма,не имейли.Пима с плик и по пощата в 21 век,че ще се срещнат на ХХ дата,но само ако вали.

# 576
Mahou no Rinobe - епизоди 6 и 7

След 6-ти епизод миналата седмица и странно-забавната птица, на която реновираха жилището и стъпката, която направи Тацуноске (третият брат) към Коме, мислех, че днешния 7-ми епизод няма да ми хареса особено, но не - отново ме оставиха без дъх от смях и изненада с това, което се случи.

Скрит текст:
Тацуноске реши да действа и да предложи на Коме, докато тя е увлечена по батко му. Ехх, този Ген, не му върви с жените. Все ще се намери някой от двамата му братя, който да му отмъкне/ желае жената.
В днешния епизод реновирахме къщата на семейството на Коме (героинята на Хару). Родителите ѝ са шемети. Много се смях на сцената, в която Коме си представяше как би представила Геноске на родителите си, ако има връзка с него. Питат го те дали е докушин (ерген) и той отговаря утвърдително, но и съобщава, че е разведен два пъти и има син, а на всичко отгоре втората му жена е избягала с брат му, хаха.

Е, родителите на Коме все пак се запознаха с Тацуноске и реагираха добре, като разбраха, че е докушин, но с Геноске ще е много сложно, още повече, че и приятелката на Коме реши да действа (падна си по него) и му предложи да започнат да излизат.

И аз зяпнах като Геноске (Шотаро Мамия) на сцената с предложението, хаха.

Не ми се иска след три седмици всичко да приключи.
Страхотен японски сериал, точно от моята кръвна група, както ги обичам и както само японците умеят да правят - като разказ на историята, хумор, остроумни диалози и много, многооооо поуки за и от живота. Умели разказвачи.

# 577
Lighting Up the Stars - филм

Още един чудесен китайски филм, който нямах търпение да се появи на английски.
Чаках го заради главната роля на един от китайските ми любимци - Джу И Лонг, който и тук беше брилянтен, както винаги.
Изключително силна игра и роля за него, а тандемът му с малкото момиченце ще помня винаги.
Детето беше много добро. Истинска малка актриса, а тези физиономии, които преливаха от angry bird до smiling angel, ми изпълваха душата. Находчиво и разумно хлапе. Беше удоволствие да го гледам.
Препоръчвам този китайски филм.
Това е една история за поредното азиатско дете изоставено само на грижите на своята баба, която умира в съня си и история за един млад мъж с много проблеми, работещ в погребалния бизнес. Пътищата на двамата се пресякоха по странен начин, за да бъдат заедно на финал, като едно истинско семейство.

# 578
Mama Gogo
Няма да пиша много,защото вероятно само аз го гледах.Гост,къде си?
Това е тай сериалът с най-добрата музика, който съм гледала. Последно съм се радвала така на  ОСТ-то от  Umbrella Academy и шведската версия на Hello на Адел.
Тук,тук и тук може да чуете всяка песен от филма.
Имаше  Lee Thanat (в ризи във всякакъв животински и цветен принт), секси танци и не толкова секси.Много се забавлявах.Успяха да поднесат дори сериозните теми  (приятелство,работа в екип,прошка,романтика) по забавен и приятен начин.Хареса ми това: "Мама Гого е училището ми за житейски уроци",защото всички герои успяха да пораснат по един или друг начин.

# 579
  • вятърничава
Ха сега де,от къде да започна Confused
I.V,привет!
2в1, това хлапе  Kim Do Hoon от Today's Webtoon и на мен ми е симпатично.
bell_87, Tokyo Family (2013) - трогателен, мила родителска двойка и порасналите им деца,които в крайна сметка "намериха" време за тях.Защо все нямаме време за важните неща в живота ни. Сатоши чудесен.
ross, JoyJoyJoy
На Нана мъжа ѝ пере ли пере с на Тори жена му.
B for Busy/ Myth of Love - приятен филм,хуморът ми допадна,забавни диалози, актьорите точно на място, остави сладко-кисел вкус, имаше от всичко. Много ми беше странно,защото сценографията,улиците,домовете изглеждаха толкова европейски, усещането беше за гледане на френски,италиански,испански филм с китайски актьори.

In The Wake - очаквах криминална история,но сюжетът е социално насочен и е свързан с последствията от голямото земетресение от 2011г. Поредния филм за тази трагедия,тази рана скоро няма да заздравее, но за първи път от такъв ракурс.За мен беше интересно.Четирима души по стечение на обстоятелствата точно след земетресението и цунамито се оказват заедно,с много други оцелели,търсещи близките си,търсещи подслон, търсещи причина да преодолеят отчаянието и да продължът да живеят.След 9 години един от тях  ( Хироши Абе) разследва 2 убийства и всичко се преплита.Чудесни роли правят всички, Хироши Абе непоклатим, Такеру Сато в доста различна роля - стойката на тялото, като на пребито куче,погледът страшен или отчаян, говореше сам по себе си,нямаше нужда от думи - брилянтен. Любимецът на Шош - Ейта в малка роля,но също добре изиграна."Любимката" на ross Кая Кийохара, не блестеше,но и не ми пречеше.Много ми харесаха възрастната жена ( Мицуко Байшо) и малкото момиче.В този филм имаше някакъв баланс  между героите,не мога да кажа,че някой беше по-главен от другия.Беше важна историята,как да продължим да бъдем хора, физическото и моралното оцеляване.И всички ,добри или лоши, я изграждаха бавно,стъпка по стъпка.Хареса ми и ако някой друг го е гледал може да го обсъдим.

Tuon,за да не се обидиш отивам да слушам тайското  ОСТ-то Wink

# 580
bb6 Hug
Защо да се обидя?
Всеки може да гледа каквото си иска.
Просто се оказа,че харесвам тай ромком-ите и ги слагам в различна графа от лакорните.

# 581
  • вятърничава
Не заради тайското,а защото само теб не бях засегнала поименно Grinning

# 582
O,много е мило.Благодаря.

# 583
  • MJF
Брей , колко имена на филми за разглеждане на последните 1-2  страници Satisfied. Взех под внимание няколко , но ще чакат да си стигна до машините идната седмица.

Само да кажа че режисьора на Tokyo Family (2013) - Yamada Yoji e  от ранга на Корееда при мен. Има много качествени неща и на големия и на малкия екран. Мда.

# 584

Само да кажа че режисьора на Tokyo Family (2013) - Yamada Yoji e  от ранга на Корееда при мен.
Подкрепям, и на мен ми е любим.

Общи условия

Активация на акаунт